REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusikasęs vėjaraupių šašą ir susirgęs sepsiu, miegodamas mirė 3-ejų metų berniukas

Nusikasęs vėjaraupių šašą ir susirgęs sepsiu, miegodamas mirė 3-ejų metų berniukas

REKLAMA

Netekusi sūnaus Bryan-Andrew, prislėgta mama Jasmine Shortland (23 m.) perspėja visus tėvus būti atsargiais ir dar akyliau stebėti savo atžalas.

REKLAMA
REKLAMA

Mažylis, naktį iškeliavęs anapilin, be gyvybės ženklų rastas močiutės, pas kurią rugpjūčio 11 dieną nakvojo, namuose.

REKLAMA

Iš pradžių motinai pranešta, kad jos sūnaus mirties priežastis – netikėtas naujagimių mirties sindromas, tačiau šių metų vasarį patvirtinta, jog berniukas vis dėlto mirė nuo kraujo užkrėtimo, kurį sukėlė vėjaraupiai.

Mama prisimena, kad paskutinieji jos mažylio žodžiai jai buvo „Aš tave myliu“.

Keturis vaikus auginusi Jasmine teigė, kad tą lemtingą dieną jos sūnelis iš pažiūros, apart skaudančio kaklo, atrodė sveikas. Ji taip pat sakė, jog tikroji mirties priežastis – kraujo užkrėtimas, kurį sukėlė nusikasytas vėjaraupių šašas – buvo paviešinta tik po Bryan-Andrew mirties.

REKLAMA
REKLAMA

Jovilio miestelyje, Anglijoje gyvenanti Jasmine teigė: „Buvau priblokšta. Kaip trejų metų vaikas gali užsikrėsti tokia reta liga? Man tai vis dar sunku suvokti.

Pasirodo, būtent po vieno iš jo vėjaraupių šašų nusikasymo, infekcija pateko į jo organizmą. Kadangi šis susirgimas mažiems vaikams diagnozuojamas labai retai, stengiuosi apie tai informuoti kuo daugiau mamų.“

Ji skatina kitas vaikus auginančias šeimas domėtis apie šio užkrėtimo atsiradimo priežastis bei pridūrė:

„Jei jūsų vaikas serga vėjaraupiais, jis bet kada gali pasigauti bet kokią jo organizmui pavojingą infekciją. Manau, būtina žinoti, kas gali nutikti, net jei to ir mažiausiai tikimasi. Visuomet galvojau, jog vėjaraupiai yra paprasta ir tikrai nepavojinga liga, nes kiekvienas vaikas ja kada nors suserga. Kitas mano sūnus taip pat sirgo vėjaraupiais, tačiau jis jokių papildomų problemų neturėjo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ryte pažadinti nebepavyko

Kai Bryan-Andrew skundėsi kaklo skausmais, o jo veidas patino, Jasmine įtarė, jog sūnui – kiaulytė.

Trejų metų berniukas kartu su broliu Austinu tą naktį buvo pas močiutę, nes mama nenorėjo, jog tuo metu jauniausias jų šeimos narys Ivanas, kuriam tebuvo 4 mėnesiai, būdamas toks mažas užsikrėstų vėjaraupiais.

Kai ryte močiutė nusprendė pažadinti savo anūkėlius, švelniai prilietus Bryan-Andrew kūnelį jis jau buvo šaltas.

Nors vaikus prižiūrėjusi moteris ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą bei atliko dirbtinį kvėpavimą, buvo per vėlu.

REKLAMA

„Tą vakarą jis atrodė linksmas, vikriai bėgiojo po kambarį, juokėsi. Mano galva vis dar pilna įvairių ir sunkiai suvokiamų minčių“, - prisiminė Jasmine.

Žinią, jog taro gyvųjų nebėra jos sūnaus, Jasmine pranešė jos patėvis.

„Greitai nuvykau pas mamą, nes niekaip negalėjau tuo patikėti. Su sūnumi kalbėjau prieš jam atsigulant į lovą, jis pasakė mane mylįs, nekantraujantis, kad vėl galės pamatyti ir apkabinti“, - teigė ji.

Simptomus sunku atpažinti

Nors Jasmine ir žinojo apie streptokoko B bakterijos pavojus, ji niekada negirdėjo apie tokią jo sukeliamą ligą, iki kol sūnaus mirties priežasties jai nepasakė gydytojai.

REKLAMA

Jie pridūrė, kad šis susirgimas labai retas, dėl to ir patiems tėvams buvo sunku pastebėti, jog jų atžala yra užsikrėtusi.

„Jo kūnas nebuvo išbertas, neatrodė neįprastai. Bryan-Andrew kūnelis nebuvo didelis, o negalėdamas kovoti su šia bakterija, ji pavirto sepsiu“, - sakė mama.

Gydytojai užtikrino, kad tiek moteris, tieko jos artimieji, niekaip nebūtų galėję užkirsti kelio sūnaus mirčiai.

„Medicinos darbuotojų teigimu, net jei ir būtume atvežę jį į gydymo įstaigą bei suleidę antibiotikų, jam tai nebūtų padėję“, - pridūrė Jasmine. „Guodžia tik tai, kad jis nejuto jokio skausmo ir mirė miegodamas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neteko dviejų sūnų iškart

Netekusi Bryan-Andrew, gedinti mama netrukus sužinojo esanti 10 savaičių nėščia, tačiau po tiek daug jos širdį užgriuvusių negandų ir streso ji patyrė persileidimą.

„Apie tai nežinojau iki kol vieną dieną nesuskaudo pilvo. Buvo siaubinga. Vos pati neiškeliavau į amžinybę, nes buvau netekusi beveik 75% viso organizme esančio kraujo.

Medicinos darbuotojai teigė, kad tą dieną mane kažkas stebėjo ir saugojo – tai buvo Bryan-Andrew. Per pusantro mėnesio netekau dviejų vaikų. Tikriausiai mano pilvelyje buvo užsimezgusi mergaitės gyvybė. Sūnelis visuomet norėjo turėti sesutę, o dabar, tikriausiai, jis ją saugo danguje“, - pasakojo moteris.

REKLAMA

Jasmine vis dar negali apsiprasti, kad grįžus namo jos niekada nebepasitiks Bryan-Andrew.

„Lankant jo kapą nesinori kalbėtis tiesiog su paminklu. Turėčiau bendrauti su akis į akį. Šiais metais jis būtų pradėjęs lankyti darželį.

Būtent šių gyvenimo džiaugsmų ir pasiekimų nebūvimas mane skaudina labiausiai. Juk aš turėjau jį palydėti į pirmąją dieną mokykloje, dalyvauti jo vestuvėse. Vis dar sunku su tuo susitaikyti. Man be galo skaudu“, - teigė Jasmine.

Moteris pridūrė, kad gyvenime jai didžiausiais ramsčiais šiuo metu yra jos vyras Joshas Wescottas (21 m.) ir trys judviejų vaikai – Isaacas (5 mėn.), Ivanas (1 m.) ir Austinas (2 m.).

„Ši netektis tik dar labiau mus suartino ir sustiprino mūsų šeimą. Joshas mane palaikė. Jis – pats nuostabiausias vyras. Bryan-Andrew nebuvo jo tikrasis sūnus, tačiau juo jis rūpinosi kaip savuoju“, - pripažino ji. „Jei jų nebūtų šalia, galbūt šiandien čia nebūtų ir manęs. Tai pats blogiausias jausmas, koks tik gali užklupti žmogų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų