REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

26-eri darbo metai ir žiemą iš vienos didžiausių krizių „Neptūno“ istorijoje ištraukta komanda. Tokie žygdarbiai įspūdžio klubo valdybai nepadarė – direktorius Algimantas Ercius sezono išvakarėse netikėtai atleistas. Jam buvo duotas žodis užimti kitas pareigas klube, bet tai iš uostamiesčio išlėkė žvirbliu ir negrįžo.

26-eri darbo metai ir žiemą iš vienos didžiausių krizių „Neptūno“ istorijoje ištraukta komanda. Tokie žygdarbiai įspūdžio klubo valdybai nepadarė – direktorius Algimantas Ercius sezono išvakarėse netikėtai atleistas. Jam buvo duotas žodis užimti kitas pareigas klube, bet tai iš uostamiesčio išlėkė žvirbliu ir negrįžo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbu buvo patenkinti

A. Ercius laikinuoju „Neptūno“ vadovu tapo vasarį. Tada skandalingai pasitraukė iki tol direktoriumi dirbęs Osvaldas Kurauskas.

REKLAMA

Tuomet netilo kalbos apie finansines Klaipėdos klubo problemas.

„Mano darbą tegu vertina kiti. Rezultatus pamatysime vėliau. Pats galiu pasakyti apie finansus, skolų mažinimą. Didžiausios klubo išlaidos – žaidėjų atlyginimai. Šiuo atžvilgiu labai stipriai padirbėta, sutaupyta“, – apie mažėjančias „Neptūno“ skolas tv3.lt pasakojo A. Ercius.

Klaipėdos klubas birželį pašalino iš A. Erciaus pareigybių žodį „laikinasis“.

„Klubo vadovybė yra patenkinta direktoriaus A. Erciaus darbu ir nusprendė patikėti jam šias pareigas eiti toliau“, – rašė oficiali klubo svetainė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlė žeminančias sąlygas?

Praėjusią savaitę „Neptūnas“ pasidalijo netikėta žinia – A. Ercių keičia iki tol sporto pasaulyje negirdėtas Artūras Žalys.

Iš pradžių krepšinio užkulisiuose kalbėta, kad A. Ercius grįš į senąsias pareigas ir dirbs komunikacijos vadovu.

Antradienį tv3.lt A. Erciaus pasiteiravo artėjančio sezono „Neptūno“ biudžeto ir tikslų. Klaipėdietis teigė, kad klube nebedirba. Tačiau prasitarė sulaukęs naujo „Neptūno“ pasiūlymo.

„Susisiekime ketvirtadienį, pakalbėsime apie tai“, – pasiūlė A. Ercius.

Ketvirtadienį 44-erių vyras papasakojo, kad šeštadienį iš „Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubo“ valdybos prezidento Artūro Jakubausko sulaukė pasiūlymo užimti „Neptūno“ direktoriaus pavaduotojo pareigas. Tuo pokalbis ir baigėsi – A. Jakubauskas sekmadienį išvyko į jogos stovyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai paaiškėjo, kad A. Ercius į klubą, vis dėlto, negrįš.

„Sulaukiau skambučio iš A. Žalio ir supratau, kad esu paliktas už klubo borto. Naujasis direktorius manęs nepageidauja, savo žiniomis jam nesu reikalingas. Kodėl – tikrai nežinau“, – ketvirtadienį pasakojo A. Ercius.

Jis iš A. Žalio sulaukė kvietimo dirbti klubo komunikacijoje. „Sąlygos buvo labai juokingos, sakyčiau žeminančios. Kokios – geriau net neminėsiu. Padorus žmogus su jomis tikrai nesutiktų, juo labiau, kad klubui esu atidavęs 26 metus“, – kalbėjo ilgametis „Neptūno“ darbuotojas.

REKLAMA

Pasikvietė Kazį Maksvytį

„Neptūnas“ sezoną pradeda šiandien. Klaipėdiečiai žaidžia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes Šiauliuose. Taigi „Neptūno“ direktorius pasikeitė prieš pat sezono startą.

Šiemet „Neptūną“ į pergales ves prie komandos vairo grįžęs K. Maksvytis.

„Neslėpsiu, tai – mano individualus, asmeninis darbas. Labai norėjau, kad Kazys grįžtų ir jį prisikviečiau. Kalbant apie žaidėjų komplektaciją, ji – komandinis darbas“, – pasakojo A. Ercius.

Su pačiu K. Maksvyčiu pirmųjų LKL rungtynių dieną tv3.lt susisiekti nepavyko.

Kai A. Erciaus perėmė klubo valdymą, jis esą rado tuščius biuro kompiuterius. Laikinasis direktorius pats susirinko komandą, į administraciją pasikvietęs keturis žmones.

REKLAMA

Trys jų, A. Erciaus žiniomis, liks dirbti su naujuoju direktoriumi. Vienas administracijos žmogus pareiškė norą trauktis – komunikacijos specialistas Balys Šmigelskas.

„A. Ercius per pastarąjį pusmetį stabilizavo klubo finansinę padėtį, skolos mažėjo, žaidėjų komplektacijos darbai kelia pagarbą ir susižavėjimą. Už, palyginus, nedidelę kainą klubui pavyko sukirsti rankomis su aukšto lygio krepšininkais, – tv3.lt dėstė B. Šmigelskas. – A. Ercius – specialistas, kuris su klubu buvo nuo pirmojo LKL sezono ir dirbo negailėdamas savęs. Manyčiau, jis buvo vertas tęsti pradėtus darbus, tačiau gyvenime yra veiksnių, kurių tiesiog negali kontroliuoti. Naujasis direktorius turi savo viziją ir filosofiją, kuri nebūtinai sutampa su manąja. Visada liksiu dėkingas „Neptūnui“ už suteiktą galimybę dirbti aukščiausiu lygiu. Tikiu, kad ateityje LKL organizacijose atsiras daugiau stabilumo, o tai leis sėkmingai įgyvendinti klubo rinkodaros ir komunikacijos planus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Ercius atskleidė sulaukęs daug palaikymo ir kitų darbo pasiūlymų. Tarp jų – krepšinio klubų kvietimai prisijungti prie jų administracijos.

„Kaip bus – nežinau. Esu per daug ištikimas „Neptūnui“. Manimi teka mėlynas kraujas“, – šypsojosi A. Ercius.

Direktoriaus permaina – geriausia klubui?

Pasak A. Erciaus, jis naująjį „Neptūno“ vadovą A. Žalį gyvenime matė tris ar keturis kartus.

A. Erciui daug geriau pažįstamas – A. Jakubauskas. Pastarasis, A. Erciaus tvirtinimu, ir priėmė sprendimą išsiskirti.

REKLAMA

„A. Ercius apie tai seniai žinojo. Tai – šiuo metu geriausias sprendimas „Neptūnui“. Kodėl? Dabar nelabai noriu plėstis“, – tv3.lt aiškino A. Jakubauskas.

Iš pokalbio pasirodė, kad A. Jakubauskui neįtiko A. Erciaus kompetencija. Valdybos prezidentas tai paneigė. Jo teigimu, sprendimui įtakos asmeninės A. Erciaus savybės neturėjo. Esą A. Jakubauskas dėkingas, kaip laikinasis direktorius sunkiu laikotarpiu valdė klubą.

Pasak A. Jakubausko, ar A. Ercius „Neptūnui“ bus reikalingas, spręs naujasis direktorius A. Žalys, mat jis formuos komandą ir galiausiai bus atsakingas už rezultatus.

REKLAMA

A. Jakubausko teigimu, visi valdybos nariai apie A. Erciaus atleidimą buvo informuoti ir pritarė, kad klubui reikia permainų.

„Neptūno“ struktūra nėra įprasta ir lengvai suprantama. Klubą struktūrą sudaro atskiros, VšĮ „Neptūno KK“ ir jį įkūrusios „Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubo“ įstaigos valdybos. Pirmajai priklauso buvę „Neptūno“ žaidėjai, treneriai bei kai kurie darbuotojai, o antrajai – komandos rėmėjai.

„Komentarų neturiu. Nesuprantu, ką čia A. Ercius kalba ir ko piktinasi. Man tai visiškai nesuvokiama. Direktorius – vienintelis žmogus, kurį priima ir atleidžia be įspėjimo. Juo labiau, kad A. Ercius, ateidamas į darbą, buvo informuotas, jog dirbs iki sezono pabaigos. Užtruko net ilgiau. Ko čia reikia bambėti?“ – klausė „Neptūno KK“ valdybos narys Vytautas Lygnugaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei A. Jakubauskas į klausimus atsakinėjo maloniai ir kantriai, to apie V. Lygnugarį, šiukštu, pasakyti negalima.

Kai V. Lygnugario buvo paklausta, ar jis pažįsta naująjį direktorių A. Žalį, valdybos narys, prieš numesdamas ragelį, atrėžė: „Aš gi pasakiau. Ar jūs toliau manęs klausinėsite? Ačiū. Viso gero.“

tv3.lt susisiekė su pačiu A. Žaliu. Šis, išgirdęs, apie ką bus kalbama, teigė atsiųsiąs klubo atstovo spaudai kontaktą. Paulius Matulevičius į skambučius nereagavo.

tv3.lt žiniomis, tokios netikėtos „Neptūno“ permainos kirto klubo įvaizdžiui bei reputacijai. Sukruto ir klubo rėmėjai. Esą jie, žengę koja kojon su O. Kurausku, A. Erciumi, sudvejojo, ar verta tęsti bendradarbiavimą. Be to, „Neptūnas“ pastaruoju metu sulaukia nemažai pasipiktinimo, neva sirgaliai neinformuojami, kas vyksta klubo viduje, jis valdomas kaip UAB, nors didžiąja dalimi išlaikomas savivaldybėmis lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų