REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje dėl plėšimo policija sulaikė du įtariamuosius – vienas jų yra saugos tarnybos „Titanas“ direktorius Aleksandras Drozdovas.

Vilniuje dėl plėšimo policija sulaikė du įtariamuosius – vienas jų yra saugos tarnybos „Titanas“ direktorius Aleksandras Drozdovas.

REKLAMA

Įtariamieji dėl vasarą įvykdyto nusikaltimo buvo sulaikyti antradienį.

Liepos 7 dieną apie 17 val. į butą, Vilniuje, į butą Naujininkų rajone, Darbininkų gatvėje, įsibrovė du vyrai. Jie buvo be kaukių ir pareiškė, kad ieško poros anūko. Neradę vaikino, sumušė ten buvusį buto šeimininką. 64 metų sutuoktiniams nuo rankų numauti ir pagrobti auksiniai žiedai bei kiti daiktai. Vyras buvo mušamas keptuve, kėde, jo sutuoktinė nebuvo mušama, tačiau patyrė didelį stresą. Po šio nusikaltimo vienas iš nukentėjusiųjų dėl įvairių kūno sužalojimų buvo išvežtas į ligoninę. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šio sunkaus nusikaltimo.

Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad į butą įsibrovę vyrai ieškojo nukentėjusiųjų anūko, kuris galbūt buvo jiems skolingas. Tame pačiame bute gyvenančio 18-mečio vaikino neradę, panaudojo fizinį smurtą ir pagrobė jo ir jo senelių turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia Vilniaus apskrities policija, pareigūnai nustatė, kad nukentėjusiųjų anūkas anksčiau nelegaliai, neįforminus jokių juridinių dokumentų ir nemokant nustatytų mokesčių, kurį laiką dirbo vienoje Vilniuje įsikūrusių saugos tarnybų.

REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas Sigitas Šemis BNS sakė, jog, įtariama, kad saugos tarnybos vadovas aiškinosi santykius su buvusiu nelegaliu darbuotoju.

„To darbuotojo namuose nebuvo, nukentėjo visiškai pašaliniai asmenys. Išaiškėjus galimam nelegaliam darbui ir mokesčių nemokėjimui, šie duomenys bus perduoti Valstybinei darbo inspekcijai ir Valstybinei mokesčių inspekcijai. Šios tarnybos pagal savo kompetenciją atliks savo tyrimus “, – BNS sakė S.Šemis.

Buvęs darbdavys teigia, kad darbuotojas jam buvo skolingas, darbuotojas aiškina, kad skola buvo anksčiau, jos jau nebelikę. Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi policija.

REKLAMA
REKLAMA

„Manoma, kad nelegaliai saugos tarnyboje dirbęs vyras saugojo objektus. Kaip tie santykiai peraugo į skolas, aiškinamės. Jeigu ir skola, yra teisinės priemonės, teismai“,– sakė skyriaus viršininkas.

Tyrėjai, surinkę papildomų įrodymų dėl šio nusikaltimo padarymo, antradienį skirtingose Vilniaus vietose sulaikė du įtariamuosius.

27 ir 37 metų vyrai uždaryti į areštinę. Sostinės kriminalistai jų gyvenamosiose ir saugos tarnybos patalpose atliko kratas ‒ rasti bei paimti du ginklai (vienas jų galbūt dujinis), šoviniai, metalinės teleskopinės lazdos, pinigai, automobiliniai GPS siųstuvai, įvairių žmonių vardais užpildyti vekseliai ir galbūt psichotropinė medžiaga.

Per kratą saugos tarnybos „Titano“ patalpose buvo rasta dalis per plėšimą Darbininkų gatvėje pagrobtų daiktų.

Baudžiamasis kodeksas už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų