REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlyvą sekmadienio vakarą sužaistas didysis Europos vyrų krepšinio čempionato finalas. Dėl aukso medalių kovėsi Slovėnijos ir Serbijos vyrų krepšinio rinktinės.

Vėlyvą sekmadienio vakarą sužaistas didysis Europos vyrų krepšinio čempionato finalas. Dėl aukso medalių kovėsi Slovėnijos ir Serbijos vyrų krepšinio rinktinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūšis dėl aukso pateisino visų sirgalių lūkesčius. Nuo pat dvikovos pradžios kova vyko taškas į tašką. Vėliau slovėnai kiek pabėgo į priekį ir išlaikė apie 6-9 taškų persvarą. Trečiajame kėlinyje traumą patyrė slovėnų talentas Luka Dončičius ir tada serbai pradėjo kvėpuoti varžovams į nugaras. Neįtikėtina drama virtusį finalą Slovėnija laimėjo rezultatu 93:85.

REKLAMA

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys

Rungtynės prasidėjo itin dideliu tempu, tačiau rezultatyviai užpulti rinktinėms sekėsi sunkiai. Sužaidus 2 minutes rezultatas buvo 3:2 slovėnų naudai.

 Sužaidus dar dvi minutes serbai jau persvėrė rezultatą savo naudai - 8:7. Vėliau abi rinktinės keitėsi rezultatyviomis atakomis, o likus mažiau nei 4 minutėms serbai buvo priekyje 14:13.

REKLAMA
REKLAMA

Tada keletą nesėkmingų epizodų sužaidžia Luka Dončičius, o serbai atsako 4 taškais ir padidina persvarą - 18:13.  Bobanas Marjanovičius sukelia slovėnų sirgalių nepasitenkinimą, kai itin stipriai per rankas kerta L. Dončičiui.

Slovėnams pavyksta rungtynių pabaigoje sumažinti skirtumą tik iki 2 taškų. Po pirmojo kėlinio 22:20 Serbijos rinktinės naudai.

Antras kėlinys

Kėlinį pradeda trys Anthony Randolpho baudų metimai. Perėmę kamuolį slovėnai pelno dar du taškus. Slovėnija išsiveržia į priekį - 25:22.

Toliau dvikova klostėsi taškas į tašką. Tačiau likus žaisti 6 minutes 36 sekundes po įspūdingo L. Dončičiaus dėjimo slovėnai priekyje - 32:28.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Slovėnai ir toliau nemažina apsukų. Po fantastiško K. Prepeličiaus tolimo šūvio - 41:30. Likus žaisti 4 minutes serbai kiek apmažina skirtumą, bet slovėnai pirmauja 43:35.

Bet tada seka net du G. Dragičiaus tritaškiai ir slovėnai atitrūksta - 54:43. Iš viso G. Dragičius per kiek mažiau nei 16 minučių jau yra pelnęs 24 taškus. Po dviejų kėlinių Slovėnija priekyje - 56:47.

Trečias kėlinys

Trečiąjį kėlinį pradeda G Dragičiaus tolimas šūvis, bet serbai neketina lengvai pasiduoti. Sužaidus kiek daugiau kaip dvi minutes jie atsilieka - 53:61.

REKLAMA

Nerimo ženklai Slovėnijos stovykloje. Po varžovų atakos ant parketo  krinta ir tik lydimas komandos draugų aikštelę palieka L. Dončičius. Serbai mažina atsilikimą - 57:63.

Likus kiek mažiau nei 3 minutėms, serbai visiškai priartėja - 61:63. Bet slovėnai surengia tris rezultatyvias atakas - 69:61. Į ką serbai atsako tritaškiu - 69:64 slovėnų naudai. Po trijų kėlinių Slovėnija priekyje - 71:67.

Ketvirtas kėlinys

Lemiamą ketvirtį sėkmingiau pradeda slovėnai. Sužaidus lygiai dvi minutes, slovėnai pirmauja 77:70. Bet tada serbai atsako 4 taškais iš eilės ir vėl pavojingai priartėja - 74:77.

REKLAMA

Sužaidus 5 minutes po M. Mačvano dvitaškio serbai atsidūrė priekyje - 78:77. Netrukus K. Prepeličius pataikė tritaškį, bet tas pats M. Mačvanas vėl išlygino rezultatą - 80:80 (likus žaisti 3 min. 50 sek.).

Kova ir toliau virė taškas į tašką. Likus žaisti mažiau nei dvi minutes slovėnai vėl šiek tiek atitrūko - 87:82.

Slovėnijos vyrų krepšinio rinktinei šis finalas yra istorinis. Slovėnai iki šiol niekada nėra patekę tarp dviejų geriausių Europos čempionato rinktinių. Vienintelį sykį pusfinalyje jie žaidė 2009-siais ir pralaimėjo tą kovą, o vėliau ir mūšį dėl bronzos medalių. Tad užtikrintai be pralaimėjimų šiame čempionate žygiuojanti Slovėnija yra tik per žingsnį, kad savo šalies krepšinio istoriją perrašytų net dukart per kelias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Serbijos krepšininkai savo žygį Europos čempionato finalo link pradėjo pergale prieš latvius, bet vėliau kiek netikėtai pralaimėjo Rusijai. Vėliau serbai žingsniavo be klūptelėjimų ir, maža to, pusfinalyje dar ir atsirevanšavo tiems patiems rusams. Šiai Serbijos krepšinio kartai tai yra pirmas aukso medalis. Praėjusiais metais jie liko antri olimpinėse žaidynėse.

Slovėnijos gretose neabejotinais lyderiais reikėtų įvardyti net tris krepšininkus. Pagrindinis, žinoma, Goranas Dragičius. Jam puikiai talkina jaunasis Slovėnijos talentas Luka Dončičius ir tik prieš šią vasarą natūralizuotas amerikietis Anthony Randolphas. Serbijos rinktinėje svarbiausias vaidmuo tenka Bogdanui Bogdanovičiui. Jis rezultatyviausias komandos krepšininkas. Taškais bei atkovotais kamuoliais prisideda lietuviams puikiai žinomas Bobanas Marjanovičius.

Tad finalo dvikova žada būti itin atkakli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų