REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koalicijos partnerių Vilniaus taryboje socialdemokratų raginimus trauktis iš Liberalų sąjūdžio vadovo posto Remigijus Šimašius vertina kaip pokštą. Anot jo, kitos koalicijos partijos nekalba apie traukimąsi iš jos.

Koalicijos partnerių Vilniaus taryboje socialdemokratų raginimus trauktis iš Liberalų sąjūdžio vadovo posto Remigijus Šimašius vertina kaip pokštą. Anot jo, kitos koalicijos partijos nekalba apie traukimąsi iš jos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai žmonės neturi, ką veikti, tai atsikelia vėlai ir turi kažkokį „bajerį“ sugalvoti – tai pajuokavo. Kadangi turiu, ką veikti, tiesą sakant neperskaičiau įrašo, mane tik žurnalistai informavo, kad toks yra“, – žurnalistams pirmadienį sakė R.Šimašius.

REKLAMA

Vilniaus savivaldybės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Marius Skarupskas pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad meras jau „šiandien ryte turėtų priimti vieną svarbų sprendimą ir pasirašyti vieną iš dviejų dokumentų“, t. y. arba atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų arba parašyti prašymą Vilniaus tarybai „dėl susiklosčiusių aplinkybių“ metams išleisti jį nemokamų atostogų.

Pirmadienį koalicijos pasitarime R.Šimašius tikina girdėjęs tik „natūralų susirūpinimą dėl situacijos“, bet ne panašius raginimus ir sako pateikęs paaiškinimus, kad įtarimai niekaip nėra susiję su Vilniaus savivaldybės sprendimais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką išgirdau iš koalicijos partnerių – tai noras tikėti, kad viskas yra gerai. Klausimas, ar tos istorijos, iki (2016-ųjų – BNS) gegužės 12 dienos vykusios galbūt nacionaliniu lygiu, ar jos turi kokį nors ryšį su dabartimi, su Vilniaus miestu. Patikinau, ką galiu visiškai garantuoti, kad pradedant nuo rinkimų kompanijos savo paties iki darbų savivaldybėje, kad viskas vyksta pagal įstatymus, skaidriai, aiškiai“, – tikino R.Šimašius.

Penktadienį teisėsauga pateikė įtarimus dėl prekybos poveikio ir kyšininkavimo stambiu mastu Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, Liberalų sąjūdis gavo naudos per partijos pirmininko, 2012-2016 metų kadencijos Seimo nario Eligijaus Masiulio ir partijos valdybos nario, Seimo nario Šarūno Gustainio galbūt neteisėtą veiklą.

Įtariama, kad E.Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

REKLAMA

Taip pat įtariama, kad Š.Gustainis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš R.Kurlianskio už koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus.

Liberalai teisėsaugos įtarimus partijai vadina interpretacijomis bei kaltę neigia.

Tuo metu socialdemokratų vadovas Gintautas Paluckas sako, jog iš R.Šimašiaus bus reikalaujama raštiško teiginių patvirtinimo.

„Tai yra Mariaus nuomonė ir jo siūlymas yra viena iš keleto alternatyvų. Koalicijos frakcijų sudėty klausimas buvo prieš valandą-dvi svarstomas, šiuo atveju mes būtume linkę pasisakyti už tai, kad meras, partijos pirmininkas Remigijus Šimašius turėtų deklaruoti, ar tie klausimai, krie nagrinėjami ikiteisminio tyrimo bylose, yra susiję ar ne su Vilnias miesto rinkimų kampanija – tiek jo, tiek Liberalų sąjūdžio“, – žurnalistams teigė jis.

„Jei tokią deklaraciją Remigijus Šimašius, kaip partijos pirmininkas ir kaip meras padarys, mes skyriuje svarstysime, ar ją tokią priimti, ar tai gali būti kaip pagrindas tolimesniam bendradarbiavimui, ar ne“, - pridūrė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų