REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalį numatomi pokyčiai viešojo transporto darbo organizavime. Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, jog taip pat atsirado draudimų statyti automobilius tankiai apgyvendintame Perkūnkiemio rajone.

Spalį numatomi pokyčiai viešojo transporto darbo organizavime. Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, jog taip pat atsirado draudimų statyti automobilius tankiai apgyvendintame Perkūnkiemio rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo pirmadienio, spalio 2 dienos, pasikeitė 1-ojo, 2-ojo, 36-ojo, 37-ojo, 41-ojo, 53-iojo, 63-iojo, 88-ojo ir 88-ojo N bei 3-iojo G maršrutų autobusų tvarkaraščiai. Pirmieji pakitimus pamatė 1-uoju, 88-uoju ir 88-uoju N autobusų maršrutais važiuojantis keleiviai – šiais maršrutais važiuoja naujos transporto priemonės. Nauji autobusai bus žemagrindžiai, pritaikyti neįgaliesiems. Kelionių metu bus galima naudotis nemokamu belaidžiu internetu ir įkrauti savo išmaniuosius prietaisus.

REKLAMA

Maršrutų pakitimai

Nuo penktadienio, rugsėjo 29 dienos, nežymiai keitėsi viešojo transporto eismo organizavimas Stoties rajone.1-ojo, 2-ojo, 3-ojo ir 4-ojo maršruto autobusai išvyksta iš „J“ raide pažymėtos stotelės.

„K“ raide bus pažymėta stotelė, kurioje, kaip įprastai, stoja 1-ojo G, 53-iojo ir naktinio 103-iojo N maršrutų autobusai. Tuo tarpu 36-ojo, 37-ojo ir 63-iojo maršrutų autobusų važiavimo laikai keičiami atsižvelgiant į gyventojų prašymus, o taip pat – ir suderinus autobusų tvarkaraščius su pamokų laiku.

REKLAMA
REKLAMA

53-iojo maršruto autobusų eismo tvarkaraštis dėl transporto atstovų perorganizavimo Fabijoniškių žiede. Keitėsi ir 11-ojo Užupis–Senamiestis–Žvėrynas autobusų maršruto eismas – maršrute įrengta papildoma stotelė Aušros vartai, ir joje stoja Pylimo gatvės link važiuojantys 11-ojo maršruto autobusai.

Į Perkūnkiemį autobusu!

Nuo spalio 6 dienos Perkūnkiemio gatve kasdien kursuos 5–ojo maršruto autobusai. Jais šio rajono gyventojai patogiai ir greitai pasieks artimiausius rajonus – Pašilaičius ir Šeškinę – bei nuvyks į miesto centrą vedančius persėdimo taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ilgą laiką Perkūnkiemio gyventojai neturėjo jokios galimybės patogiai susisiekti viešuoju transportu – jiems reikėdavo eiti, o kai kada – ir klampoti ne vieną šimtą metrų iki artimiausios stotelės, ir tai jie darė ne vienerius metus. Perkūnkiemio bendruomenės lūkestį, jog šį rajoną pasiektų viešasis transportas, žinome jau kurį laiką, tačiau planų įgyvendinimą stabdė tam tikri infrastruktūriniai trukdžiai. Vis dėlto, pagaliau užtikrinsime patogų susisiekimą su miesto centru ir viešojo transporto keleiviams“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Viešojo transporto darbo grupės vadovas Virginijus Pauža.

REKLAMA

Nuo spalio 6 d. atsiras tiesioginė viešojo transporto jungtis tarp Perkūnkiemio ir šalia esančių Pašilaičių bei Šeškinės. Gyventojai turės galimybę patogiau pasiekti ugdymo, gydymo ar kitas įstaigas, įsikūrusias šiuose rajonuose. Taip pat gyvenantieji Perkūnkiemyje patogiau ir greičiau pasieks greitųjų 3G Fabijoniškės–Centras–Oro uostas bei 5G Pašilaičiai–Ozo g.–Saulėtėkis maršrutų autobusų sustojimo vietas.

„Iki šiol Perkūnkiemio gatvė nebuvo pritaikyta tinkamam viešojo transporto eismui: ne visa gatvė buvo išasfaltuota, o eismą sunkino ir pakelėje stovintys automobiliai. Tačiau tikimės, jog automobilių vairuotojai geranoriškai perkels savo transporto priemones į kitas, netoli namų esančias stovėjimo vietas, taip pasidalindami erdve su kaimynystėje gyvenančiais viešojo transporto keleiviais“, – viliasi Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ laikinasis vadovas.

REKLAMA

Uždraudė statyti automobilius

Siekiant užtikrinti sklandų viešojo transporto eismą Perkūnkiemio gatve, nuo rugsėjo 26 d. vairuotojų buvo prašoma patraukti savo automobilius iš Perkūnkiemio gatvės. Nuo tos pačios dienos atliekami kelio dangos ženklinimo darbai, įrengiami stoteles žymintys, transporto priemonių stovėjimą draudžiantys kelio ženklai.

Vairuotojai savo automobilius gali palikti aplinkinėse gatvėse – Girulių, Eitminų, Pavilnionių – esančiose stovėjimo vietose, o taip pat – ir netoliese įrengtose stovėjimo aikštelėse. Gyventojų patogumui Perkūnkiemio gatvėje bus įrengtos ir trys viešojo transporto stotelės: Pavilionių ir Perkūnkiemio (abiem kryptimis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turimais duomenimis, rytinio piko metu Perkūnkiemio gatve pravažiuoja apie 850 transporto priemonių. Tikimasi, jog šia gatve pradėjus važiuoti viešajam transportui, dalis automobilių vairuotojų atsisakys asmeninių automobilių ir persės į viešąjį transportą, taip padidinant į ir iš šio rajono išvykstančių keleivių srautą.

Kaip įprastai, įgyvendinant viešojo transporto pokyčius, ketinama stebėti keleivių srautų dinamiką, transporto priemonių pripildymą ir, atsižvelgiant į gautus rezultatus, bus atliekami tolimesni pokyčiai maršrute – pridedama daugiau transporto priemonių, keičiami eismo tvarkaraščiai ir pan.

REKLAMA

Perkūnkiemio gatve važiuos 5-ojo Pašilaičiai–Tuskulėnų g.–Šiaurės miestelis maršruto autobusai. Jie važiuos Ukmergės g. ir pasuks į Perkūnkiemio gatvę, link Skalvių žiedo. Tokia pat trasa autobusai važiuos ir atgal nuo Skalvių žiedo. Planuojant minėto maršruto darbą buvo atsižvelgta ir į esamus maršruto keleivius, vykstančius nuo Deivių stotelės.

Autobusai, Ukmergės g. važiuodami link Perkūnkiemio g., kaip įprastai, užsuks į Deivių stotelę. Taip pat į šią stotelę autobusai užsuks ir važiuodami iš Perkūnkiemio.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų