REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl spragų migracijos sistemoje į šalį yra patekusių nepatikimų žmonių, patvirtino Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

Dėl spragų migracijos sistemoje į šalį yra patekusių nepatikimų žmonių, patvirtino Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

REKLAMA

„Vienam jau leidimas atimtas, čia niekam ne paslaptis, bet taip, nepatikimų yra. Jie yra stebimi, prižiūrime tuos procesus“, – trečiadienį žurnalistams Seime patvirtino D.Jauniškis.

Apie tokius atvejus žurnalistams po migracijos sistemos problemas nagrinėjusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio pranešė jo vadovas Vytautas Bakas.

Nėra draugiški Lietuvai

„Pas mus pastaraisiais metais atvyko keletas žmonių, kurie apskritai nėra draugiški valstybei, kurie siejami su terorizmu. Neveikia pati sistema“, – teigė politikas.

VSD vadovas teigė, kad minimi asmenys yra stebimi, tačiau dėl teisinio reguliavimo ne visuomet galima priimti sprendimus dėl jų išsiuntimo iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA

„Pritrūksta teisinių argumentų, o tai susiję ir su Lietuvos, ir su Europos teise, tam tikrų įrodymų, kad mes turėtume pretekstą išsiųsti juos iš Lietuvos“, – sakė D.Jauniškis.

REKLAMA

Nenorėjo atskleisti detalių

Kartu D.Jauniškis teigė nenorintis atskleisti, kiek tokių asmenų yra, bet užtikrino, kad „VSD dėl to dirba labai intensyviai, dėl to yra keletas tyrimų“.

„Mes žiūrime tuos žmones, jei bus pakankamai įrodymų, kuriems mes galėtumėme atstovauti teisme ir argumentuotai juos išsiųsti iš šalies, bus imtasi visų priemonių“, – sakė VSD vadovas.

Praėjusį penktadienį leidimas gyventi Lietuvoje panaikintas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu siejamo banko SMP tarybos patarėjui Antonui Treušnikovui. Leidimą gyventi Lietuvoje jis turėjo 11 metų.

SMP bankui, kaip ir patiems jo steigėjams Rusijos milijardieriams Arkadijui ir Borisui Rotenbergams, Europos Sąjunga yra paskelbusi sankcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų