REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius kol kas yra vienas iš trijų socialdemokratų partijos į Vyriausybę deleguotų ministrų, tvirtai sakančių, jog partijai pasitraukus iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga jis atsistatydintų.

 Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius kol kas yra vienas iš trijų socialdemokratų partijos į Vyriausybę deleguotų ministrų, tvirtai sakančių, jog partijai pasitraukus iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga jis atsistatydintų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos deleguoti teisingumo ir užsienio reikalų ministrai kol kas savo nuomonės neatskleidžia, nors socialdemokratai sprendimą dėl pasitraukimo iš daugumos žada priimti jau šį šeštadienį.

REKLAMA

Galutinai savo nuomonės neatskleidžia ir dauguma Seimo komitetams vadovaujančių socialdemokratų, tačiau užsimena, jog yra linkę paisyti partijos nuomonės.

M.Sinkevičius: likti pasitraukus partijai būtų neteisinga

M.Sinkevičiaus teigimu, socialdemokratams palikus koaliciją jam atsistatydinti būtų teisinga.

„Aš planuoju laikytis išsakytos minties, kad jeigu partija, kuri delegavo mane į šitą poziciją, nusprendžia trauktis iš valdančiosios koalicijos, tai natūralu, čia kaip du kart du, kad ministras deleguotos partijos irgi turi trauktis“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ūkio ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė nesvarstęs pasiūlymo išeiti iš partijos ir likti ministro poste.

Socialdemokratų narys, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kol kas neatsako į klausimą, ar atsistatydintų, tik pabrėžė manantis, kad socdemai turi likti valdžioje.

„Opozicijoje patogiau - galima kritikuoti, nelieka jokios atsakomybės už sprendimus, bet taip jokių savo nuostatų, jokių įsipareigojimų rinkėjams įvykdyti neįmanoma“, – sakė L.Linkevičius.

Ministro komentarą BNS perdavė jo atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Partijos deleguota, tačiau jai nepriklausanti teisingumo ministrė Milda Vainiutė neatskleidžia, ar pasitrauks, jeigu socialdemokratai paliktų koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po to lauksime premjero ir prezidentės pozicijos“, – teigė ji, paklausta, ką darytų partijai palikus valdančiąją daugumą.

Pasiteiravus, ar ministras pirmininkas Saulius Skvernelis yra pateikęs pasiūlymą jai bet kuriuo atveju likti poste, politikė atsakė: „Oficialaus ne, bet pokalbių buvo“.

A.Sysas: tikrai nesiruošiu kariauti

Seimo komitetams vadovaujantys socialdemokratai būtų linkę vykdyti partijos sprendimą, jeigu būtų apsispręsta trauktis iš koalicijos ir palikti vadovaujančius postus, nors dalis taip pat žada apsispręsti po sprendimo.

REKLAMA

„Bus tarybos sprendimas – vykdysim. (...) Vykdysim visus partijos sprendimus. Tikrai nesiruošiu kariauti ir elgtis kitaip“, – BNS sakė Socialinių reikalų ir darbo komitetui vadovaujantis Algirdas Sysas.

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Algirdas Butkevičius taip pat sakė, kad prie posto prisirišęs nėra ir vykdytų frakcijos valią.

„Kaip nutars, taip ir elgsiuosi ir nereikia pergyventi dėl to“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad ką deleguoti į tam tikras pareigas sprendžia frakcija, todėl nuo asmeninių norų tai nepriklauso.

REKLAMA

Užsienio reikalų komitetui vadovaujantis Juozas Bernatonis ir Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė sakė, kad sprendimą priims tada, kai bus aiškus partijos apsisprendimas dėl koalicijos.

„Mano principinė nuostata yra, kad ne vienas žmogus partijoje lemia, o visi partiečiai. Tai kokia bus partijos nuomonė, tada ir svarstysim“, – kalbėjo J.Bernatonis.

„Nuomonės partijoje gana įvairios. (...) Taryba parodys realią padėtį ir tada mes spręsime“, – pridūrė jis.

Seimo vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas taip pat sakė, kad sprendimą priims tik tada, kai bus aiškus partijos sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš visada palaikau partiją ir einu su partija“, – pridūrė jis.

Su Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininku Juliui Sabatausku trečiadienį susisiekti nepavyko.

Socialdemokratų skyriams baigus balsavimą, daugiau nei du trečdaliai jų siūlo partijai trauktis iš valdančiosios daugumos. Daugelis Seimo frakcijos narių valdžios palikti nenori. Galutinį sprendimą dėl to šeštadienį priims partijos taryba.

Jos pirmininkas Gintautas Paluckas trečiadienį pareiškė, jog partijai pasitraukus iš koalicijos socialdemokratų ministrams bei Seimo komitetų vadovams apsispręsti dėl postų būtų duota savaitė. G.Palucko teigimu, politikams nusprendus priešintis tarybos sprendimui jų narystė partijoje galės būti stabdoma arba jie galės būti šalinami iš partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų