REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Rukloje ir Tauragėje pradės 946 šių metų šaukimo karių.

Pirmadienį nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Rukloje ir Tauragėje pradės 946 šių metų šaukimo karių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po savaitės dar 442 šauktinių atvyks į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką Rukloje ir Karaliaus Mindaugo husarų batalioną Panevėžyje, o spalio 23 dieną 109 šauktiniai tarnybą pradės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA

„Privalomoji pradinė karo tarnyba gerokai sustiprino kariuomenę: šauktiniai didina aktyvaus karių rezervo skaičių, yra svarbus atgrasymo priemonių elementas, taip pat prisideda prie visuomenės atsparumo grėsmėms didinimo“, – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir tą pačią dieną įsikurs kareivinėse.

Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvaus baziniame kario kurse. Tuomet jie lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinių statutų, įgis karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos žinių, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po bazinio kario kurso prasidės karių specialistų rengimo etapas.

REKLAMA
REKLAMA

Likusius šešis mėnesius kariai tarnaus pačių pasirinktuose daliniuose.

Dauguma devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą spalį pradėsiančių jaunuolių yra 21 metų, įgiję vidurinį išsilavinimą. Tarp jų yra daugiau nei 50 merginų bei per 20 jaunuolių, grįžusių iš emigracijos.

Šiais metais įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą jau atlieka 1327 kariai. Visi jaunuoliai atlikti tarnybą užsirašė savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus karo prievolininkai pareiškė norą atlikti tarnybą pirmumo tvarką.

Iš viso šiais metais į tarnybą bus pakviesti 3537 jaunuoliai.

Šaukimas į Lietuvos kariuomenę grąžintas 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų