REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sutiksit su manim, kad ruduo yra ne tik obuolių, bet ir slyvų metas? Todėl šįsyk iškepiau ne obuolių, o slyvų pyragą“, - rašo tinklaraštininkė Audronė, kuri savo patiekalų receptus skelbia feisbuko grupėje „Gamink su Audrone“.

„Sutiksit su manim, kad ruduo yra ne tik obuolių, bet ir slyvų metas? Todėl šįsyk iškepiau ne obuolių, o slyvų pyragą“, - rašo tinklaraštininkė Audronė, kuri savo patiekalų receptus skelbia feisbuko grupėje „Gamink su Audrone“.

REKLAMA

Ji įsitikinusi, kad šio slyvų pyrago receptas yra nesudėtingas, todėl patiks visoms šeimininkėms.

Namai pakvipo kepamu pyragu, o niūrūs rudens vakarai pasidaro šviesesni, šiltesni ir jaukesni.

Pyragas labai skanus, todėl žaibiškai dingo nuo stalo.

Reikės:

4 kiaušinių,

100gr.sviesto,

100 gr.cukraus,

180 gr.miltų,

3 v.š.grietinės,

1 a.š.kepimo miltelių,

1 a.š.vanilės esencijos,

6 - 8 slyvų ( naudojau raudonas dideles slyvas)

Sviestą ištirpinau ir palikau atvėsti.

Į gerai išplaktus kiaušinius subėriau cukrų ir toliau plakiau.

Į kiaušinio ir cukraus plakinį supyliau sviestą, įdėjau grietinę, vanilės ir vėl plakiau.

Miltus su kepimo milteliais persijojau, po truputį subėriau į masę ir plakiau iki vientisos masės.

Slyvas ( be kauliukų)supjausčiau mažesniais gabaliukais, kelias supjausčiau išilgai, griežinėliais( pyrago viršui).

Kepiau 20 cm.apvalioje, nusegamais kraštais kepimo formoje.

Formos dugną užtiesiau kepimo popieriumi, supyliau dalį masės, sudėjau gabaliukais pjaustytas slyvas ir supyliau likusią masę.

REKLAMA
REKLAMA

Ant viršaus sudėjau slyvas ir pašoviau pyragą kepti į orkaitę.

Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 40 - 45 min.( orkaitės nekaitinau).

 

P.s. kepimo laikas priklauso ir nuo kepimo formos dydžio, todėl tikrinkit mediniu pagaliuku ar jau pyragas iškepęs).

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų