REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, ruošęsis vykti į mitingą centriniame Žemutinio Naugardo mieste, penktadienį buvo sulaikytas prie savo namų Maskvoje.

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, ruošęsis vykti į mitingą centriniame Žemutinio Naugardo mieste, penktadienį buvo sulaikytas prie savo namų Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Išėjau, ruošiausi važiuoti į stotį, bet mane suėmė laiptinėje. Kaip filme: atvažiavo automobilis, o jame – policija. Atrodo, veža į Danilovsko vidaus reikalų skyrių“, – penktadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ parašė A.Navalnas ir pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matomi atvykę jo suimti pareigūnai.

REKLAMA

Maskvos policijos atstovas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad „A.Navalnas buvo sulaikytas gavus kelis pranešimus, kad jis ketina dalyvauti nesankcionuotame viešame renginyje“.

41 metų Kremliaus kritikas, kovojantis su valdžios pareigūnų korupcija, planavo traukiniu vykti į Žemutinio Naugardo miestą, kur 18 val. vietos (ir Lietuvos) laiku vyks mitingas. Vietos valdžia nedavė leidimo jį rengti, tačiau A.Navalno šalininkai tvirtina, kad penktadienio vakarą vis tiek rinksis į šią akciją.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau A.Navalnas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jį atvežė į policijos nuovadą, tačiau sulaikymo priežasties jam pasakyta esą nebuvo.

„Sėdžiu policijos nuovadoje. Jie nesako, dėl ko mane sulaikė ir ką prieš mane turi“, – parašė jis.

Jis sakė manąs, kad jo sulaikymas susijęs su minėtu mitingu Žemutiniame Naugarde. „Kremlius laiko mano susitikimus su rinkėjais didžiule grėsme ir net įžeidimu, nes į jų mitingus niekas neina be atlygio“, – parašė jis tviteryje.

„Jie jau seniai kalba, kad opozicija regionuose neturi jokios paramos, o dabar jiems skaudu matyti mūsų mitingus“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Navalno šalininkai renkasi į mitingus įvairiuose Rusijos miestuose: neseniai tokie renginiai įvyko Tolimųjų Rytų miestuose Chabarovske ir Vladivostoke

Opozicijos lyderis buvo sulaikytas ir anksčiau šiemet: dėl kovo 26-ąją ir birželio 12-ąją organizuotų nesankcionuotų protestų Maskvoje jam teko praleisti areštinėje atitinkamai 15 ir 25 dienas.

A.Navalnas pareiškė dalyvausiantis prezidento rinkimuose 2018 metų kovą, bet Rusijos rinkimų komisijos pareigūnai pareiškė, kad jis yra teistas, jam skirta lygtinė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė už lėšų grobstymą, todėl jis esą negali kandidatuoti į šalies prezidentus.

Opozicijos lyderis tvirtina, kad pastaroji byla buvo politiškai motyvuota.

Manoma, kad prezidento rinkimuose kandidatuos ir juos laimės dabartinis šalies vadovas Vladimiras Putinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų