REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Interjero detalės (nuotr. Fotolia.com)

Ruduo jau įsibėgėjo, o kartu su juo ir namų interjero tendencijos. Tad pats laikas sužinoti, kas populiaru šį rudenį, ir su kokiomis anksčiau madingomis detalėmis atėjo laikas atsisveikinti.

12

Ruduo jau įsibėgėjo, o kartu su juo ir namų interjero tendencijos. Tad pats laikas sužinoti, kas populiaru šį rudenį, ir su kokiomis anksčiau madingomis detalėmis atėjo laikas atsisveikinti.

REKLAMA

Nebemadinga: visiškai baltos erdvės

Norite daugiau spalvų? Jums pasisekė. Interjero dizaineriai pagaliau po truputį atsisako vien tik baltų ir pilkų atspalvių kambarių ir vietoj jų renkasi šiltų tonų, ryškių spalvų, tokių kaip ruda, juoda, žalia ir rožinė, erdves bei interjero detales.

Nebemadinga: marmuras ir jo imitacijos

Nesiūlome visiškai išgriauti marmuriniais raštais išpuoštos virtuvės. Juk tai – nesenstanti klasika, be to, keletas šį akmenį imituojančių detalių gali suteikti namams jaukumo. Tačiau pastaruoju metu erdvės, kuriose vyrauja marmuras, yra laikomos nuobodžiomis ir vietoj to patariama namus puošti medžiu, moliu ir metalu padengtais daiktais, lentynomis, paviršiais.

Nebemadinga: variniai namų aksesuarai

Kaip ir marmuras, rožinio atspalvio auksui ir variui atėjo galas. Nepanikuokite, nes tikrojo vario įrenginiai ir kriauklės visuomet bus madingi. Šiuo metu prekybos centrus ir interjero salonus užtvindė per daug blizgantys ir akivaizdžiai netikri vario gaminiai, kurie atrodo išties neskoningai. Šiuo metu vėl į madą grįžta klasikinis ir šiek tiek sendintas žalvaris ir jo dirbiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Nebemadinga: paprastų formų baldai

Žinote, kas įkyrėjo garsiai interjero dizainerei Annie Selke? O gi nykūs baldų komplektai. Vietoj to, kad įsigytų visą vienodą komplektą, šiuo metu žmonės vis dažniau perka atskirus baldus ir eksperimentuoja su spalvomis bei stiliais.

REKLAMA

Nebemadinga: nuobodžios patalynės

Šį sezoną patariama kažką pakeisti miegamajame. Na, o jei nedrįstate dideliems pokyčiams, pradžiai imkitės patalynės.

„Beveik trečdalį gyvenimo praleidžiame lovoje, tad kodėl nemiegoti įdomioje patalynėje?“, - teigė interjero dizaineris Andrew Howardas. „Baigiasi baltų pagalvių ir antklodžių užvalkalų dienos.“

Madinga: tamsiai žalia spalva

Nors už lango medžiai keičia savo lapus, viduje vis dar vyrauja žalia spalva, ypač ant virtuvės spintelių durelių. Kartu su tamsiu medžiu, oda ir kreminiais bei žalvario akcentais, ši jauki spalva yra tobulas pasirinkimas rudens ir žiemos metu.

REKLAMA
REKLAMA

Madinga: atsipalaiduoti priverčiančios erdvės

Daugiau nei pusė dienos praleidžiate spoksodami į elektroninius prietaisus. Šis sprendimas - kaip tik jums. Žmonės vis dažniau savo namuose įsirengia jaukias ir intymesnes erdves, kurios prilygsta šventovėms be jokių prietaisų. Pati tam tinkamiausia vieta – miegamasis.

Juk tai erdvė, kurioje ilsitės, o kad lovoje jaustumėte dar didesnę ramybę ir jaukumą, patariama virš lovos pakabinti nėriniuotas užuolaidas, į kampą pastatyti minkštą krėslą, kuriame sėdėdami galite skaityti knygas, arba pasikabinti hamaką ir pasirūpinti švelniomis antklodėmis.

Madinga: aksomas

Kas ramina ir atpalaiduoja geriau, nei aksomas? Ši medžiaga atrodo prabangiai, suteikia jaukumo šaltuoju metu periodu, o prie jos priderinus šiurkščias natūralias medžiagas, pavyzdžiui, pintus krepšius ar medį, lygius metalus ir keramiką, gaunasi gan įdomi erdvė. Neturite lėšų įsigyti didelio aksominio krėslo? Užteks kelių pagalvėliu ar aksominės antklodės, kad interjeras primintų tikrą ramybės oazę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madinga: pinti gaminiai

Šie gaminiai be reikalo daugelio yra nuvertinami. Pakabinus kelis krepšius ant sienos, jie privers žavėtis jus aplankiusius. Augalus pasodinkite į iš vytelių pagamintus vazonus arba įsigykite naują lempos gaubtą. Tačiau nereikėtų persistengti ir nepaversti kambario pynėjo iš vytelių darbo vieta. Prie pintų gaminių puikiai tiks aksominės detalės, rankomis megzti vilnoniai užtiesalai, veidrodžiai, iš lygaus metalo pagaminti kavos staliukai ir keramikinės interjero puošmenos.

Madinga: rožinė spalva

Švelniai rožinė spalva sugrįžo ir yra madingesnė nei bet kada anksčiau. Teigiama, jog šios spalvos baldai ir interjero detalės dar ilgai liks populiarūs. Nuo senovinių stiklinių gaminių, iki aksominių rožinės spalvos pagalvių ir gėlių vazonų, viskas gerai atrodo, jei tik yra rožinės spalvos.

REKLAMA

Madinga: netikros medžiagos

Norite atsinaujinti interjerą, tačiau neturite tam pakankamai lėšų? Nebūtina išleisti tūkstančių, kad pakeistumėte erdvę. Naudokitės siūlomais netikrų medžiagų, tokių kaip keramikinės sienų plytelės, tamsiai ruda mediena ir t.t., imitacijos tapetais.

Madinga: žalvaris

Žalvaris – tai naujas varis, ypač kai jis tinkamai įkomponuotas į baldus, pavyzdžiui, aksominė sofa su žalvarinėmis kojomis arba medinis stalas su žalvario spalvos varžtais.

Madinga: megzti gaminiai

Nepatinka stambūs mezginiai, tačiau norite pakeisti lovos užtiesalą? Šį rudenį į madą sugrįžta sena klasika. Megzti lovų užtiesalai, pagalvių užvalkalai, kilimai namams suteikia jaukumo, sujungia modernumą ir tradicinius raštus.

REKLAMA

Madinga: tamsūs dažai

Pamirškite baltas ir pilkas sienas. Šį sezoną vėl madingos dramatiškos juodos, rudos, tamsiai žalios ir mėlynos spalvos. Nesate pasiruošę joms įsipareigoti? Puiki išeitis – į interjerą įkomponuoti tamsaus šokolado spalvos detales, pavyzdžiui, pagalvėles, kilimą.

Madinga: įdomi patalynė

Nuvilkite tą seną baltą patalynę ir šį sezoną pasitikite ryškiais ir įdomiais raštais bei keistomis spalvų kombinacijomis. Šiais laikais galima rasti vis daugiau įvairių raštų patalynės užvalkalų, papuoštų ryškiomis monogramomis. Apart patalynės, šiuo metu daug dėmesio taip pat skiriama išskirtinėms lovos galvūgalio detalėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madinga: plytos

Klinkerinės plytelės vėl madingos ir, jei atvirai, jos taip ir nebuvo išėjusios iš mados. Šis klasikinis interjero sprendimas puikiai dera su šiltomis spalvomis, jaukiais ir įdomių raštų baldais.

Madinga: išskirtinės lubos

Galvas į viršų! Esate girdėję apie išskirtines sienas, o apie tokias lubas? Ar jos būtų papuoštos tapetais, medžio detalėmis, ryškiomis spalvomis ar margais raštais, namų savininkai vis daugiau investuoja į šią taip vadinamą penktą sieną.

Madinga: mozaikos motyvai

Baldai, padabinti mozaikomis ar jų motyvais, ir nesvarbu ar tai rankų darbo gaminys, ar antikvarinis daiktas, tikrai taps kambario puošmenomis, be to, jie atstos ir meno kūrinį.

REKLAMA

Madinga: matinės juodos spalvos aksesuarai

Tiek virtuvėje, tiek vonioje patariama įsigyti matinės juodos spalvos įrangos, pradedant nuo skrudintuvo, baigiant plaukų džiovintuvu.

Madinga: lauko baldai

Vis daugiau laiko žmonės nori praleisti lauke, o tai padaryti šaltaisiais metų mėnesiai tikrai nesudėtinga. Iš pradžių vertėtų įsigyti patogius ir minkštus lauko baldus, galbūt netgi įsirengti laužavietę ar šalia pasistatyti elektrinį šildytuvą. Taip pat rekomenduojama pakeisti pagalvėles, užtiesalus į daug šiltesnius, o jei norite prieangiui suteikti dar daugiau jaukumo, pakabinkite rudens gėrybių vainiką. Šioje erdvėje bus gera ir malonu sėdėti vakarais, gerti arbatą ir dalintis prabėgusios dienos džiaugsmais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų