REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinės prievartos Kauno Vilijampolės socialinės globos namuose.

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinės prievartos Kauno Vilijampolės socialinės globos namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, nepilnametis jaunuolis, buvęs šios įstaigos auklėtinis, kaltinamas seksualiai prievartavęs neįgalius minėtų globos namų gyventojus.

REKLAMA

Apie socialinės globos namuose galbūt vykdomus seksualinio pobūdžio nusikaltimus teisėsaugos pareigūnams šių metų pradžioje pranešė įstaigos darbuotojai. Psichologei per pokalbius su auklėtiniais kilo įtarimų dėl nederamo vieno paauglio elgesio.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad kaltinamojo seksualinę prievartą galėjo patirti devyni šių globos namų auklėtiniai. Kai kurie jų mažamečiai, vienas – pilnametis, likę – nepilnamečiai. Visi jie yra neįgalūs ir dėl savo sveikatos būklės skriaudėjui pasipriešinti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimas buvo sudėtingas, ypač turint omeny, kad ir kaltinamasis, ir nukentėjusiais pripažinti asmenys yra neįgalūs ir turi specialiųjų poreikių, yra nepilnamečiai ar net mažamečiai, jų apklausos turėjo vykti dalyvaujant psichologams“, – sakė kaltinamąjį aktą byloje surašęs prokuroras Andrius Kiuršinas.

Atliekant tyrimą padaryta beveik dešimt teismo psichiatrijos – psichologijos ekspertizių, vyko nukentėjusiųjų apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėjus, apklausti liudytojai. Situacija buvo sudėtinga ir dėl to, kad šiuo metu Lietuvoje trūksta psichologų, kurie galėtų tinkamai ir kvalifikuotai dalyvauti specialių poreikių turinčių nepilnamečių apklausose. Ir šio tyrimo pradžioje jų vos pavyko surasti.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų