REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių susijungimų ir įsigijimų rinkos metų sandoriu pripažintas „Nordea“ ir DNB verslo sujungimas Baltijos šalyse, įsteigiant naują banką „Luminor“.

Baltijos šalių susijungimų ir įsigijimų rinkos metų sandoriu pripažintas „Nordea“ ir DNB verslo sujungimas Baltijos šalyse, įsteigiant naują banką „Luminor“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltijos privataus kapitalo ir rizikos kapitalo metų sandoriu pripažinta „PAG Capital“ ir „Meridian Capital Management“ 214 mln. eurų investicija į bendrovių grupę „Food Union“, o Baltijos šalių investicija į užsienio rinkas – Latvijos įmonės „Lauma International“ įgyvendintas Vokietijos bendrovės „Felina“ įsigijimas.

REKLAMA

Įsigijimų rinkos metų sandoriai paskelbti trečiadienį, Baltijos susijungimų, įsigijimų ir privataus kapitalo forumo metu, pranešė viena iš forumo organizatorių, advokatų kontora „Sorainen“.

Apdovanojimas „Nordea“ ir DNB sandoriui skirtas dėl išskirtinės apimties – tai didžiausio masto sandoris Baltijos šalių istorijoje, bendra turto vertė lygi 13 mlrd. eurų. Sandorio išskirtinumą taip pat lėmė tai, kad jį patvirtinti turėjo Europos Komisija ir Europos Centrinis Bankas.

REKLAMA
REKLAMA

Honkongo bendrovė „PAG Capital“ investuos 161,6 mln. eurų ir Rusijos bendrovė „Meridian Capital“ investuos 52,4 mln. eurų į „Food Union“. Šis sandoris leis „Food Union“ plėsti ir stiprinti pieno produktų verslą Kinijoje. „Food Union“ veikia devyniose šalyse, joje dirba 2,5 tūkst. darbuotojų.

Pagrindinė Latvijos kapitalo bendrovės „Lauma Fabrics“ įmonė „Lauma International“ įsigijo Vokietijos kapitalo apatinio trikotažo gamintoją ir mažmeninės prekybos įmonę „Felina“ iš Vokietijos privataus kapitalo bendrovės „Palero Capital“. Sandorį finansavo „Citadele Bank“ ir „Baltikums Bank“. „Felinos“ įsigijimas leis įmonei „Lauma“ išplėsti apatinių drabužių gamybą bei prekybą ir sukurti naują, vertikaliai integruotą įmonių grupę, kurios bendros pajamos viršys 75 mln. eurų ir kurioje dirbs 1,25 tūkst. darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Felina“ oficialiai paskelbė, kad įmonės minimalios pajamos 2016 metais siekė 41 mln. eurų, joje dirbo daugiau nei 700 darbuotojų - įsigytos įmonės dydis yra panašus ar didesnis, palyginti su perkančios įmonės dydžiu.

Reikšmingiausi metų sandoriai renkami atsižvelgdama į tokius kriterijus kaip sandorio vertė ir jo strateginė svarba Baltijos šalių regionui, inovatyvumas, finansavimo struktūra ir regiono atstovų (vadovų, konsultantų, finansuotojų ir panašiai) dalyvavimas.

Baltijos įsigijimų ir susijungimų bei privataus kapitalo forumą jau septintus metus organizuoja Lietuvos „Verslo žinios“, Latvijos „Dienas bizness“, Estijos „Aripaev“ ir „Sorainen“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų