REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pažėrė griežtos kritikos žiniasklaidai ir iškėlė klausimą, ar nereikėtų iš transliuotojų atimti jų licencijų, vienai televizijai parodžius nepalankų reportažą apie jo branduolinę politiką.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pažėrė griežtos kritikos žiniasklaidai ir iškėlė klausimą, ar nereikėtų iš transliuotojų atimti jų licencijų, vienai televizijai parodžius nepalankų reportažą apie jo branduolinę politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atvirai kalbant yra bjauru, kad žiniasklaida gali rašyti viską, ką užsigeidžia“, – piktinosi D. Trumpas, Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete susitikęs su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau (Džastinu Triudo), ir pridūrė, jog „žmonėms derėtų tuo pasidomėti“.

REKLAMA

Tačiau prezidentas, negalintis pasigirti gerais santykiais su žiniasklaida, pabrėžė, jog nenori, kad būtų imtasi kažkokių formalių suvaržymų.

„Ne. Spauda turėtų būti sąžiningesnė. Turiu galvoje, kad mačiau itin nesąžiningą spaudą. Ir čia kalbama ne apie (faktų) iškraipymą“, – sakė D. Trumpas.

Prezidentą supykdė „NBC News“ reportažas, kuriame buvo teigiama, kad jis paprašė drastiškai padidinti Amerikos branduolinių ginklų atsargas. D.Trumpas šį reportažą pavadino „pramanu“.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybos sekretorius Jimas Mattisas (Džimas Matisas) stojo viešai ginti prezidento.

„Pastarieji pranešimai, esą prezidentas paragino padidinti JAV branduolinį arsenalą, yra absoliučiai melagingi“, – savo pareiškime pažymėjo Pentagono vadovas.

„Toks klaidingas informavimas yra neatsakingas dalykas“, – pridūrė jis.

Televizija pranešė, kad prezidentas vasarą pasakė generolams ir saugumo patarėjams, jog nori, kad JAV branduolinis arsenalas būtų padidintas „kone dešimteriopai“.

„Turint galvoje visas NBC ir kitų televizijos tinklų skleidžiamas melagingas naujienas, kada tinkamas metas užginčyti jų licenciją? Tai daro žalą šaliai!“ – anksčiau socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Trumpas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV Konstitucija garantuoja žiniasklaidos laisvę, tačiau televizijos tinklams teisę naudoti transliavimo dažnius suteikia vyriausybės agentūros.

Federalinės ryšių komisijos narė Jessica Rosenworcel (Džesika Rouzenvursel) tviteryje atkirto D.Trumpui, jog „viskas veikia ne taip“.

„Žiniasklaidos laisvė yra mūsų demokratijos kertinis akmuo. Tikiuosi, kad visi mano @FCC (Federalinės ryšių komisijos) kolegos vienodai žiūri į pagarbą Pirmajai pataisai (užtikrinančiai žodžio laisvę)“, – pažymėjo ji.

„Idealios būklės“

NBC, remdamasi trimis diskusijų metu kabinete buvusiais pareigūnais, pranešė, kad D.Trumpas nurodymą didinti branduolinį arsenalą davė po to, kai jam buvo parodyta skaidrė, vaizduojanti, kaip nuo 7-o dešimtmečio nuolat mažėjo šalies branduolinio ginklo atsargos.

REKLAMA

Pasak televizijos, po to pasitarimo valstybės sekretorius esą pavadino D.Trumpą „idiotu“ ( moron), bet Rexo Tillersono (Rekso Tilersono) atstovė spaudai tai paneigė.

Prezidentas neigia prašęs didinti ginklų arsenalą.

„Niekada nekalbėjau apie jo didinimą. Noriu, kad jis būtų idealios būklės. Tai buvo melaginga naujiena“, – pažymėjo jis.

Toks žingsnis reikštų, kad anuliuojamos svarbios tarptautinės ginklų kontrolės sutartys ir atsisakoma ne vieną dešimtmetį vykdytos neplatinimo politikos, o tai neabejotinai turėtų rimtų pasekmių visam pasauliui.

REKLAMA

„Šiuo metu turime labai daug branduolinių ginklų, ir noriu, kad jie būtų puikios kokybės, idealios būklės. Tai vienintelis dalykas, apie kurį aš kalbėjau“, – sakė D.Trumpas.

Prezidento rinkimų kampanijos metu ir jau tapęs valstybės vadovu D.Trumpas nekart yra kalbėjęs apie Amerikos branduolinę galią ir sakęs, jog nėra prasmės turėti branduolinių ginklų, jeigu jie nenaudojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų