REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Menopauzė prasidėjo 23-ejų

Australijoje gyvenančiai merginai menopauzė diagnozuota vos tik ji sulaukė 23-ejų, tačiau jau po 2 metų ji, dėka jaunesnės sesers, pradėjo lauktis dvynukų.

22

Australijoje gyvenančiai merginai menopauzė diagnozuota vos tik ji sulaukė 23-ejų, tačiau jau po 2 metų ji, dėka jaunesnės sesers, pradėjo lauktis dvynukų.

REKLAMA

Sukrečianti diagnozė, nepasiteisinę du dirbtinio apvaisinimo atvejai, pašalintas kiaušintakio vamzdelis – štai su kuo teko kovoti jaunai merginai, su partneriu Chrisu svajojusiai apie šeimą.

Ši kelionė truko ilgai, kelią vis pastodavo netikėtai atsiradusios kliūtys. Taip tęsėsi iki kol Amber sesuo Taylor, būdama tik 24-erių, nusprendė tapti kiaušinėlių sesei donore.

„Negaliu tiksliai papasakoti, kaip visa tai buvo nuspręsta. Niekada jos to neprašiau, o ji niekada jų nesiūlė. Mus jungė stiprus ryšys, tad buvome pasiryžusios padaryti viską, kad galėčiau sukurti šeimą“, - sakė Amber.

Visa tai įvyko 2015-ųjų metų pradžioje. Amber tuo metu buvo 23-eji metai, kasdien ją kamuodavo karščio bangos. Gydytoja juokavo, kad galbūt moteriai prasidėjo ankstyva menopauzė, tačiau abi jos tik nusijuokė ir netikėjo, kad tai yra tiesa.

REKLAMA
REKLAMA

Prabėgo 2 savaitės, o Amber būklė nepagerėjo. Tyrimai parodė, jog merginos folikulus stimuliuojančio hormono lygis prilygo menopauzę patiriančių moterų.

REKLAMA

Ši žinia pribloškė Amber ir Chrisą, mėnesių mėnesius bandžiusius nesėkmingai pastoti.

Su ašaromis akyse mergina paklausė: „Ar aš vis dar galėsiu susilaukti vaikų?“

Dėl pakankamai jauno Amber amžiaus, jos gydytoja turėjo dar šiek tiek vilties. Taip prasidėjo varginantis nesuskaičiuojamų tyrimų ir kelių operacijų procesas.

Vienintelis šansas pastoti – prašyti sesers pagalbos

Mergina, norėdama paskatinti ovuliaciją, gėrė daug įvairių vaistų, netgi išbandė akupunktūrą, tačiau niekas teigiamų rezultatų nedavė.

Praėjo dar vieneri metai. Pora nusprendė išbandyti dirbtinį apvaisinimą, tačiau abu kartai, kurių metu buvo naudojami pačios Amber kiaušinėliai, buvo nesėkmingi.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai atlikti tyrimai atskleidė, kad merginos kiaušintakio vamzdelyje yra cista, kurią būtina pašalinti, bei tai, jog abi jos kiaušidės tinkamai neveikė. Specialistė užsiminė, kad vienintelis šansas merginai pastoti – kiaušinėlių donorė, kuria galėjo tapti tik jos sesuo Taylor.

Kai abi moterys sus savo antrosiomis pusėmis užbaigė privalomas konsultacijas, Taylor darė viską, kad tinkamai pasiruoštų kiaušinėlių atidavimui. Ji gėrė vaistus, storinančius jos gimdos sieneles, kas rytą ir kas vakarą sau susileisdavo preparatus, stimuliuojančius jos folikulus, kas 3-4 dienas atliko skenogramą. Lemtingą dieną Taylor suleistas nedidelis kiekis anestetikų, o po 20 minučių procedūra buvo baigta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis išgyvenęs kiaušinėlis buvo implantuotas į Amber organizmą. Po 10 dienų mergina vis dar nebuvo nėščia.

„Mes palūžome tiek protiškai, fiziškai, emociškai, tiek finansiškai. Nežinojau, ar sugebėsiu tai iškęsti dar kartą“, - teigė ji.

Rezultatai nustebino

Tačiau po 3 mėnesių Amber vis dėlto nusprendė pabandyti antrą kartą. Šį kartą išgyveno net 4 iš 13 kiaušinėlių. 2 jų buvo implantuoti į Amber, o kiti 2 – užšaldyti.

9 dieną po procedūros, mergina tualete pastebėjo kraują. Visos jos viltys pastoti žlugo. Moteris bijojo, kad tai ženklas, pranešantis apie nepavykusią implantaciją..

Kitą dieną ji pasidarė nėštumo testą. Jo rezultatai maloniai nustebino.

„Testą dariausi tikėdamasi neigiamo atsakymo, tačiau ekranėlyje pasirodė 2 ryškios linijos, pranešančios, jog pastojau“, - sakė ji. „Atėjus Taylor, parodžiau jai testą. Jos akyse pasirodė ašaros. Mus abi užplūdo geriausios emocijos pasaulyje.“

REKLAMA

Po savaitės šis džiaugsmas padvigubėjo. Amber sužinojo, jog jos pilvelyje auga dvynukai. Merginos neštumo terminas artėja į pabaigą ir ji bet kada gali pagimdyti.

Savo „Instagram“ paskyroje Amber pasidalino jos seseriai Taylor skirtu įrašu bei nuotrauka, kurioje ji bučiuoja nėščiosios pilvuką.

„Niekada nemaniau, kad pati kada nors švęsiu kūdikio sutiktuves. Vis dar sunku patikėti, jog turiu tokią nesavanaudę seserį, kuri padovanojo man savo kiaušinėlius. Nerandu žodžių, kuriais galėčiau išreikšti, kokia dėkinga aš tau esu, tačiau žinok, jog mes tave labai labai mylim“, - rašė Amber.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų