REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Klausau“, – pasigirdo apsimiegojęs balsas kitame laido gale. Nors laikrodis rodė artėjančią darbo dienos pabaigą, vyriausiasis Prienų-Birštono „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus miegojo. „Tik paryčiais grįžome iš Olandijos“, – tv3.lt aiškino 50-metis krepšinio mylėtojas.

„Klausau“, – pasigirdo apsimiegojęs balsas kitame laido gale. Nors laikrodis rodė artėjančią darbo dienos pabaigą, vyriausiasis Prienų-Birštono „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus miegojo. „Tik paryčiais grįžome iš Olandijos“, – tv3.lt aiškino 50-metis krepšinio mylėtojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rėmėjų ieško ir treneris

„Vytautas“ antradienį Nyderlanduose 77:75 nugalėjo Groningeno „Donar“. Atsakomosios rungtynės – ketvirtadienį Prienuose.

REKLAMA

„Rezultatas geras, bet norėtųsi brandesnio žaidimo“, – konstatavo V. Šeškus.

Jei prieniškiai iš savo kelio išbrauks Olandijos čempionus, jų lauks stipriausios Danijos komandos iššūkis – Orhuso „Bakken Bears“. Patekus į trečiąjį atrankos etapą, tektų žaisti su legendine ekipa – Ispanijos sostinės Madrido „Movistar Estudiantes“. Įveikus šiuos varžovus, „Vytautas“ pasiektų tikslą – prasibrautų į FIBA Čempionų lygos grupių turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ten patekti bus labai sunku. Iš atrankos varžybų neuždirbsi, tad kyla visokių minčių… Bet jei jau dalyvaujame, reikia kovoti“, – svarstė „Vytauto“ treneris.

Jei Prienų klubas patektų į pagrindines varžybas, sulauktų FIBA finansinės paramos. Tai labai padėtų itin skurdžiam „Vytauto“ biudžetui, kuris šiemet – gerokai mažesnis nei pernai.

Klubo vadovas Adomas Kubilius tv3.lt rašė, kad „Vytauto“ piniginės dydis artimiausiu metu bus patvirtintas klubo valdybos posėdyje. Direktorius atskleidė, jog biudžetas atitiks Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reikalavimus – bus apie 350 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju „Vytautas“ bus vargingiausiu LKL klubu, mat visų kitų komandų vadovai įvardijo didesnius skaičius.

Pasak V. Šeškaus, kuklus klubo biudžetas neleido aktyviai darbuotis vasaros turguje. Maža to, „Vytaute“ žaidžia du krepšininkai, vis dar neturintys garantuotų sutarčių. Tai – Ovidijus Galdikas ir Justas Sinica.

V. Šeškaus teigimu, kai kurie komandoje likę krepšininkai sutiko rungtyniauti už mažesnius atlyginimus nei pernai.

Treneris neslėpė, kad „Vytautas“ žaidėjams vis dar skolingas po praėjusio sezono.

„Tikslių skaičių pasakyti negaliu, bet skolas tikrai atiduodame. Pernai dalyvavome FIBA Europos turnyre, kur jokios finansinės naudos nebuvo. Tik išlaidos. Be to, sezoną baigėme su daug traumų. Susižeidusius krepšininkus teko keisti kitais“, – vardijo V. Šeškus.

REKLAMA

Prienų klubas turi generalinį rėmėją, bet vis dar ieško pagrindinio. Prie žvalgybos prisideda ir pats V. Šeškus.

„Tokiam miesteliui turėti krepšinio komandą labai sunku. Prienuose nėra nei pramonės, nieko. Ačiū Dievui, kad turime generalinį rėmėją, padeda savivaldybė. Tačiau ieškoti partnerių bandome visi. Kreipiamės į pažįstamus. Stengiamės“, – neslėpė treneris.

Kviesis kleboną

Vasarą „Vytautas“ atsisveikino su 11 krepšininkų. Prienus paliko ir lyderiai – Tomas Delininkaitis, Saulius Kulvietis.

REKLAMA

Pirmasis grįžo į gimtosios Klaipėdos „Neptūną“, antrasis pakėlė sparnus į stipriausia nacionaline lyga vadinamą Ispanijos čempionatą – legendinę Badalonos „Joventut“ komandą.

Pasak V. Šeškaus, už T. Delininkaitį išpirka buvo siūloma dar praėjusio sezono viduryje. „Vytautas“ nusprendė savo lyderio neparduoti, o jį finansiškai motyvuoti.

V. Šeškus viliasi, kad šiemet buvusius „Vytauto“ vedlius pakeis puolėjas Egidijus Dimša ir iš Prancūzijos į Lietuvą grįžęs universalus krepšininkas Eigirdas Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, komandos komplektacija nebaigta. „Vytautas“ dairosi įžaidėjo.

„Nemanau, kad rasime lietuvį. Nebent kažkas savo įžaidėją atleistų, – juokėsi V. Šeškus. – Gerą krepšininką pasikviesti nelengva. „Neptūnui“ irgi reikia pirmosios pozicijos žaidėjo. Klaipėdiečiai labai atsakingai renkasi.“

Tarp po praėjusio sezono išvykusių krepšininkų – ir atsarginiai. Vienas tokių – V. Šeškus sūnus Domantas. 24-erių gynėjas žaidžia ketvirtosios Prancūzijos lygos Konjako „Charente“.

„Domui sekasi gerai. Jam reikėjo pailsėti nuo namų, – juokėsi V. Šeškus. – Iš karto po praėjusio sezono paprašiau kelių agentų, kad jie padėtų sūnui rasti klubą užsienyje. Visi sako, kad Domas silpnas krepšininkas. Išvažiuos, pažais, pažiūrės.“

REKLAMA

Vasarą skelbta, kad pasiūlymo iš užsienio sulaukė ir pats V. Šeškus. Treneris tv3.lt atskleidė, jog susidomėjimas buvo iš dviejų krypčių – Lenkijos ir Rusijos.

„Sakiau, kad net nereikia šnekėti – niekur aš nevažiuosiu. Prienų klubas turi skolų, reikia jam padėti“, – pasakojo V. Šeškus.

Šis treneris pagarsėjęs lengvomis treniruotėmis.

„Tomo Pačėso treniruojamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ sezono metu dirbdavo po 2,5–3 valandas. Nemanau, kad to reikia. Krepšininkai ir taip žaidžia daug rungtynių, o, kaip sakoma, nuvarytus arklius nušauna“, – kalbėjo prieniškis.

REKLAMA

Nepaisant nesunkių treniruočių, „Vytauto“ krepšininkai nuolat kamuojami traumų. Dėl jų praėjusio sezono nebaigė Tomas Dimša, Paulius Ivanauskas, Tadas Klimavičius, S. Kulvietis, Tomas Michnevičius, traumos kamavo ir kai kuriuos kitus žaidėjus.

V. Šeškus prisiminė ir vasarą vykusią Universiadą, kurios metu traumas patyrė trys Lietuvos studentų rinktinės krepšininkai – Mindaugas Kačinas, Regimantas Miniotas ir T. Dimša. Du pastarieji – „Vytauto“ nariai.

„Galbūt, kad apsisaugotume nuo traumų reikės kleboną išsikviesti. Kada? Artimiausiu metu“, – juokėsi V. Šeškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prienų komanda – daug kam ne prie širdies

Ar prieniškiai, su mažiausiu biudžetu lygoje, pajėgūs Lietuvoje nuversti kalnus?

„Visą laiką stengdavomės, sukurdavome mini sensacijas. Šiais metais bus dar sunkiau – varžovai sustiprėję. Vieni susirinko patyrusias komandas, kiti – perspektyvų jaunimą, – analizavo V. Šeškus. – Manau, LKL kasmet pajėgesnė, nes niekas nenori atsilikti vieni nuo kitų.“

Lietuviškoji Prienų komanda, kuri nuolat vertėsi be legionierių, šiemet buvo priversta prarasti pakeisti savo politiką – lietuviai tapo per brangūs.

REKLAMA

Ekipą papildė latvis Karlis Apsitis ir amerikietis Bradas Tinsley.

Pastarasis į komandą atvyko kaip įžaidėjas, bet V. Šeškus jį mato kaip combo krepšininką – galintį rungtyniauti įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose.

Kai B. Tinsley papildė komandą, krepšinio gerbėjai sukruto – kaip su juo bendraus V. Šeškus?

„Viskas gerai. Treniruotėse padeda asistentas Marius Leonavičius. Tačiau ir pats kasdien einu į priekį. Esu priverstas bendrauti. Kai ką nors pasakau, būna, kad vyrai nusišypso, nes kalbu netaisyklingai. Tačiau su jais sutariau – jei suklystu, taisykite“, – pasakojo V. Šeškus.

REKLAMA

Amerikietis Prienuose – ne vienintelė keistenybė. Krepšinio visuomenę nustebino 31-erių komandos naujokas – niekada profesionaliai krepšinio nežaidęs Tomas Tumynas.

„Buvome su juo susitikę ir Tomas pasakė, kad labai myli krepšinį, nori pakvėpuoti jo dvasia. Sutarėme, kad vieni kitiems padėsime. Mes Tomui suteiksime sąlygas, o jis mums pagelbės ieškant rėmėjų“, – atviravo „Vytauto“ strategas.

T. Tumynas – verslininkas. „Vytauto“ naujoko įmonė Kazlų Rūdoje siuva futbolo žvaigždės Cristiano Ronaldo vardo apatinius ir marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt žiniomis, tai – ne pirmasis vakansijos pirkimo atvejis Prienų klube. Anksčiau tokiu būdu „Vytaute“ žaidė Tomas Michnevičius.

„Ką reiškia nusipirkti vietą komandoje? Jeigu dabar ateitų verslininkas ir man pasakytų – duodu 100 tūkstančių eurų, bet su viena sąlyga – gal galėčiau pasėdėti ant atsarginių žaidėjų suolo? Ką atsakyčiau? Žinoma, kad galėtumėte“, – juokėsi V. Šeškus.

Jo teigimu, klubas į kilusį ažiotažą per daug dėmesio nekreipia: „Keisčiau pačiam Tomui, jis prie to nepratęs. Sakau – džiaukis, kad apie tave rašo, tau reklama. Apskritai Prienų klubas visiems nelabai prie širdies.“

Sulaukęs prašymo patikslinti, V. Šeškus nesutriko: „Esame pasiekę neblogų rezultatų. Ir dažnai mūsų visų žaidėjų atlyginimų biudžetas būdavo toks, kiek kitas komandas paremdavo savivaldybės. Merai mus pateikdavo kaip pavyzdį: žiūrėkite, kaip Prienų ekipa laimi su tokiu biudžetu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų