REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotė (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“. Ši kova vis dar vadinama lietuviškuoju krepšinio „El Clasico“. Nors šios rungtynės pastaraisiais metais praradusios žavesį, vilniečiai sekmadienį tikisi jį sugrąžinti.

30

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“. Ši kova vis dar vadinama lietuviškuoju krepšinio „El Clasico“. Nors šios rungtynės pastaraisiais metais praradusios žavesį, vilniečiai sekmadienį tikisi jį sugrąžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei pralaimės – žiūrovai gali nebesirinkti

„Sprendžiant iš to, kas kalbama ir ką rašo spauda, bandoma ažiotažą sugrąžinti. Tačiau tai gali padaryti tik įdomios, geros, nenuspėjamos rungtynės. Jeigu jos nepavyktų, ažiotažas gali vėl prapulti“, – atviravo vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA

Vilniaus komanda turės galimybę reabilituotis prieš savo sirgalius. Juos „Lietuvos rytas“ mano nuvylęs rugsėjo pabaigoje, kai 81:97 pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui“.

„Žaisdami namuose, privalome laimėti. Jei to nepadarysime, žiūrovai nusivils“, – mano R. Kurtinaitis.

Šįkart jo auklėtiniai rungtyniaus „Siemens“ arenoje, nors tikraisiais savo namais gali pavadinti šalia esančią gerokai mažesnę „Lietuvos ryto“ salę.

REKLAMA
REKLAMA

„Man skirtumo, kur žaisti, nėra. Krepšininkams, matyt, yra: kitos erdvės, žmonių kiekis, atsakomybė, ažiotažas. Spaudimas jaučiasi“, – neslėpė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ narys Rokas Giedraitis sekmadienio mačą vadina kol kas svarbiausiu sezone. Jam antrina ir komandos draugas Artūras Jomantas: „Tai yra derbis nuo senų laikų. Jame bus daug emocijų ir viską labiausiai lems ne kažkokie taktiniai sprendimai, o tiesiog noras, energija bei kova.“

Laukia „Žalgirio“ žaidimo per priekinę liniją

Tiek R. Kurtinaitis, tiek „Lietuvos ryto“ krepšininkai drąsiai kalba apie pergalę.

„Nežinau, kaip sirgaliams, bet mums „Žalgiris“ – išskirtinis varžovas. Eini, kovoji, kaip tą dieną gali. Gaila, kad paskutiniu metu neišeina jam įkąsti. Bandysime rytoj“, – kovingai nusiteikęs A. Jomantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, „Lietuvos rytui“ šiuo metu labiausiai trūksta susikalbėjo ginantis. Vilniečiai praleidžia daug lengvų taškų, kurių neturėtų būti. Gynybą, kaip didžiausią problemą, įvardija ir R. Kurtinaitis. Strategas pasigenda ir krepšininkų noro gintis.

R. Kurtinaitis savo apkaboje turi septynis legionierius, o Lietuvos krepšinio lygoje gali žaisti šeši. Treneris neslėpė, kad yra apsisprendęs, kuris krepšininkas liks už brūkšnio. Tačiau jo įvardyti nenorėjo – tai padarys prieš rungtynes.

„Galiu pasakyti, kad tai tikrai nebus aukštaūgis, nes žinome, jog „Žalgiris“ mus lauš per priekinę liniją. Prieš mus visi taip žaidžia, – neabejoja „Lietuvos ryto“ treneris. – „Žalgiris“ – labai gera komanda. Ji yra tokio lygio, kuri galėtų kautis dėl vietos Eurolygos aštuntuke, atkrintamosiose.“

Jis atskleidė, kad Vilniaus komandos starto penkete, greičiausiai, žais naujokas iš Graikijos – vidurio puolėjas Loukas Mavrokefalidis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų