REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesibaigiančios skrandžio bėdos, dantų problemos nuo pat vaikystės, varginančios dietos, sunkus nėštumas, laimo liga, išgyventos skyrybos, bedarbystė, nykstantis žandikaulis ir byrantys dantys. Negana to, brangiausią motinai turtą – vaiką, užklupusios ligos. Tai 31 metų moters gyvenimo istorija. Iškankinta slegiančių, į depresiją smukdančių minčių, moteris ryžosi kreiptis pagalbos.

Nesibaigiančios skrandžio bėdos, dantų problemos nuo pat vaikystės, varginančios dietos, sunkus nėštumas, laimo liga, išgyventos skyrybos, bedarbystė, nykstantis žandikaulis ir byrantys dantys. Negana to, brangiausią motinai turtą – vaiką, užklupusios ligos. Tai 31 metų moters gyvenimo istorija. Iškankinta slegiančių, į depresiją smukdančių minčių, moteris ryžosi kreiptis pagalbos.

REKLAMA

„Aš nežinau iš kur atėjo ta emocija, kaip aš ryžausi šitą žingsnį žengti, bet tiesiog daugiau taip nebegaliu,“ - pasakojo Kristina ir įspėjo: „Tik jau negraudinkit žmonių, surašykit tik visus faktus ir viskas, aš pati susitvarkysiu, tik dabar šiek tiek pagalbos reikia,“ - tvirtino Kristina.

„Jei žinočiau, kad dienos suskaičiuotos – pagalbos neprašyčiau“

31 metų, Alytuje gyvenanti jauna moteris tikina, jog be pagalbos, šįkart iš savo bėdų viena neišsikapstys.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei žinočiau, kad sergu sunkia onkologine ar kita liga, kad dienos jau suskaičiuotos, gal būtų tiesiog ramiau, susitaikyčiau ir tiek, o dabar esu jauna mama, vieniša mama, esu reikalinga savo vaikui, negaliu pasiduoti. Noriu gyventi, auginti vaiką, dirbti, sukurti šeimą, noriu ir vėl šypsotis,“ - kalbėjo moteris.

REKLAMA

Bėda dėl kurios ji ryžosi viešai prašyti pagalbos reikalauja nemažos pinigų sumos. Kone 16 tūkstančių eurų.

„Žinau, kad tai ne mirties ir gyvybės klausimas, bet patikėkite, kai esi jaunas ir lieki be dantų, jausmas klaikus. 3 metus iš šios bėdos bandžiau išsikapstyti viena. Prieš 10 metų savo lėšomis įsidėjau 2 dantų protezus. Bet situacija ir toliau blogėjo. Dabar gydymui ir operacijai reikalingi kone 16 tūkstančių eurų, kitaip ir tie paskutiniai dantys išbyrės,“ - pasakojo moteris.

Šiuo metu Kristinos burnoje tvarkytini vos 4 dantys, kitus reiktų šalinti. Priežasčių dėl ko galėtų nykti žandikaulis ir tiesiog byrėti dantys, gydytojai merginai paaiškinti negali. Tai esą lemia daug priežasčių, susijusių su prasta moters sveikata.

REKLAMA
REKLAMA

Savo išgyvenimų moteris niekam nelinki

Nuo vaikystės nesibaigiančios skrandžio bėdos, paauglystę košmaru pavertusios dietos ir liūdnos jų fizinės bei psichologinės pasekmės. Dantų problemos, netikėta laimo liga. Sunkus nėštumas, stresinė įtampa, išgyventos skyrybos ir visų skaudžiausia, brangiausio turto motinai, vaiko ligos.

„Nuo pusantrų metų viena auginu sūnų. Dėl to nesiskundžiu, jis mano stiprybė, priežastis nepasiduoti. Tačiau vaiką taip pat vargina ligos. Bronchinė astma, alerginis rinitas. Dusulio profilaktikai nuolat naudojami vaistai. Daug laiko praleista ligoninėse, sanatorijose,“ - pasakojo Kristina.

Esą dėl vaiko sveikatos problemų, jauna moteris negali rasti nuolatinio darbo. Tačiau kai tik gali, Kristina savanoriauja visur, kur tik reikia jos pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ir policijoje, ir maisto banke, ir raudonajam kryžiuj, aktyviai prisidedu prie Alytaus miesto bendruomenės renginių, veiklų. Esu gana viešas žmogus, daugelis mane žino, pažįsta, stengiuosi padėti kitiems kuo tik galiu, bet dabar – man reikalinga pagalba,“ - sako moteris.

Pastaruoju metu rodytis viešumoje – vis sunkiau. Esą žmogų be dantų dauguma vertina kaip socialinės atskirties atstovą.

„Aš suprantu, kad pagalbos mūsų šalyje daug kas prašo. Ir tikrai yra sunkiai gyvenančių žmonių, kurių ir vaikai serga, ir operacijos reikalingos dėl gyvybės išsaugojimo, ir brangūs vaistai, ir panašiai. Bet šiuo atveju, patikėkit, man taip pat sunku, jei nesusitvarkysiu dabar, vėliau situacija tik blogės,“ - teigė Kristina.

REKLAMA

„Nekalbu, kad valgyti man sunku, – nesiskundžiu, bet jūs neįsivaizduojat koks jausmas, 31 metų likti be dantų. Negaliu šypsotis, dingsta noras viešumoje rodytis, bendrauti, jau dabar psichologinė būsena – baisi,“ - kalbėjo Kristina.

„Tokių bedančių – pilnas miestas“

Moteris tikina aplankiusi visas Alytaus gydymo įstaigas. Jose prašiusi nemokamų konsultacijų. Kai kuriose iš jos pasišaipė, neva tokių bedančių pilnas miestas, tačiau viena klinika sutiko jaunai moteriai padėti – suteikė nemokamą konsultaciją.

„Tada ir paaiškėjo, kad gydymui reiks skirti 16 tūkstančių eurų. Turiu visą gydymo planą. Bet tai nerealūs pinigai. Tačiau yra ir kita galimybė, tam reikėtų šiek tiek mažiau pinigų, sutvarkyti svarbu apatinį žandikaulį, tai atsieitų apie 3200 eurų,“ - pasakojo Kristina.

REKLAMA

Viešai kalbėti apie prispaudusias bėdas – sunku. Tačiau ryžtas gyventi pilnavertį gyvenimą, jauną moterį skatina nepasiduoti. Pamynusi kompleksus, gėdą, aplinkinių piktus vertinimus, ji prašo visų padėti išsikapstyti iš šios bėdos. Tik šios, sako moteris, esą iš kitų – pati išlipsianti.

„Kol kas esu darbo biržoje, netrukus pradėsiu dirbti pagal projektą. Gaunu socialinę pašalpą, vaiko išlaikymo pinigus, kai tik turiu laiko, aktyviai dalyvauju paramos organizacijų veikloje. Tikrai nesu nevykėlė, kuri nori pralobti iš kitų žmonių gerumo, tačiau, supraskit, noriu ir toliau gyventi pilnavertį gyvenimą, šypsotis, sukurti naują šeimą, stengtis dėl savęs ir vaiko, nenoriu pasiduoti,“ - kalbėjo Kristina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matyt, tikrai priėjau liepto galą“

„Nežinau, negaliu paaiškinti kodėl apie tai viešai prabilau. Kalbėti apie savo bėdas garsiai, prašyti pagalbos, nėra malonu. Matyt, tikrai priėjau liepto galą, psichologinė būsena – baisi, vargina sunkios mintys, bet juk negaliu nušokti nuo tilto,“ - tikino moteris ir pridūrė, kad šiuo metu lankosi grupinėse psichologinėse terapijose.

Tiesa, viešai prabilusi apie savo bėdas, Kristina per dieną surinko virš 400 eurų. Tai esą suteikia vilties, kad žmonės neliks abejingi. Nuo surinktos sumos, priklausys ir gydymo procedūros. Jas moteris tikina, jau pradėjusi.

„Jūs neįsivaizduojat kiek tai suteikia vilties ir šviesumo. Kasdien bėgu į banką ir išsiimu išrašus, kad galėčiau kiekvienam asmeniškai padėkoti,“ - neslėpė Kristina.

REKLAMA

Jeigu ir Jūs norite prisidėti prie jaunos moters dantų gydymo, tai galite padaryti paramą pervesdami į nurodytą Kristinos banko sąskaitą. Tiesa, prisidėti prie gydymo galite ir sumokėdami už tam tikras moteriai reikalingas odontologines procedūras. Susisiekti su Kristina galite jai parašydami asmeninę žinutę socialine tinke Facebook.

Paramos rekvizitai: Kristina Ambrazienė AB SEB LT 14 7044 0000 5964 1657

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų