REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Kalėjimas (nuotr. Fotolia.com)

Bausmės iki gyvos galvos Marius (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sulaukė būdamas 24-erių. Du žmones nušovęs jaunuolis dar bandė įrodyti, kad mirtiniems šūviams buvo išprovokuotas, bet...

51

Bausmės iki gyvos galvos Marius (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sulaukė būdamas 24-erių. Du žmones nušovęs jaunuolis dar bandė įrodyti, kad mirtiniems šūviams buvo išprovokuotas, bet...

REKLAMA

Bet jį išdavė tardymo metu artimiesiems ir draugams iš kameros siųsti rašteliai, kuriuose Marius atvirai pasakojo apie ketinimus keisti parodymus sau naudinga linkme. Šie rašteliai tapo svarbiu kaltės įrodymu baudžiamojoje byloje.

Tiesa, Marius gali džiaugtis gimęs po laiminga žvaigžde. Mat keičiantis įstatymams, jam itin pasisekė, nes teismas sušvelnino bausmę iki įkalinimo 20 metų. Tad jau prieš keletą metų Marius atsidūrė laisvėje.

Šūviai į galvas

Iki tol neteistas Marius 1992-siais viename Lietuvos dienraštyje perskaitė skelbimą apie cigarečių pirkimą paskambino į Alytų ir pažadėjo tarpininkauti, perkant 60 dėžių „Malboro“ cigarečių, rašoma 1993-ųjų „Akistatos“ numeryje.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Marius išsikvietė du alytiškius į Kauną. Ten jau būdami kartu jie nuvyko į vieną gatvę, kur Marius ir įvykdė savo kruvinus ketinimus. Atvykusiems vyrams ginklu „Makarov“ šauta tiesiai į galvas. Pakako vos po vieno šūvio kiekvienam. Jie buvo mirtini.

REKLAMA

Iš savo aukų Marius pagrobė 6 tūkst. dolerių ir 2,5 tūkst. rublių. Pistoletą jis išmetė į Neries upę Jonavoje. Maža to, dar tą pačią naktį už krauju suteptus pinigus Marius nusipirko automobilį ir juo važinėjosi tris paras, kol galiausiai buvo sulaikytas.

Parengtinio tardymo metu Marius iš kameros rašė raštelius savo artimiesiems ir draugams, kuriuose supažindino juos su savo parodymų pakeitimu ir ta versija, kad nukentėjusieji patys jį užpuolė.

Vėliau šie rašteliai tapo svarbiu įrodymu baudžiamojoje byloje. Suprantama, ne vieninteliais. Teisme įrodyta, kad Marius alytiškius nušovė norėdamas pagrobti pinigus, kuriuos šie atsivežė cigaretėms pirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, tuo metu Marius palaikė intensyvius ryšius su organizuotos nusikalstamos grupuotės vadeiva „Daške“, jo gaujos nariais.

Nuteistojo versija

„Tokios bausmės nesitikėjau gauti, galvojau, daugiausia bus 15 metų. Gal kada nors ir išeisiu iš čia. Iš esmės aš savo kaltę dėl to nusikaltimo pripažįstu, bet byla buvo taip suformuota, kad aš dėl tų pinigų tuos du nudėjau. Aš ne per daug ir kaltas tame nusikaltime. Buvo tokios „razborkės“, sandėris dėl cigarečių, ir jie patys mane išprovokavo...“, - laikraščio „Akistata“ žurnalistui prieš 25 metus yra sakęs Marius.

Kaip jau minėta, bent vienas Mariaus noras išsipildė. Jis galiausiai buvo išleistas į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų