REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiaulių policininkai savo jėgomis įsirengė šaudyklą, idėjų jie sėmėsi ir iš stažuočių JAV.

 Šiaulių policininkai savo jėgomis įsirengė šaudyklą, idėjų jie sėmėsi ir iš stažuočių JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, mažiausiai keturis dešimtmečius neremontuotos šaudyklos remontui buvo skirta nedidelė lėšų suma – 3000 eurų, tad teko taupiai juos naudoti ir remontuoti savo jėgomis. Skirtos pinigų sumos užteko tik medžiagoms įsigyti.

REKLAMA

Didžiąją dalį darbų padarė Aptarnavimo skyriaus darbuotojai, jiems gelbėjo kariškiai, kurie pratyboms irgi naudojasi policijos šaudykla, bei idėjų šaudyklai atnaujinti iš stažuotės JAV parsivežęs Kriminalistinių tyrimų tarnybos viršininkas Vaidas Kazlauskas.

Įgyvendinti analogišką šaudyklos projektą Šiauliuose būtų kainavę labai brangiai, tad V.Kazlauskas su kolega Tomu Jaraminu kulkų gaudyklių projektą parengė patys ir šio projekto įgyvendinimui mobilizavo apie 30 Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kolektyvo entuziastų. Saugumo ir ventiliacijos stokojančią šaudyklą policininkai pavertė viena moderniausių Lietuvos policijoje.

Pratybų metu pareigūnų paleistos kulkas saugiai surenka kulkų gaudyklės, paversdamos jas metalo krūva. Pareigūnai naudotis ginklu mokomi prie realios aplinkos priartintomis sąlygomis – kai tamsu, blogas apšvietimas ir ir aplinkui šmėžuoja šešėliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų