REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
93
Viktorija Jakučinskaitė  (nuotr. Organizatorių)

Lietuvės merginos garsėja grožiu, todėl vis mažiau stebimės išgirdę lietuviškus modelių vardus, kai kalbama apie žinomiausius pasaulio dizainerius, mados pristatymus ar žurnalus. Jos ne tik dailios, bet ir darbščios, todėl greitai užsitarnauja vardą ir pasitikėjimą.

93

Lietuvės merginos garsėja grožiu, todėl vis mažiau stebimės išgirdę lietuviškus modelių vardus, kai kalbama apie žinomiausius pasaulio dizainerius, mados pristatymus ar žurnalus. Jos ne tik dailios, bet ir darbščios, todėl greitai užsitarnauja vardą ir pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Modelį atpažinti lengva

Pirmuosius žingsnius modelių pasaulyje šį antradienį gali žengti bet kuri norinti - žinomi dizaineriai kuria vestuvinių suknelių kolekcijas „Wedding Fashion Show“ renginiui ir ieško naujų veidų.

REKLAMA

„Lietuva joms yra repeticija prieš Paryžių ir „šanelius“, - juokiasi dizaineris Liutauras Salasevičius. - Gerą modelį atpažįsti iškart. Pradžioje gal trūksta patirties, žinomumo, bet jaunos merginos greitai orientuojasi ir sparčiai mokosi.“

Jam antrina ir mados namų „Tiulio fėja“ įkūrėja Viktorija Jakučinskaitė: „Gerą modelį pastebi iškart, kai matuoji rūbą. Ant jo tavo kurtas drabužis atrodo, kaip meno kūrinys ir net prabangiau, nei tu galvojai. Tai talentas, gamtos duoda vidinė energija, seksualumas ir vidinis sielos grožis, kuris atsispindi išvaizdoje. Geri modeliai net žiūri nugalėtojų žvilgsniu, nes būtent į tokias moteris mums norisi būti panašioms, jos įkvepia dizainerius ir fotografus. Tokie modeliai iškelia mūsų kūrybą į kitą, aukštesnį lygį.“

REKLAMA
REKLAMA

Užsienyje kolekcijas pristatanti ženklo „Daili“ dizainerė Laura Dailidėnienė džiaugiasi, kad Lietuvos modelių lygis yra labai aukštas ir skirtumo su kitose šalyse dirbančiais modeliais nėra. Na, nebent jų ten daugiau.

Pagal ką renkamasi?

Kiekvienas dizaineris dažniausiai turi savo tipažą, kuris jam labiau patinka ir tinka prie kuriamų drabužių. V.Jakučinskaitė prioritetą teikia tamsiaplaukėms, ryškių veido bruožų, įdegusio kūno, ilgų gražių kojų ir skvarbaus žvilgsnio modeliams. „Taip, man patinka Monikos Beluči tipas, fatališkos moterys, kurios gestais, eisena nepalieka abejingų“, - pasakoja dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Salasevičius pats kuria ne tik drabužius, bet ir šukuosenas, makiažą, todėl teigia, kad jam nesvarbu tipas: „Svarbu, kad gražiai eitų. Visa kita padaroma, pakeičiama.“ Šiam teiginiui pritaria ir L.Dailidėnienė, kuri įsitikinusi, kad svarbiausia, kaip modelis jaučiasi ant podiumo, kaip juda: „Iš esmės veido bruožai nėra taip svarbu, nes ant podiumo įvaizdis sukuriamas drabužių bei makiažo pagalba.“

Dizainerė Aurelija Beliakaitė teigia, kad kiekvieni mados namai pasirenka sau tinkamą modelį pagal tipažą. „Tam daro įtakos kuriamų suknelių stilistika. Dažniausiai klasikiniu sprendimu vestuvinių suknelių modeliai pasirenkami švelnesnių bruožų, perteikiantys švelnumo įspūdį. Žinoma, šiuolaikiniame vestuvinių suknelių mados pasaulyje mėgstami nestandartiniai sprendimai, tad neišskirčiau ir neklasifikuočiau modelių kaip vestuvinių suknelių ir kitų drabužių.

REKLAMA

Man labiausiai patinka modeliai, kurie geba įsikūnyti į personažą, perteikti aplinkai emociją. Kaip ir kiekvieni mados namai, jie žino, į kokį klientą orientuojasi, ar kokią žinutę nori perteikti, todėl modelis atrenkamas pagal prekinio ženklo komunikaciją, tai, ką norima pranešti“, - kalba vestuvinių suknelių kūrėja.

Manekene gali tapti kiekviena

„Madam pareis vėliau“ ženklo įkūrėjo Liutauro kolekcijose kurtus drabužius pristato ne tik modeliai, bet ir paprastos moterys, žinomos žvaigždės, aktorės.

REKLAMA

„Viskas priklauso nuo tematikos - pernai mano kolekcijos tematika buvo „Marija Antuanetė“, tuomet ieškojau scenos „divų“. O dabar vestuvinių suknelių kolekcijos pristatymui ieškau manekenių. Neturiu reikalavimų - svarbu, kad būtų ūgis, laikysena“, - tikina dizaineris.

„Jei mergina nori tapti modeliu ir turi tam reikalingus kūno duomenis, visada siūlau save išbandyti „kastinge“, nes ne vienas pasaulinio garso modelis buvo pastebėtas būtent ten. Ir svarbiausia nebijoti ir pasitikėti savo jėgomis“, - į rugsėjo 19 d., antradienį, PPC „Ozas“ nuo 16 val. vyksiančią atranką kviečia L.Dailidėnienė.

A. Beliakaitė pabrėžia, kad atrankoje gali dalyvauti visos norinčios, nes būtina suprasti ir įvertinti, kad kiekviena mergina yra išskirtinė, unikali ir pasitikėti tuo, kokia esi: „Nesistenk būti tobula, nes tobulumo sąvoka neturi aiškaus apibrėžimo, žavėkis pačia savimi ir taip atrasite tą tobulumą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų