REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Motinos veide ant smakro, mirtino odos vėžio ženklą sumaišius su inkštiru, liko didžiulė skylė. Po daugelio metų mėgavimosi saule ir soliariumais, Kari Cummins (35 m.) nusprendė apsilankyti pas dermatologą.

Motinos veide ant smakro, mirtino odos vėžio ženklą sumaišius su inkštiru, liko didžiulė skylė. Po daugelio metų mėgavimosi saule ir soliariumais, Kari Cummins (35 m.) nusprendė apsilankyti pas dermatologą.

REKLAMA

Nors jos dėmesį jau seniai patraukė ant veido atsiradusi keista dėmelė, moteris, gyvenanti Kalifornijos valstijoje, JAV, ją palaikė paprasčiausiu spuogeliu.

Tačiau po daugybės atliktų tyrimų, paaiškėjo, kad Kari serga epidermoidine karcinoma. Tai viena iš odos vėžio rūšių, kuri, jei nebus gydoma, gali išplisti į vidaus organus.

Nors vėžio dariniai ir buvo pašalinti, bet Kari veide liko didžiulė skylė. Jai užsiūti prireikė net 35 siūlių.

„Mano oda visuomet buvo švari ir graži, tad keista buvo ant veido aptikti spuogelį. Pamaniau, kad tai paprasčiausias inkštiras ar kokia nors suaugusiems atsirandančios aknės forma, nes niekada su tuo nesusidūriau“, - pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano oda iš prigimties šviesaus atspalvio, o būdama maždaug 20-30-ies, prieš vykstant pailsėti į šiltuosius kraštus, nueidavau į soliariumą. Dažnai jais nesinaudodavau, tačiau tik vėliau sužinojau, kad dirbtinio įdegio salonuose naudojami ultravioletiniai spinduliai paspartina karcinomų atsiradimą, ypač jei kūno oda yra šviesi.“

REKLAMA

„Užaugau prie ežero, tad daug laiko leisdavau lauke ir nemanau, kad tai taip pat padėjo. Jei nebūčiau vėžio pašalinusi, jis galėjo padidėti, užkrėsti kitus audinius, o vėliau pereiti ir į organus. Prireikė 35 siūlių žaizdai užsiūti. Ji gijo net kelias savaites.

Dabar mano veidą „puošia“ randas, kurį pastebėti tikrai nėra sunku. Iš pradžių jausdavausi nejaukiai, tačiau dabar man tai suteikia daugiau jėgų, esu stipresnė, nes savo istorija galiu dalintis su kitais, skatinti kitus rūpintis savimi ir prižiūrėti odą“, - tęsė ji.

Pas dermatologą Kari apsilankė tik po to, kai, dėl atsiradusių neaiškių dėmių, ji tai padaryti liepė savo mamai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ant mano veido aptikti keli gumbeliai. Atlikus biopsijas, paaiškėjo, kad jie galimai pavojingi. Laimei, nei vienas jų nebuvo vėžinis, tačiau vis tiek teko iškęsti operaciją.

Ant smakro esantis iškilimas priminė giliai po oda besislepiantį inkštirą. Pašalinus jį, negalėjau patikėti, kas liko iš mano veido. Nors ant kaktos buvę iškilimai jokios įtakos man neturėjo ir gretai užgijo, karcinoma, aptikta ant smakro, ilgą laiką privertė jaustis savimi nepasitikinčiai, nejaukiai“, - sakė Kari.

Po tos lemtingos dienos moteris ant savo veido aptiko dar kelis neaiškius iškilumus. Atlikus išsamesnius tyrimus paaiškėjo, kad juos taip pat reikės pašalinti.

„Tai tik dar kartą įrodo, kad ši liga gali užklupti bet ką. Deja, bet apleidusi savo odą turėjau kovoti su to padariniais. Svarbu, kad žmonės atkreiptų dėmesį, kokiais kremais ir losjonais jie tepa savo kūnus, nes dalis jų papildyti įvairiais pavojingais chemikalais“, - užbaigė ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų