REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau septintoji UNICEF rengiama misija jos dalyvius šiemet nuvedė į Malavį – vieną iš dešimties skurdžiausių pasaulio šalių.

Jau septintoji UNICEF rengiama misija jos dalyvius šiemet nuvedė į Malavį – vieną iš dešimties skurdžiausių pasaulio šalių.

REKLAMA

Ties bado riba nustekentoje šalyje atsidūrę maždaug 6.5 milijono žmonių, tačiau dėl to labiausiai kenčia vaikai. Nuolatinis maisto trūkumas lemia, kad sutrinka jų protinis ir fizinis vystymasis, nusilpsta imunitetas, jie nuolat serga.

Nors šiems dvynukams tik aštuoni mėnesiai, jų gyvenimas jau pažymėtas išbandymų. Kadangi jų besilaukdama mama Mercy kentė badą, vaikai gimė išsekę ir vos nenumirė. Juos išgelbėjo maistinga riešutų pasta, kuria vaikus aprūpina UNICEF organizacija.

Dvynukai jau priaugo šiek tiek svorio. Dėl to ir nuotaika geresnė.

O štai čia močiutė Alusi su savo trimis našlaičiais anūkais. Vyriausiajai Enifai – trylika. Močiutė jais rūpinasi nuo mažumės – jau aštuonerius metus. Šioje šeimoje lankėsi kunigas Ričardas Doveika. Anot jo, jautriausia susitikimo akimirka buvo, kai vaikams misijos dalyviai padovanojo knygą.

REKLAMA
REKLAMA

Kunigas padėjo vaikams virti košę, tačiau jos, deja, užteko ne visiems.

Niūri kaimo kasdienybė šiek tiek praskaidrėja vaikų dienos centruose, kuriuose renkasi ir maži, ir dideli.

REKLAMA

Tačiau svarbiausia, kad čia vaikai du kartus pamaitinami maistinga koše. Ir iš tiesų, kai pavalgyti gauni taip retai, tai pažiūrėjus į šiuos vaikus, atrodo, ši – pati skaniausia pasaulyje.

Šeštadienio vakarą TV3 žiūrovai išvys jau septintąjį UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. Jo metu aukoti Malavio vaikams ragins ir savo istorijomis iš susitikimų su Malavio šeimomis susitikę misijos dalyviai Justė Arlauskaitė-Jazzu, Donatas Montvydas, aktorė Virginija Kochanskytė ir kunigas Ričardas Doveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų