REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos kapitalo keičiamo aukščio stalų gamintoja „ROL/Statga“ plečia gamybinius pajėgumus Šiauliuose. Bendrovė pabaigė naujos gamyklos statybas ir pradėjo montuoti robotizuotą stalų gamybos įrangą. Investicijos į išmanią gamyklą iki 2018 metų sieks 11,9 mln. eurų.

Švedijos kapitalo keičiamo aukščio stalų gamintoja „ROL/Statga“ plečia gamybinius pajėgumus Šiauliuose. Bendrovė pabaigė naujos gamyklos statybas ir pradėjo montuoti robotizuotą stalų gamybos įrangą. Investicijos į išmanią gamyklą iki 2018 metų sieks 11,9 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rinkdamiesi investicijų lokaciją naujos kartos robotizuotai gamyklai „ROL Group“ akcininkai svarstė apie galimybes Lenkijoje ir Slovakijoje. Pagrindiniai veiksniai, dėl kurių nuspręsta plėstis Šiauliuose, yra vietos specialistų kompetencija ir įsitraukimas į darbą, noras esamoje gamykloje pakelti gamybos procesus į techniškai aukštesnį lygį bei patogi geografinė padėtis, leidžianti sklandžiai eksportuoti produkciją į tikslines rinkas. Svarstant plėtros galimybes Šiauliuose svariai prisidėjo Šiaulių miesto savivaldos atstovų įsitraukimas ir noras padėti plečiantis. Taigi nors priežasčių investuoti Lietuvoje buvo pakankamai, dėl palankaus akcininkų sprendimo teko pakovoti nemažai“, - teigia „ROL/Statga“ vadovas Rytis Dijokas.

REKLAMA

Išmanioje gamykloje bendrovė planuoja įdarbinti 10 ypač aukštos kvalifikacijos specialistų. Šiuo metu darbuotojai gilina projektų valdymo, darbo su robotizuotomis staklėmis, „LEAN“ diegimo žinias. Planuojama, kad investicijos į mokymus sieks daugiau nei 250 tūkst. eurų.

„Mes nuolat stengiamės pritraukti ir išlaikyti geriausius specialistus, todėl rūpinamės jų sauga ir gerbūviu: vien į oro filtravimo sistemas investuojame apie 312 tūkst. eurų, o moderniai įrengtoje valgykloje kasdien pietauja 200 darbuotojų, kurie moka tik pusę pietų kainos, kitą pusę – dengia įmonė“, - teigia R. Dijokas.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštos kvalifikacijos specialistų poreikį iššaukia gamyklos specifika: ji bus visiškai robotizuota ir praktiškai visą gamybos procesą atliks žmonių suprogramuotos ir prižiūrimos mašinos. Kitaip tariant, gamybos ciklo pradžioje mechanizmams atiduota žaliava, be fizinio žmonių įsikišimo, ciklo pabaigoje virsta galutiniu produktu. Didžiąją dalį darbų projektuojant automatizuotas linijas atliko bendrovės inžinieriai kartu su automatizavimo sprendimų partneriais iš užsienio. Pastaruosius nustebino lietuvių kompetencija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ROL Group“ plėtra Šiauliuose su išties įspūdingais ateities gamybos planais rodo, kad regionai turi potencialą pritraukti didelę pridėtinę vertę kuriančius projektus. Vienas iš strateginių šios Vyriausybės tikslų yra regionų plėtra, todėl tokių investuotojų planai džiugina“, - teigia Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Gamybą plečiantys investuotojai miestui suteiks impulsą ne tik ekonomine, bet ir socialine prasme. Pavyzdys, kad stambios investicijos pasiekia ne tik Vilnių ar Kauną, kuria patrauklios aplinkos gyventi įvaizdį, kas Šiauliams šiandien itin svarbu. Be to, džiugina tai, kad bendrovė žengia koja kojon su „ketvirtąja pramonės revoliucija“ ir, toliaregiškai žvelgdama į ateitį, jau dabar investuoja į technologinį atsinaujinimą“, - sako ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

REKLAMA

„Švedijos bendrovės planuojama statyti gamybinė bazė yra puikus naujausių gamybos tendencijų pavyzdys. Tokio lygio gamyklų Lietuvoje kol kas nėra daug, tačiau artimiausiu metu jų skaičius turėtų išaugti. Jos į rinką atneša ne šimtus darbo vietų, o kompetencijas ir suvokimą, kad ateityje ir gamyklose dirbs itin kvalifikuoti specialistai, apie kurių rengimą šalies ugdymo įstaigos turi galvoti jau šiandien“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Šiuo metu Šiauliuose esančioje gamykloje dirba 415 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų