REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkija sekmadienį pareiškė, kad nutraukia visas vizų paslaugas amerikiečiams savo diplomatinėse atstovybėse Jungtinėse Valstijose.

Turkija sekmadienį pareiškė, kad nutraukia visas vizų paslaugas amerikiečiams savo diplomatinėse atstovybėse Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis sprendimas buvo priimtas Vašingtonui anksčiau tądien paskelbus panašų pareiškimą.

„Pastarieji įvykiai privertė Turkijos vyriausybę persvarstyti JAV vyriausybės įsipareigojimą Turkijos diplomatinės misijos įstaigų ir personalo saugumui“, – sakoma ankstesnį JAV pareiškimą primenančiame pranešime Turkijos ambasados Vašingtone paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

REKLAMA

„Kad sumažintume lankytojų skaičių savo diplomatinėje ir konsulinėse misijose Jungtinėse Valstijose, kol vyksta šis vertinimas, nedelsdami nutraukėme visų vizų paslaugų teikimą JAV piliečiams savo diplomatinėje ir konsulinėse misijose“, – teigiama jame.

Turkijos paskelbti apribojimai buvo griežtesni nei Jungtinių Valstijų sprendimas sustabdyti „neimigracinių“ – turistinių, medicininių, verslo, laikino darbo ar studijų – vizų išdavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Imigracinės vizos skirtos asmenims, siekiantiems nuolat gyventi Jungtinėse Valstijose.

Sekmadienio popietę Turkijos ambasados tviteryje buvo sakoma, kad apribojimai galios tik „vizoms pasuose“.

Tačiau vėliau šis pranešimas buvo pakeistas. „Ši priemonė galios vizų įklijoms, elektroninėms vizoms ir pasienio vizoms“, – sakoma atnaujintame turkų diplomatų pranešime. Dėl to neaišku, ar JAV keliautojai, turintys Turkijos vizas, galės patekti į šią šalį.

Be to, neaišku, ar šis apribojimas bus taikomas ir amerikiečiams, besikreipiantiems dėl Turkijos vizų kitose šalyse, nes minėtame pranešime kalbama tik apie diplomatines atstovybes Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vašingtonas pranešė stabdantis vizų išdavimą, kai buvo sulaikytas vienas turkas, dirbantis JAV konsulate Stambule.

Minėtą asmenį vėlų trečiadienį leido suimti Stambulo teismas. Įtariama, kad jis susijęs su JAV gyvenančiu pamokslininku Fethullah Gulenu (Fetchula Giulenu), kurį Ankara kaltina praėjusiais metais pakursčius bandymą įvykdyti valstybės perversmą.

Turkija ragina JAV atšaukti vizų išdavimo sustabdymą

Turkijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Amerikos ambasados misijos vadovo pavaduotoją ir paragino JAV atšaukti sprendim ą sustabdyti „neimigracinių“ vizų išdavimą, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Ginčui didėjant, Philipas Kosnettas (Filipas Kosnetas) buvo iškviestas į ministeriją, kur jam buvo pasakyta, kad Turkija tikisi sekmadienį paskelbto sprendimo sustabdyti vizų išdavimą visose amerikiečių misijose Turkijoje atšaukimo, sakoma Anatolijos naujienų agentūros pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų