REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Taip atrodo vištiena, kurios pakuotėse vanduo nesikaupia (“Kekeva“ nuotr.)

Pasirodžius informacijai apie vilnietės skundą dėl esą klaidinančios paukštyno „Kekeva“ reklamos ir prekybos centre rastų prastos kokybės vištienos, sureagavo ne tik tarnybos. Įmonė suskubo pateikti ir savo poziciją.

5

Pasirodžius informacijai apie vilnietės skundą dėl esą klaidinančios paukštyno „Kekeva“ reklamos ir prekybos centre rastų prastos kokybės vištienos, sureagavo ne tik tarnybos. Įmonė suskubo pateikti ir savo poziciją.

REKLAMA

Pasipiktino reklama ir produktais

Portalas tv3.lt primena, kad gavo skaitytojos Ritos M. laišką, kuriame moteris tvirtino abejojanti, ar minėta įmonė skelbia teisingą informaciją, kad yra vienintelis paukštynas, kuriame nenaudojami antibiotikai jų auginimui. Reklamos šūkis skambėjo taip: „Vienintelė višta, kuri neturi ko slėpti“.

Moteris pasakojo, kad ji šią informaciją tikrino internete, kur surado informaciją, jog bet kokie augimą skatinantys preparatai ES draudžiami jau nuo 2006 metų. Todėl moteris tikino besijaučianti apgauta.

Jos nusivylimas padidėjo, kai apsilankiusi viename prekybos tinklo „IKI“ prekybos centre rado būtent šios įmonės produkciją prastos kokybės.

REKLAMA
REKLAMA

Reklama nėra klaidinga, tarnybos tirs kokybę

Apie tai, kad informacija pateikta reklaminiame plakate yra teisinga, portalą tv3.lt patikino ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VVMT) atstovė Jurgita Savickaitė. Teigdama, kad ženklinimas yra su tarnyba suderintas ir jie taip ženklinti produkciją gali, tačiau dėl nekokybiškos produkcijos tyrimas bus atliekamas.

REKLAMA

„Jie mums yra pateikę įrodymus, kad auginimo proceso metu nenaudojami antibiotikai. Leidimą jie su mumis suderinę, kaip ir su Europos Komisija jie susiderinę tokias išimtis. Kol kas jie yra Lietuvoje yra vieninteliai, galintys taip ženklinti produktus.

Procesus, gauti tokius leidimus yra pradėjusi ne viena įmonė, bet kol kas tik laukia patvirtinimų. Visgi, tas žymėjimas nėra niekuo susijęs su produkto kokybe, jau matoma parduotuvės lentynose“, - teigė VVMT atstovė.

Prekybos tinklo „IKI“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė portalui tv3.lt nurodė, kad tiekėjas yra informuotas apie skundą ir bus aiškinamasi, dėl kokių priežasčių pakuotėse susikaupė vandens. Tyrimus taip pat atlieka Konkurencijos taryba ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Paukštyno atstovas: nesuveikė „sugertukas”

Paukštyno „Kekava” valdybos pirmininkas Andrius Pranckevičius tvirtino, kad bus aiškinamasi, kas įvyko su nuotraukose matoma prastos kokybės vištiena. Be to, tikino, kad tai vienetinis atvejis.

„Suprantame, kad pirkėjos atsiųstoje nuotraukoje vištiena tikrai neatrodo maloniai ir taip atrodyti neturėtų. Tačiau norime akcentuoti, kad ji yra visiškai saugi vartoti. Pjaustyta vištiena natūraliai išskiria skystį, kuriam sugerti visose pakuotėse būna dedamas „sugertukas” – baltas skystį sugeriantis lapelis.

Šiuo atveju „sugertukas” nesuveikė, ieškome priežasčių, kodėl konkrečioje parduotuvėje esančioje produkcijoje atsirado padidėjęs skysčių kiekis. Dėl šio produkto nusiskundimų negauta iš klientų kitose Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat norime akcentuoti, kad mūsų vištienos žymėjimas „Užauginta be antibiotikų” yra oficialiai patvirtintas VMVT, jam naudoti yra suteiktas leidimas. Tiesa yra ta, kad visa parduotuvėse esanti vištiena – nesvarbu, kokio prekės ženklo – yra saugi vartoti ir atitinka visus ES reikalavimus, nors ir buvo gydyta antibiotikais ligų atvejais.

Tačiau mes savo klientams siūlome vištieną, kuri yra užauginta visiškai nenaudojant antibiotikų. Tai reiškia, šviežios mėsos pakuotėse atsiradusi vištiena visą savo augimo laikotarpį nesusirgo ir nebuvo gydyta antibiotikais. Būtent apie tai ir siekiame informuoti žmones šiuo metu vykstančia reklamine kampanija, dėl pastarosios turinio mes konsultavomės ir su VMVT”, nurodė atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų