REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Donaldas Trumpas (nuotr. SCANPIX)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį šaudymus Las Vegase per muzikos festivalį vykusias pavadino tikros piktadarybės veiksmu“.

21

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį šaudymus Las Vegase per muzikos festivalį vykusias pavadino tikros piktadarybės veiksmu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Trumpas per televiziją kreipėsi į šalį sekmadienio vakarą Las Vegase per kantri muzikos festivalį įvykusį teroro aktą, kai vienas ginkluotas užpuolikas nušovė daugiau nei 50 žmonių ir dar šimtus sužeidė.

REKLAMA

„Praėjusį vakarą šaulys pradėjo šaudyti į didelę žmonių minią kantri muzikos festivalyje Las Vegase, Nevadoje. Jis žiauriai nužudė daugiau nei 50 žmonių ir tai buvo tikros piktadarybės veiksmas“, – pareiškė jis.

Savo kalba D.Trumpas siekia suvienyti šalį, kuri vėl priversta persvarstyti savo tvirtus įsitikinimus, ginčus keliančiu ginklų kontrolės klausimu.

Per išpuolį Las Vegase žuvo 58 žmonės, sužeista 515, kai vėlų sekmadienio vakarą iš vieno viešbučio Las Vegaso bulvare užpuolikas pradėjo šaudyti į žmones, susirinkusius į muzikos festivalį po atviru dangumi.

REKLAMA
REKLAMA

Pokyčiai Amerikoje?

Per virtinę JAV ištikusių krizių, D.Trumpui kartais sunkiai sekėsi perteikti savo įsijautimą.

Pirmadienį jis paskelbė žinutę „Twitter“, kurioje išreiškė „didžiausią užuojautą ir gailestį“ išpuolio aukoms.

Ginklų kontrolė JAV yra itin jautri tema ir D.Trumpo nuomonė šiuo klausimu per kelerius metus pastebimai keitėsi.

Po 2012 metais buvusi šaudymų Sendi Huko pradinėje mokykloje, kur sutrikimų turintis dvidešimtmetis nušovė 20 šešiamečių ar septynmečių vaikų ir šešis suaugusius, D.Trumpas regis buvo už ginklų laikymo taisyklių griežtinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuometinis prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) tada ragino Kongreso narius veikti ir kaip nors išeiti iš aklavietės. B.Obama dažnai sakė, kad Sedni Huko tragedija buvo tamsiausia akimirka per aštuonerius jo prezidentavimo metus ir prisimena, kad net jo slaptųjų tarnybų nariai po šio įvykio raudojo.

„Prezidentas Obama kalbėjo už mane ir kiekvieną amerikietį #Niutaunas Konektikutas“, – „Twitter“ tada rašė D.Trumpas.

JAV senatorius Chrisas Murphy (Krisas Merfis), buvęs kongresmenas Sendi Huko išpuolio metu, po atakos Las Vegase pakartojo panašų raginimą.

„Tik Amerikoje siaubingos didelio masto masinės šaudynės nutinka taip dažnai“, – sakė jis.

„Tai privalo liautis. Nepaprastai siutina faktas, kad mano kolegos Kongrese bijo ginklų pramonės ir apsimeta, kad šiai epidemijai nėra jokio atsako valstybinės politikos lygiu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų