REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Mėnulis (nuotr. Fotolia.com)

Pilnaties veikimą pripažįsta dažnas žmogus. Tačiau, Vedų astrologo Egidijaus Gubino teigimu, pradmenis žinoti ne tik apie pilnatį, bet ir apie visas mėnulio fazes yra palanku kiekvienam. Mat to neišmananydami, galime prišaukti nelaimę, ligą, o žinodami – sėkmę ir sveikatą.

11

Pilnaties veikimą pripažįsta dažnas žmogus. Tačiau, Vedų astrologo Egidijaus Gubino teigimu, pradmenis žinoti ne tik apie pilnatį, bet ir apie visas mėnulio fazes yra palanku kiekvienam. Mat to neišmananydami, galime prišaukti nelaimę, ligą, o žinodami – sėkmę ir sveikatą.

REKLAMA

- Kokius svarbiausius dalykus apie mėnulio kalendorių pravartu žinoti kiekvienam žmogui?

- Mėnulis veikia gamtą, orus, žmogų ir jo psichiką. Tą patvirtina ir daugelis mokslininkų. Žmogaus savijauta keičiasi priklausomai nuo mėnulio fazių.

Mėnulis - greičiausiai judanti planeta, kuri viename zodiako ženkle būna apie dvi su puse paros, todėl mėnulio poveikis mūsų psichikai jaučiamas stipriausiai.

Vedų astrologija rekomenduoja visada atsižvelgti į mėnulio padėtį planuojant savo gyvenimo įvykius, nes nuo to priklauso, ar mūsų veiksmai susilauks sėkmės. Mes nuolat atliekame kokius nors veiksmus, o veiksmas yra tarsi sėkla. Kai atliekame veiksmą, po kažkurio laiko iš jo išauga vaisius. Jeigu pasėjome veiksmą palankią dieną, tai ir galime tikėtis palankesnio rezultato.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai taip pat ir gamtoje, kai yra laikas sėti ir laikas pjauti, o ne atvirkščiai. Taip ir vedų mėnulio kalendoriaus žinojimas padeda gyventi harmonijoje su Visata.

REKLAMA

Todėl jeigu žinome, kokia yra mėnulio para ir kokioje jis padėtyje, tai žinosime, kokius veiksmus palankiau atlikti dabar, o kokius atidėti vėlesniam laikui, jeigu norime geresnio rezultato.

- Kaip mums prisitaikyti prie skirtingų mėnulio fazių?

- Pilnaties metu rekomenduojama užsiimti dorybinga veikla. Galima pradėti svarbius projektus, statybos darbus, priimti įsipareigojimus. Galima užsiimti aktyvia fizine veikla, namų ruošos darbais, dvasiniais ritualais.

Jaunatis - nepalanki diena praktiškai visiems darbams, išskyrus dvasinę praktiką. Jaunaties metu rekomenduojama atiduoti skolas, nepersivalgyti, padaryti mėnesio išvadas ir, pagal galimybes, pabaigti pradėtus darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Delčios metu, pagal vedų mėnulio kalendorių, rekomenduojama grąžinti skolas, atsikratyti nereikalingų daiktų, pradėti užsiimti sveikatingumo procedūromis norintiems atsikratyti šlakų, toksinų, antsvorio ir visa veikla, kuri susijusi su tuo, ko nenorime, kas mūsų gyvenime kauptųsi.

Priešpilnio metu rekomenduojama pradėti naujus projektus, darbus, santuoką, planuoti vaikus, namo statybas ir visą kitą veiklą, kuri susijusi su augimu, plėtimusi, didėjimu.

- Kuriuos žmones, pagal lytį, amžių, būdą ar zodiako ženklą, labiausiai veikia mėnulio fazės?

- Pagal vedų astrologiją mėnulis atspindi protą, o protas atsako už emocijas ir norus. Todėl ir mėnulio pokyčiai susiję su mūsų protu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėnulio fazės veikia visus tik, žinoma, vieni jaučia mėnulio poveikį jautriau, o kiti ne. Pagal lytį gali jautriau jausti moterys ir vaikai, nes jų psichika labiau pažeidžiama.

Kalbant pagal amžių ir būdą, tai jau reikėtų žiūrėti astrologiškai. Įprastai, pas ką mėnulis horoskope silpnas arba kieno mėnulis randasi Skorpiono ženkle, tas mėnulio poveikį jaučia stipriau, bet visada reikia atkreipti dėmesį ir į papildomus faktorius.

Keičiantis mėnulio fazėms tokie žmonės į viską gali reaguoti jautriau, emocingiau, daugiau pergyventi.

- Kada ir kodėl sakoma, jog nepalanku kirpti nagus, plaukus?

- Mūsų kūnas yra sudarytas iš energetinių centrų, o plaukai ir nagai yra atvira šios energijos sistemos dalis.

REKLAMA

Tam, kad kūne energija tekėtų harmoningai yra atitinkamos dienos kuriomis nepalanku kirpti nagus ir plaukus.

Jeigu kerpame plaukus ir nagus kada tik sugalvojame, tai galime prarasti dalį energijos arba net susirgti. Tiesiog tokie yra materialaus pasaulio dėsniai, kaip ir eismo taisyklės.

Jeigu jų nežinome ir nesilaikome, tai elgiamės neharmoningai. Jeigu norime gyventi harmonijoje su Visata ir gamta, tapti sveikesni ir laimingesni, tai vertėtų pabandyti pritaikyti šį žinojimą savo gyvenime.

- Kada palanku tai daryti?

Nagus kirpti rekomenduojama nuo 1 iki 15 mėnulio dienos, išskyrus penktadienį, šeštadienį 8, 9, 14 mėnulio dieną, o taip pat per jaunatį ir pilnatį, kad nepaprastumėte energijos. 

REKLAMA

Plaukus kirpti rekomenduojama nuo 1 iki 15 mėnulio dienos. Taip pat pagal Vedų mėnulio kalendorių yra nakšatros, dar kitaip vadinami 27 žvaigždynai, per kuriuos mėnulis keliauja.

Ypatingai palankios dienos plaukams kirpti yra tada, kai mėnulis randasi šiose nakšatrose: Pušja, Punarvasu, Revati, Hasta, Šravana, Dhaništha, Mrigašira, Ašvini, Čitra, Džieštha, Satabhiša ir Svati.

Kokiomis dienomis mėnulis būna šiose nakšatrose nesudėtingai galima pamatyti pasinaudojus vedų mėnulio kalendoriumi.

Jei jau trūksta kantrybės pasiplanuoti šį laiką, tai rekomenduojama kirpti plaukus nuo 1 iki 15 mėnulio dienos, bet vengti kirpti plaukus per jaunatį, pilnatį 4, 6 ir 14 mėnulio dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką turėtume daryti, norėdami kiek įmanoma sušvelninti neigiamas mėnulio fazių įtakas?

Mėnulis, dažniausiai, neigiamai veikia tuos, kaip minėjau, pas ką astrologiškai kalbant, mėnulis horoskope yra silpnas. Vienas iš silpno mėnulio požymių yra  nerimas, padidėjęs emocingumas, nervingumas, neharmoningi santykiai su mama, nes pagal vedų astrologiją mėnulis atspindi mamą.

Tokiais atvejais rekomenduojama harmonizuoti santykius su mama, stengtis atlikti dvasines praktikas, meditacijas, jogos praktiką, kuri vadinasi Čandra Namaskar, kas reiškia - nusilenkimas mėnuliui.

Vakarais galima gerti šilto pieno su prieskoniais, reikia stengtis eiti laiku miegoti, laiku keltis, laikytis dienos režimo, sutuoktiniams palanku kartu vakarais pasivaikščioti. Moterims gali padėti tikrų perlų apyrankės nešiojimas ant kairio riešo.

REKLAMA

Sužinokite, kada palanku pradėti veiklas

Norintiems sužinoti, kaip pasirinkti palankų laiką savo svarbaus gyvenimo įvykio pradžiai, naujos veiklos, darbo, mokymosi, kelionės, naujos pažinties, sutarties pasirašymui ir panašiai, specialistas pataria naudotis vedų mėnulio kalendoriumi.

Savaitės dienos, mėnulio dienos ir nakšatros sutapimas gali padėti sumažinti nepalankaus periodo neigiamą poveikį ir pagerinti palankaus periodo teigiamą poveikį

Palankios dienos, kai:

◆ antradienis, sutampa su 3, 8 ar 13 – mėnulio diena,

◆ trečiadienis, sutampa su 2, 7 arba 12- mėnulio diena,

◆ ketvirtadienis, sutampa su 5, 10 arba 15- mėnulio diena,

◆ penktadienis, sutampa su 1, 6 arba 11-mėnulio diena,

◆ šeštadienis, sutampa su 4, 9 arba 14-м mėnulio diena.

Dar palankesnės dienos, kai:

◆Sekmadienis sutampa su 1, 4, 6, 7, 12 mėnulio diena ir nakšatromis – Pušja, Hasta, Uttara-Phalguni, Uttara–Ašadha, Mula, Šravana ar Uttara–Bhadra.

REKLAMA

◆Pirmadienis sutampa su 2, 7, 12 mėnulio diena ir su nakšatromis – Rohini, Mrigašira, Punarvasu, Čitra, Šravana, Satabhiša, Dhaništha ar Purva-Bhadrapada.

◆Antradienis sutampa su nakšatromis – Ašvini, Mrigašira, Čitra, Anuradha, Mula, Uttara-Phalguni, Dhaništha ar Purva-Bhadrapada.

◆Trečiadienis sutampa su 2, 3,7, 8, 12, 13 mėnulio diena ir su nakšatromis – Rohini, Mrigašira, Ardra, Uttara-Phalguni, Uttara-Ašadha ar Anuradha.

◆Ketvirtadienis sutampa su 4, 5, 7, 9, 13, 14 mėnulio diena ir su nakšatromis – Magha, Pušja, Punarvasu, Svati, Purva-Ašadha, Purva-Bhadrapada, Revati ir Ašvini.

◆Penktadienis sutampa su 1, 2, 6, 7, 12 mėnulio diena ir su nakšatromis – Ašvini, Bharani, Ardra, Uttara-Phalguni, Čitra, Svati, Purva-Ašadha ir Revati

◆Šeštadienis sutampa su 2, 4, 7, 9, 12, 14 mėnulio diena ir su nakšatromis – Svati, Rohini, Višakha, Anuradha, Dhaništha ar Satabhiša.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų