REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo pradžioje portalas tv3.lt informavo, apie Marijampolės ligoninėje darbo metu pričiuptą girtutėlę akušerę. Panašu, jog nemalonumai šios įstaigos neaplenkė ir vėl. Į portalą tv3.lt kreipėsi mergina, kuri pasidalijo išgyvenimais patirtais šioje gydymo įstaigoje. Anot jos, daktarai reikiamos pagalbos sunegalavusiai jos motinai nesuteikė. Priešingai, dirbančios slaugės pašaipas laidė tiesiai į akis, o medikų skirtos procedūros – šokiravo.

Rugsėjo pradžioje portalas tv3.lt informavo, apie Marijampolės ligoninėje darbo metu pričiuptą girtutėlę akušerę. Panašu, jog nemalonumai šios įstaigos neaplenkė ir vėl. Į portalą tv3.lt kreipėsi mergina, kuri pasidalijo išgyvenimais patirtais šioje gydymo įstaigoje. Anot jos, daktarai reikiamos pagalbos sunegalavusiai jos motinai nesuteikė. Priešingai, dirbančios slaugės pašaipas laidė tiesiai į akis, o medikų skirtos procedūros – šokiravo.

REKLAMA

Marijampolietė sako, vardo nesakysianti, nes mažame miestelyje kalbos greitai sklinda. Mergina tikina, jog medikais Marijampolėje nusivilia dažnas pacientas. Neva jos šeimą sukrėtusi istorija, tik viena iš daugelio.

„Nutiko taip, kad mama kažką dariusi namuose kryptelėjo ir pasitempė nugarą. Pajuto, kad negali vaikščioti. Iš pradžių tikėjosi, kad skausmas netrukus liausis, naudojo skausmą malšinančius vaistus, tačiau tai nepadėjo,“ istoriją pradėjo mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Nevaikštančiai moteriai buvo siūloma palipėti laiptais

Mamos sveikata po kelių dienų pablogėjo ir bandydama eiti, ji susmuko ant žemės. Artimieji moterį tučtuojau išvežė į Marijampolės ligoninę, tačiau tai ką ten patyrė – šokiruoja.

REKLAMA

„Nuvežėm mamą į ligoninę. Ją paguldė į nervų ligų skyrių. Buvo leidžiami vaistai, lašelinės. Tačiau mama negalėjo atsistoti ant kojų. Jai skyrė masažus bei kitas procedūras. Tačiau iki kabineto, kur jos daromos, mamai reikėjo kažkokiu būdu nueiti į kitą pastato aukštą. Dėl skausmų, ji ant kojų nepajėgė atsistoti, iki tualeto pati net negalėjo nueiti, tad liko be procedūrų,“ - kalbėjo marijampolietė.

Apart suteikusios pagalbą, ligoninėje dirbusios seselės ir nevaikštančios moters šaipėsi, neva ji ligą išsigalvoja.

„Mano mamos palatos draugės jai keisdavo sauskelnes, ar galite patikėti tuo? Atlikę tyrimus gydytojai nustatė, jog mamai stuburo išvarža, užspaustas nervas, tad ji negali vaikščioti. Tačiau seselių nuomone, mano mama buvo sveika ir apsimetinėjo, jų nuomone, skausmas – suvaidintas,“ - pyktį liejo marijampolietė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak merginos, mama Marijampolės ligoninėje gulėjo 2 savaites, tačiau sveikata negerėjo. „Po 2 savaičių mano mama dar vis nevaikščiojo, būklė negerėjo, tačia medikai ją išrašė namo, kaip neva sveiką žmogų,“ - kalbėjo mergina.

Marijampoliečiai bijo skųstis medikais

Marijampoliečių šeima mamą namo išsivežė neįgaliojo vežimėlyje ir pagalbos ėmė ieškoti kitose šalies ligoninėse.

„Kreipėmės į Kauno medikus. Ten tučtuojau buvo skiriami masažai, suteiktos visos procedūros ir be jokių chminių vaistų, mama atsistoji ant kojų, dabar ji vaikšto ir gali toliau grįžti į darbą,“ - tikino mergina.

Anot jos, Marijampolės medikais skundžiasi ne vienas, tačiau bijo apie tai viešai kalbėti. „Daugiau su Marijampolės ligonine nenorime turėti nieko bendro. Gydytojai žiūri labai atsainiai, akivaizdžiai laukia pinigų. Mano mama taip pat sulaukė komentarų, leidžiančių tai suprasti. Maždaug, jei nori ilgiau likti – reikia pinigų. Galiu drąsiai sakyti, jog Hipokrato priesaika Marijampolės ligoninėje neegzistuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojo pažadas: dar nemiršta, kai mirs padėsiu

Nusiskundimų turi ir kiti marijampoliečiai. Štai 2 mamos sako, jog tiek ligoninėje, tiek ir joje veikiančioje poliklinikoje, medikai dirba atsainiai.

„Degu iš pasiutimo. Šiandien nuvažiavau pas vaikų gydytoją, mat mūsų daktarė atostogauja, tai priėmė kita. Vaikas kosėjo 3 savaitę, pasakė – alergija. Šiandien vėl nuėjau, nes vaiką išbėrė, visa kūnelį. Tyrimų nedarė, o pasakė gert vaistus. Paprašiau siuntimo pas alergologą – nedavė. Pasakė, kad ne jos vaikas, laukit savo gydytojos po atostogų. Prašiau kelis kartus siuntimo, o ji tiesiai šviesiai pareiškė: dar nemiršta, o kai mirs padėsiu. Siaubas, bjaurybė, duok Dieve, kad jai lazda atsisuktų,“ - piktinosi mama.

REKLAMA

Kita marijampolietė pasakoja, jog išgyvenimai su kūdikiu Marijampolės ligoninėje ją šokiravo.

„Vaikų reanimacijoje jautėmės kaip karceryje: nėra net mažiausio langelio, be to vakare palatoje jaučiasi stiprus smalkių kvapas. I vaikų skyriuje taip pat betvarkė: palatoje nėra net kriauklės kur būtų galima nuprausti kūdikį, man pačiai teko miegoti tokioj lovoj kur „dratai“ lenda į šonus. Pragulėjom visą savaitgalį nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto, o užsukusi nebuvo nė viena gydytoja. Aš likau šokiruota,“ - pasakojo marijampolietė.

Žmonės sako, jog dažnas marijampolietis nesulaukęs gydytojo pagalbos kreipiasi į artimiausių didmiesčių medikus – Kauno, Vilniaus ar Alytaus.

REKLAMA

Marijampolės ligoninės komentaras

„Gauname daug klausimų dėl kokybiškų/nekokybiškų gydymo paslaugų suteikimo, kai kurie būna padiktuoti nepasitenkinimu, kiti daugiau susiję su informacijos stoka ar dėl informacijos pateikimo būdo.

Yra kai kurių specialistų trūkumas (neurologų, gydytojų akušerių-ginekologų, dermatologų, kardiologų), todėl daugiausia nepasitenkinimų būna dėl paslaugų prieinamumo. Marijampolės ligoninė išnaudoja visas galimybes, kad ligoninėje dirbtų visų reikalingų specialybių gydytojai. Turime galimybę, todėl kai kuriuos specialistus rengiame savo lėšomis, prie kai kurių rengimo prisideda ligoninės steigėjas – Marijampolės savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visoje Lietuvoje, net ir Kauno klinikose trūksta kai kurių specialybių gydytojų. Didesnis sveikatos apsaugos finansavimas ir su tuo susijęs didesnis darbo užmokestis tikriausiai sumažintų jaunų gydytojų emigraciją.

Visada labai smagu, jei klausimai būna konkretūs ir juos galima išnagrinėti, kažką pakeisti, tai padeda mums tobulėti,” - portalui tv3.lt komentavo Marijampolės ligoninės ryšių su visuomene specialistė Aistė Visockienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų