REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Originalus namų interjeras (nuotr. pinterest.com)

Ar gyvenate nedideliame bute, ar norite mažą kambarėlį paversti jaukia ramybės oaze, štai kelios idėjos, kaip kambariui suteikti erdvės.

12

Ar gyvenate nedideliame bute, ar norite mažą kambarėlį paversti jaukia ramybės oaze, štai kelios idėjos, kaip kambariui suteikti erdvės.

REKLAMA

Sukurkite zonas

Apgalvokite, ką veikiate tame kambaryje. Valgote? Miegate? Dirbate? O gal darote viską? Tuomet pabandykite kiekvienai veiklai sukurti po zoną. Ją galite atskirti užuolaida, tinkamoje vietoje padėtu staliuku, sofa arba grindis ar sienas nudažydami kita spalva.

Pavyzdžiui, viso kambario sienos yra švelniai rožinės spalvos, tačiau pakeitus vienos jų spalvą į, tarkim, baltą ir prie jos pastačius rašomąjį stalą, sukuriama darbui skirta zone.

Nebijokite eksperimentuoti

Baldai, atliekantys kelias funkcijas, gali padėti padidinti erdvę. Įsigykite stalą, kuris gali būti naudojamas kaip darbo ir kaip valgomojo kambario stalas arba sofą, kuri prireikus paguldys svečius, arba pufą kietu viršumi, kuris pavirsta į kavos staliuką.

REKLAMA
REKLAMA

Prikaustykite dėmesį

Kartais verta investuoti į brangesnes interjero detales, nes jos kambariui suteikia prabangos ir erdvės. Koridoriaus gale pakabinkite paveikslą arba sieną dekoruokite lubas ir grindis siekiančia knygų lentyna, ją įdomiai apšvieskite.

REKLAMA

Apgaukite savo akis

Kambarį padidinti galima žinant kelis triukus. Nuo vietoje pastatytų permatomų baldų iki strategiškai pakabintų veidrodžių bei užuolaidų, siekiančių grindis. Šios mažos detalės tikrai suteiks erdvės.

Kiekvienas smulkmena labai svarbi

Mažas patalpas apstatykite baldais, kuriuos, jei prireiks, bus galima kuo labiau išnaudoti. Interjero dizaineris Kenas Fulkas pataria vietoj vieno didelio kavos stalelio rinktis du mažus apvalius stalelius. Jie netrukdys praeiti, be to juos lengva pastumti ar paslėpti.

Rinkitės didesnius baldus

Nors skamba keistai, tačiau mažą erdvę apstačius keliais dideliais baldais, o ne daugybe mažų daiktų, jis gali tapti erdvesnis ir jaukesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Tinkamai parinkite spalvas

Raminančių ir suderintų spalvinių tonų kambariai apgauna akį ir jie tampa erdvesni, nei tokie yra iš tikrųjų. Dizainerė Sarah Barthalomew pataria kambarius papildyti subtiliomis ir neiššaukiančiomis detalėmis bei tekstūromis, rinktis vieno atspalvio medžiagas.

Protingai įrenkite spinteles ir lentynas

Pagal užsakymą padarytos lentynos sienose, spintelės daiktams laikyti ir pagal specialius poreikius pagaminti baldai tinkamai išnaudoja kambario vietą, suteikia jam jaukumo bei, kas svarbiausia, neužima daug erdvės.

Galvokite vertikaliai

Dažnai pamirštas vietas virš spintelių ar baldų išnaudokite pakabindami aukštai pritaisomas interjero detales, pavyzdžiui, šviestuvus, dar daugiau lentynų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsileiskite daugiau šviesos

Išgriautos nereikalingos sienos, dideli langai ir stiklinės durys ne tik sujungia erdves, bet ir pripildo jas dienos šviesos.

Neapsikraukite

Kaip teigė interjero ekspertas Chrisas Barrettas, nebūtina išnaudoti kiekvieno kambario lopinėlio ir jį papuošti įvairiais niekučiais. Leiskite daiktams kvėpuoti, neapkraukite lentynų, nes niekas taip nesumažina erdvės, kaip netvarka ir chaosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų