REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidudienį rokiškio rajono policijos komisariato, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Rokiškio užkardos pareigūnai ir Šaulių sąjungos šauliai išsirikiavo Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje prie Arkos. Grojant Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos reprezentaciniam pučiamųjų orkestrui į susirinkusiuosius kreipėsi Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes, policijos pareigūnai, esame tos pačios visuomenės nariai. Mes Jūsų sūnus, dukros, broliai ar seserys. Todėl kartu stenkimės kurti saugią aplinką ir užkirsti kelią negerovėms“-sakė policijos vadovas. Miestelėnus taip pat sveikino Rokiškio rajono vicemeras, Rokiškio rajono policijos komisariato vadovas. Po šventės atidarymo pareigūnai ir miesto gyventojai rinkosi į Rokiškio šv. Mato bažnyčią, kur Lietuvos policijos kapelionas Aušvydas Belickas aukojo šv. mišias.

REKLAMA

Pasibaigus mišioms prie Rokiškio ežero rinkosi miestelėnai. Šventės metu apdovanoti jaunieji policijos rėmėjai, kuriems iškilmingai įteikti ką tik “iškepti“ rėmėjų pažymėjimai. Rokiškėnai turėjo galimybę apžiūrėti įvairias policijos ekspozicijas, susipažinti su Panevėžio m. VPK mobiliosios kriminalistinių tyrimų laboratorijos galimybėmis. Apsilankiusieji policijos prevenciniame autobuse neliko be dovanų. Mažiesiems lankytojams pareigūnai užkabino atšvaitus, įteikė prevencinių knygelių, pavaišino policijos saldainiais. Vaikai mielai bendravo ir fotografavosi su vaikų bičiuliu Amsiu, gyventojai – su policijos pareigūnais. Į šventę susirinkusieji su dideliu susidomėjimu stebėjo policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pasirodymą. Ne tik mažuosius sužavėjo Lietuvos policijos kinologijos centro parengta programa.

REKLAMA
REKLAMA

Šventės pabaigoje buvo užkurtas draugystės laužas. Kaip draugystės simbolį Rokiškio policijos pareigūnai gyventojams padovanojo didžiulį šventinį tortą. Koncertavo viešosios policijos rinktinės „Vytis“ ansamblis, vietinė kaimo kapela. Gyventojai dėkojo pareigūnams už puikią šventę ir gerą nuotaiką.
Šventei pasibaigus policijos generalinis komisaras kartu su kolegomis šalia Rokiškio policijos komisariato pasodino atminimo medelį.

Šiemet tai pirmoji, bet tikrai ne paskutinė policijos ir visuomenės susibūrimo šventė. Gegužės 25 d. panašus renginys vyks Šalčininkuose, birželio 8 d. – Telšiuose. Pagrindinė šių metų šventė, Angelų Sargų dienos išvakarėse, paskutinį rugsėjo savaitgalį vyks Panevėžio mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų