REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Indrė Kvedarienė (nuotr. Vilmanto Morkvėno)

Naujienų portale tv3.lt jau tapo tradicija kalbinti garsias mamas ir klausti jų patarimų, kaip auginti, prižiūrėti, rūpintis savo vaikais. 

23

Naujienų portale tv3.lt jau tapo tradicija kalbinti garsias mamas ir klausti jų patarimų, kaip auginti, prižiūrėti, rūpintis savo vaikais. 

REKLAMA

Jau kalbėjomės su garsia dainininke Diana Dargiene, kuri papasakojo apie savo santykį su dukrele Une, o dabar pristatome jums lietuvių pamėgtą dizainerę ir drabužių kūrėją Indrę Šimaitytę Kvedarienę. 

Gerą nuotaiką ir optimizmą spinduliuojanti moteris namuose augina neįgalų sūnelį. Kai tik gimė Joris, Indrę pasiekė siaubinga žinia - genetikai sūneliui nustatė retą Wolfo-Hirschhorno sindromą. Kitaip tariant, vaikelis gimė su vadinamąja kiškio lūpa, vilko gomuriu, protiniu atsilikimu, sutrikusia raida. 

Šiuo metu berniukui septyneri metai, tačiau jam iki šiol reikia sauskelnių, Joris valgo tik trintą maistą. 

REKLAMA
REKLAMA

Atrodytų, negandos neaplenkė Indrės šeimos, tačiau ji spinduliuoja optimizmu ir su mamomis dalijasi patarimais, kaip auginti ypatingo dėmesio ir meilės reikalaujantį vaiką. 

REKLAMA

Optimizmas. Visuomet maniau, kad optimistiškai žvelgdama į sunkias situacijas galiu padaryti daugiau. Tai stimulas, kuris neleidžia nuleisti rankų ar pasiduoti.

Žvelgiant optimistiškai, vaikų priežiūra tampa lengvesnė, malonesnė, o ateities planai - lengviau įgyvendinami. 

Mėgstama veikla. Esu įsitikinusi, kad kiekvienas vaikas turi savo mėgstamą veiklą. Mano sūnus – ne išimtis. Todėl visuomet skatinu jį daryti tai, kas patinka jam.

Skatinu jo lavinimą, meniškumą, norą bendrauti. Be to, pati stengiuosi tapti veiklos dalimi.

Palaikymas. Mano vaikai – didžiausias mano turtas. Jie mano didžiausios meilės. Todėl, jei jie laimingi – laiminga esu ir aš. O suprasti juos ir palaikyti, mano pareiga. Nesistengiu jų keisti, vertinu jų individualumą. Kasdien su jais bendrauju, palaikau artimą ryšį. Stengiuosi juos suprasti ir paremti.

REKLAMA
REKLAMA

Socializacija. Nors mano sūnus turi išskirtinių poreikių, jo niekuomet neatskiriu. Žinau, kad buvimas su kitais vaikais, kompanija teikia jam džiaugsmą. Todėl stengiuosi užsiimti įprastine veikla, pramogomis, kuriose gali dalyvauti ir jis.

Pagalba. Nebijokite prašyti pagalbos. Augindami vaiką, kuriam reikalinga speciali priežiūra, prarasite daug laiko. Todėl jei tik turite galimybę, tai darykite su pagalba.

Neužsidarykite namuose, nepamirškite įgyvendinti ir savo svajonių. Patikėkite, drąsiai žengdami į priekį, garsiai sakydami, ko norite ir ko Jums reikia, pasieksite daugiau. Be to, ir Jūsų vaikas matydamas laimingą mamą, bus laimingas. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų