REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Lenkai pasienyje rengia masinių maldų akcijas: bando apsisaugoti nuo migrantų (nuotr. SCANPIX)

Lenkijoje šeštadienį įvyko taip vadinamoji maldų diena, kurioje sudalyvavo dešimtys tūkstančių katalikų, rašoma BBC.

36

Lenkijoje šeštadienį įvyko taip vadinamoji maldų diena, kurioje sudalyvavo dešimtys tūkstančių katalikų, rašoma BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juos sukvietė susirinkti iš anksto numatytose vietose pasienyje, kad kartu pasimelstų „už Lenkijos ir viso krikščioniško pasaulio išgelbėjimą“.

REKLAMA

Bažnyčios vadovybė tvirtina, kad šiais veiksmais yra siekiama išskirtinai religinių tikslų, tačiau yra besibaiminančių, kad tokiu būdu bažnyčia palaimina lenkų valdžios atsisakymą įsileisti į šalį migrantų musulmonų.

Maldų diena yra paskelbta Lepanto mūšio 1571-aisiais prieš turkus osmanus pergalės minėjimo dieną.

Į iš anksto numatytas vietas autobusai vežė daugiau nei 300 katalikiškų parapijų visoje Lenkijoje. Maldininkai stojo į ilgas gretas laukuose, miestų gatvėse ir net pajūrio pliažuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes atvykome į Lenkijos pasienį, kad pasimelstume už viso pasaulio lenkus, – pareiškė viena iš akcijos dalyvių. – Mes norime, kad mūsų katalikiškas tikėjimas neišnyktų, kad mūsų vaikai gyventų taikoje, kad mūsų broliai kitose šalyse suprastų, kad mūsų tikėjimas yra nepajudinamas“.

Kai vieni akcijoje dalyvavę žmonės rūpinosi labiau žemiškais dalykais, pavyzdžiui, norėjo padėkoti Dievui už gimusį vaiką, kiti mato tame didesnę sakralinę reikšmę. 65-ių Galina Kotarska meldėsi ir už „krikščionių išlikimą Europoje“. „Islamas nori sugriauti Europą, – cituoja jos žodžius agentūra AP. – Musulmonai nori perversti mus į savo tikėjimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ES nuo 2015-ųjų, kuomet buvo nustatytos kvotos dėl pabėgėlių perskirstymo sąjungos viduje, negali dėl to susitarti ne tik su Lenkija, bet ir su Vengrija bei Čekija. Lenkijos pozicija netgi supykdė Vatikaną: popiežius Pranciškus, lankydamasis Lenkijoje praėjusiais metais pakvietė lenkus parodyti daugiau tolerancijos migrantams.

Vatikanas vėliau siūlė lenkų valdžiai suteikti pagalbą kai kuriems sirų pabėgėliams, tačiau šis siūlymas nesulaukė politikų palaikymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų