REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Simonas Urbonas su šeima mėgsta eksperimentuoti (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

 #VaikasNeŠiukšliųDėžė. Tai naujasis projektų vadovo, kūrybininko, trijų vaikų tėčio ir aktyvaus vilniečio Simono Urbono, draugų vadinamo tiesiog Saimiu, socialinis eksperimentas.

6

 #VaikasNeŠiukšliųDėžė. Tai naujasis projektų vadovo, kūrybininko, trijų vaikų tėčio ir aktyvaus vilniečio Simono Urbono, draugų vadinamo tiesiog Saimiu, socialinis eksperimentas.

REKLAMA

Iššūkių meistru bei žmogumi, kuris nuolat imasi naujų eksperimentų, vadinamas Simonas pasiruošęs imtis naujo iššūkio. Jau netrukus jis įsikūnys į mažą vaiką. 

Sulaukė didelio susidomėjimo

Kaip tai atrodys ir ką jis veiks per visą eksperimentą, kuris truks 100 dienų, TV3.lt skaitytojams papasakojo pats Simonas.

Vaikai negali sąmoningai galvoti, ką deda į burną, o jų įpročiai formuojasi būtent nuo aplinkos, kurioje jie auga. Tai – tėvai, seneliai, darželis, mokykla.

Tad nuo to, kaip mitybos svarbą supranta tėvai, didele dalimi priklausys, kokiais valgymo įpročiais vadovausis vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kai feisbuke pasidalijau nuotrauka ir kvietimu jungtis prie šio eksperimento, sulaukiau šimtų laiškų ir supratau, kad daugelis tėvų jau supranta, kokia tai auganti problema.

REKLAMA

Pagrindinė idėja, kurią norisi pajudinti, yra vaikų maistas darželiuose. Žadu orientuotis į problemas ten. Apmaudu, kad jau trečia dešimtis ten niekas nesikeičia. Man tai skamba kraupiai“, - apie projekto tikslus prakalbo S.Urbonas.

Valgys vaikų pamėgtą maistą

Socialinio eksperimento metu, kuris truks 100 dienų, vyras valgys daug vaikiško maisto, tačiau ne tam, kad pasakytų, ar jis tinkamas, skanus ir geras vaikui, bet ir tam, kad išanalizuotų sudėtį, vaizdą, derinius ir skonius, kuriuos jaučia suaugęs žmogus.

Prie vilniečio projekto žada jungtis ir specialistų komanda, kurie iš profesionalios pusės žvilgtels į Simono pasirinktus gaminius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelerius metus aš nevalgau mėsos, esu atsisakęs cukraus, tačiau per šias 100 dienų aš vėl valgysiu viską, tad, tikiu, kad atsiras nemažai keistų pojūčių.

Viską darysiu palengva, kad nesukelčiau organizmui dar didesnio šoko.

Žadu nusiskusti barzdą, nes man tai simbolizuoja naujo projekto pradžią, kūdikio veidelį“, - aiškino vyras.

Laukia patarimų ir pagalbos

Trijų vaikų tėvas per savo gyvenimą jau pakeitė daugiau nei 13 tūkst. sauskelnių. Jis pastebėjo, kad tai labai daug kainuoja, todėl projekto metu tikrins ir sauskelnių kokybę bei ją vertins.

Viso projekto metu S.Urbonas lauks pasiūlymų, nuotraukų, patarimų bei pagalbos, susijusios su vaikišku maistu ir mažaisiais valgytojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras ragina klausimus užduoti klausimus asmenine žinute per feisbuką ar rašyti susijusiomis temomis ant savo feisbuko sienos su prierašu #VaikasNeŠiukšliųDėžė. 

S.Urbonui tai – ne pirmasis eksperimentas. Viešų eksperimentų metu jis atsisakė alkoholio, mėsos ir cukraus.

Šie iššūkiai, sulaukę milžiniško feisbuko vartotojų palaikymo, leido Simonui sąmoningai suvokti mitybos padarinius, kurie vyksta su mūsų kūnais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų