REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Kruviniausias išpuolis per visą JAV istoriją (nuotr. SCANPIX)

Pareigūnai identifikavo Las Vegaso šaulį, tai vietos gyventojas Stephenas Paddockas. 64-ių vyras, viešbučio kambaryje turėjęs 8 ginklus, sušaudė mažiausiai 50 žmonių, dar daugiau nei 200 buvo sužeista, skelbia leidinys „Heavy“.

22

Pareigūnai identifikavo Las Vegaso šaulį, tai vietos gyventojas Stephenas Paddockas. 64-ių vyras, viešbučio kambaryje turėjęs 8 ginklus, sušaudė mažiausiai 50 žmonių, dar daugiau nei 200 buvo sužeista, skelbia leidinys „Heavy“.

REKLAMA

(papildyta 17:08) ISIS prisiėmė atsakomybę už išpuolį, rašoma „Independent“. Anot leidinio, teroristų teigimu išpuolį įvykdęs asmuo atsivertė į islamą prieš kelis mėnesius. 

Daugiau nei 50 aukų reiškia, kad šis išpuolis buvo daugiausiai aukų nusinešęs per visą ginkluotų išpuolių JAV istoriją, rašoma „The Independent“.

Šaudė pro viešbučio langą

S. Paddockas, gyvenantis Meskvite, Nevadoje, į festivalio dalyvius šaudė iš 32-ojo „Mandalay Bay“ viešbučio aukšto lango. Iš pradžių buvo skelbiama, kad kambario duris susprogdinę pareigūnai šaulį nukovė, tačiau vėliau policijos atstovai paskelbė, kad šaulys nusišovė dar prieš atvykstant pareigūnams. Policijos teigimu, kol kas nėra duomenų, kad šaulių būtų daugiau, nepaisant pranešimų apie kelis šaudžiusius asmenis. Pareigūnai taip pat kol kas neatskleidžia vyro elgesio motyvų, tikinama, kad S. Paddockas neturėjo jokių teisėsaugai žinomų ryšių su terorizmu.

REKLAMA
REKLAMA

Apie pasigirdusius šūvius pirmuosius pranešimus policija gavo apie 22 vakaro vietos laiku. Nepaisant to, kad užpuolikas buvo nukautas, Las Vegaso policiją dar 1 nakties gyventojų prašė vengti apylinkių, nes „vyksta intensyvus tyrimas“.

REKLAMA

Kol kas nėra viešinamos ir aukų tapatybės. Yra tikrai žinoma, kad atliekant pareigas buvo sužeisti du policijos pareigūnai, vienas iš jų yra kritinės būklės. Dar vienas pareigūnas, kuris žuvo, ne tarnybos metu lankėsi koncerte.

Teisėsaugai nežinomas, su terorizmu ryšių neturėjo

Apie patį S. Paddocką kol kas žinoma nedaug. Žiniasklaidoje jis vadinamas „vienišu vilku“, tai yra, jis iki išpuolio nebuvo žinomas teisėsaugai savo ryšiais su teroristinėmis organizacijomis, tačiau „CBS News“ skelbia, kad pareigūnams jis buvo žinomas dėl kitų pažeidimų. Policijos atstovai pranešė, kad viešbučio kambaryje buvo aptikti „keli ginklai“. Vėliau buvo pranešta, kad policija viešbučio „Mandalay Bay“ numeryje 32-ajame aukšte rado aštuonis ginklus.

REKLAMA
REKLAMA

Yra žinoma, kad Meskvite vyras gyveno nuo 2016-ųjų birželio. Prieš tai jis penkerius metus gyveno Reno mieste, taip pat Nevadoje, o taip pat du metus, 2013-2015, buvo registruotas Floridoje.

Leidinys „The Mirror“ paviešino įtariamojo nuotrauką, tačiau kol kas oficialūs šaltiniai šios įtariamojo išvaizdos neatskleidžia.

Pareigūnai taip pat paviešino įtariamojo užpuoliko draugės nuotrauką. Kol kas jos vaidmuo šioje tragedijoje nėra aiškus, tačiau yra paskelbta jos paieška. Kai kurie šaltiniai skelbia, kad ji buvo įvykio vietoje, tačiau vėliau kažkur „dingo“.

Naujienų agentūrai „Reuters“ pavyko susisiekti su S. Paddocko broliu, kuris neslėpė siaubo ir sumišimo. „Mes neįsivaizduojame. Esame apimti siaubo. Mes išsakome savo užuojautas visiems nukentėjusiesiems,“ – savo trumpame komentare „Reuters“ pasakojo Ericas Paddockas. Anot žiniasklaidos, jo balsas kalbant drebėjo, o vėliau jis pridūrė, kad „mes visiškai neįsivaizduojame“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų