REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Užsienyje gyvenanti Ingrida užkariavo mados pasaulį: amžius – ne kliūtis  (nuotr. asm. archyvo)

Prieš keturioliką metų kartu su vyru į Airiją, Dubliną, išvykusi Ingrida Ilginė (35) šiandien net negali patikėti, kaip kardinaliai pasikeitė jos gyvenimas. Net niekada nepagalvojusi, kad gali būti modelis, šiemet ji žengė Paryžiaus mados savaitės podiumu, kurį stebėjo net pasaulinio lygio žvaigždės.

13

Prieš keturioliką metų kartu su vyru į Airiją, Dubliną, išvykusi Ingrida Ilginė (35) šiandien net negali patikėti, kaip kardinaliai pasikeitė jos gyvenimas. Net niekada nepagalvojusi, kad gali būti modelis, šiemet ji žengė Paryžiaus mados savaitės podiumu, kurį stebėjo net pasaulinio lygio žvaigždės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip atsidūrėte užsienyje?

Gimiau ir užaugau Plungėje. Ten praleidau nuostabią vaikystę. Esu ištekėjus ir turime dukrytę. Su vyru draugavome penkerius metus, susituokėme, o jau kartu esame bendrai 17 metų. Mados industrijoje taip pat esu jau nemažai metų. Mokiausi grožio terapijos, esu diplomuota vizažistė visose srityse, nuo dieninio iki sceninio ir net teatrinio makiažo, bei fitneso instruktorė, plaukimo mokytoja, stilistė, mados koordinatorė.

REKLAMA

Kaip prasidėjo jūsų modelio karjera?

Kai 2013-aisiais laimėjau „Top Model UK“, kelis metus dirbau Londono madų savaitėje, o paskutiniuosius – Paryžiaus. „Top Model UK“ dalyvavo virš 30 merginų iš viso pasaulio. Ir čia tik mano amžiaus kategorijoje + 25. 

Konkuravau su merginomis, kurios jau buvo pasiekusios modelio karjerų, turėjo pripažinimą. Tokiame konkurse buvau naujokė, o dalyvauti paskatino draugės. Apie jį nieko nežinojau, nes net nesidomėjau. Jos mane prikalbino ir sakė palaikys. Svarbiausia, anketą taip pat užpildė viena iš draugių ir išsiuntė telefonu. Po kelių dienų gavau atsakymą, kad papuoliau tarp finalisčių.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursas man buvo tikras išbandymas, nes visai nesitikėjau, kad laimėsiu. Bet buvau nominuota fotografų ir pagrindinės laimėtojos titulu. Gavau dvi statulėles. Niekada nesvajojau ir net negalvojau, kad būsiu modelis. Patikėkite, kojos labai drebėjo, jaudulys neapsakomas. Žinoma, esu labai laiminga, kad turiu žmonių, kurie mane palaiko ir keliauja visur su manimi.

Kaip po dalyvavimo pasikeitė jūsų gyvenimas? Ar sulaukdavote daugiau užsakymų?

Užsakymų gaudavau nemažai, bet ir dalį jų atmesdavau. Labai atsargiai rinkdavausi, kur dalyvauti. Daug kas siūlė keltis gyventi į Londoną dėl geresnės karjeros, bet aš manau, kad jeigu nori būti profesionalus modelis, gali gyventi, kur tau patinka. Nereikia klausyti kitų, o savo širdies. Mano atsakymas buvo, kad aš gyvensiu Dubline, nes man čia patinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Modeliavimas yra pagrindinis jūsų darbas?

Dirbu modeliu, kai noriu labiau susipažinti su madomis, kai norisi naujovių grožio srityje. Žinoma, domina naujos pažintys, tada ratas didėja, daugiau pasiūlymų, kuriuos paskui atsirenki. Prieš kelis mėnesius buvau Kanų filmo festivalyje, turėjau garbės pamatyti pasaulines žvaigždes, kaip Nicole Kidman, Penelope Cruz ir t.t

Gal galite apibūdinti patį įspūdingiausią mados pristatymą? Galbūt teko dirbti su labai žymiais mados namais?

Man ryškiausiai įstrigo mados šou Kanuose. Liko labai daug įspūdžių. Mados šou vyko „Carlton Hotel“ penkių žvaigždučių viešbutyje, kurių metu pristatėme dizainerių iš viso pasaulio kurtas sukneles, dainavo įvairios įžymybės, o šou atvyksta pažiūrėti pasaulinės žvaigždės. Pats miestas taip pat labai šarmingas ir alsuoja prabanga.

REKLAMA

Viename interviu minėjote, kad mados pasaulyje nėra lengva, mat esate šiek tiek vyresnio amžiaus. Tai ar egzistuoja didžiulė konkurencija?

Kiekviename šou esu beveik vyriausia, bet niekas nežino, kiek man tiksliai metų. Man didžiulė garbė, kad mane kviečia, esu laukiama. Tai parodo, kad vis dar esu tinkama ir pageidaujama ant podiumo. Turiu patirties, todėl jaučiuosi net labiau pasitikinti savimi negu kitos merginos. 

Mados pasaulis apipintas daugybę mitų. Apie tai, kad tenka savaitėmis badauti, kad modeliai vieni kitų nekenčia. Kokia jūsų patirtis?

REKLAMA

Žinoma, prieš šou reikia suimti save į rankas ir žiūrėti, ką valgai. Šiaip maitinuosi labai sveikai. Mano vyras yra vegetaras, aš taip pat privengiu mėsos. Bet manau, kad greitu metu išvis atsisakysiu.

Pasižymite puikiomis formomis. Tai kaip pati prižiūrite savo figūrą?

Maitinuosi sveikai, užsiimu joga, mėgstu su dviračiais važinėtis.

Taip pat esu dėkinga tėvams, iš kurių paveldėjau puikius genus. Nesu iš tų labai kaulėtų modelių, kaip Lietuvoje, kur egzistuoja principas – kuo lieknesnė, tuo gražesnė. Paryžiuje populiarios yra gerai išlaikytos kūno formos, nes net patys dizaineriai nori „normalių“ modelių, kad rūbai atrodytų realitiškiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu girdėjusi iš dizainerių, sakančių, kad mūsų rinka – pasaulinė, ir mes pardavinėjame savo kolekcijas ne tik įžymybėms, bet visoms moterims, kurios nori būti „stilingos ir madingos“.

Minėjote, kad turėjote garbės susipažinti su įžymybėmis. Gal galite plačiau?

Londono madų savaitėje susipažinau su „Girls Aloud“ dainininke Sara, „Fashion TV“ žvaigžde Hofit Golan, Prancūzijoje, kaip ir minėjau, mačiau Nicole Kidman ir Penelope Cruz, tačiau prie jų prieiti neleidžia apsauga.

Tikriausiai dėl nuostabios išvaizdos sulaukiate daug komplimentų? Ar vyras nepavydi?

Kai atvykau į Dubliną, komplimentų gaudavau labai daug. Tada vyras pavydėjo, nes buvome labai jauni. Tai buvo mūsų bendro gyvenimo pradžia, kai dažniau eidavome į vakarėlius, restoranus ar barus. Dabar kiek kitaip, nes mes kartu jau 17 metų ir turime dukrytę, kuri gimė ir užaugo Dubline. Per tiek bendro gyvenimo kartu išmokome vienas kitą gerbti, mylėti ir rūpintis. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų