REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neblėstantis gelio manikiūrų populiarumas visuomenę skirsto į dvi dalis. Viena pusė džiaugiasi technologija, kuri užtikrina kelias savaites nepriekaištingai atrodančius nagus, o kiti primena apie tokių manikiūrų žalą sveikatai.

Neblėstantis gelio manikiūrų populiarumas visuomenę skirsto į dvi dalis. Viena pusė džiaugiasi technologija, kuri užtikrina kelias savaites nepriekaištingai atrodančius nagus, o kiti primena apie tokių manikiūrų žalą sveikatai.

REKLAMA

Ajurvedos konsultantė Eglė Terekaitė sako, jog ir pati kurį laiką buvo pakliuvusi į, kaip vadina, gelio nagų spąstus. Tačiau moteris sako, jog po pastarojo gelinio lakavimo nagai tapo tokie silpni ir sužaloti, jog prireikė mėnesio juos atgaivinti. Galiausiai ji nusprendė su tokia nagų gražinimo technika atsisveikinti visiems laikams.

Specialistė sako, jog toks manikiūras yra itin patogu vykstant į keliones, atliekant namų ruošos darbus. Tačiau besigilindama į sveiko, sąmoningo gyvenimo būdo temas, ajurvedos specialistė suprato, jog dėl to neverta aukoti savo sveikatos.

Tai, ką tepame ant savęs, patenka į organizmą

Jos manymu, turėtume būti labai atsargios, naudodamos įvairias grožio priemones. ,,Kad ir ką užsitepi, kūnas to kažkiek suvalgo, pasisavina. Nagų lake yra pridėta itin daug chemikalų, kenksmingų medžiagų, kad nagų lakas laikytųsi kuo ilgiau. Todėl kažkiek pakenkiame ne tik pačiam nagui, jį išsausiname, bet ir savo organizmui“, - sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pabrėžia, jog neagituoja niekada nesilakuoti nagų. ,,Saiko reikia visur. Nesakau, kad negalima lakuotis, bet negerai, kai gelio lakavimas tampa tiesiog normaliu. Šiuolaikiniame gyvenime tai tapo tiesiog norma, moterys kas mėnesį ar kelias savaites vis atnaujina gelinį lakavimą. Tai, manau, anksčiau ar vėliau tikrai gali pakenkti ne tik nago, bet ir bendrai sveikatai“, - sako specialistė.

REKLAMA

E. Terekaitė sako, jog maždaug mėnesį išvargusiems po gelinio lakavimo nagams reikėjo ypatingo dėmesio, tad į pagalbą moteris pasitelkė ajurvedos žinias.

Eglės Terekaitės patarimai, kaip atstatyti pažeistus nagus:

  • Pamirkykite nagus šiltame vandenyje sumaišytame su citrinos sultimis. Švelniai nušveiskite juos nagų ar paprastu šepetėliu. Vėl pamirkykite ir sausai nušluostykite. Kiekvieną nagą pamasažuokite su sezamų arba migdolų aliejumi. Ši procedūra bus ypač naudinga toms moterims, kurių nagai sausi ir trapūs.
  • Nagus drėkinti padės drungnas augalinis aliejus. Į jį įlašinus kelis lašelius eterinio aliejaus (citrinų, levandų). Aliejus gali būti migdolų, alyvuogių.
  • Jei norite, kad nagai augtų greičiau, naudokite medų, kokosų aliejų ir levandų eterinio aliejaus kelis lašelius. Šiame mišinyje mirkykite nagus. Šias visas procedūras reikėtų atlikti kelis kartus savaitėje.

Manikiūrininkė: per nagą į organizmą chemikalai nepatenka

REKLAMA
REKLAMA

Šešerius metus tokius manikiūrus atliekanti meistrė Sabina Gulbickienė teigia, kad tai – nėra sveikatai kenksminga procedūra. ,,Nagas yra suragėjusių dalelių sluoksnis, jis nekvėpuoja.“, - sako ji.

Nagų specialistė pastebi tendencija, jog gelio manikiūrų žala skundžiasi tos klientės, kurios pačios elgiasi netinkamai.

,,Būna, moterys sako, kad labai kenkia gelinis lakavimas, bet kai paklausi, kaip nusivalo tokį manikiūrą, tai sako, kad nusilupa. O labai labai svarbu teisingai uždėti ir nuimti, tuomet nagui nepakenks“, - teigia S. Gulbickienė.

Paklausta, kuo pasižymi taisyklingas tokių nagų lakavimo paruošimas ir pašalinimas, ji sako, jog svarbiausia yra prieš paruošiant nagą lakavimui per daug nedrožti nago plokštelės. Jos teigimu, meistrės neprofesionalės dažnai tą daro, nes mano, jog tuomet bus geresnis lako sukibimas su nagu – ilgiau laikys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Gelis gerai laikosi, svarbu gerai suruošti nagą, specialiomis priemonėmis pašalinti riebalus nuo nago“, - sako ji. 

Gelinis lakas šalinamas turėtų būti tik specialisti kabinete.

Penkeri metai su geliniais nagais

Tokiai specialistės nuomonei pritaria ir vilnietė Elena – mergina, kuri jau penkerius metus, kaip pati sako, džiaugiasi gelio nagais. ,,Norėjau gražių, stiprių, tvarkingų nagų. Matydavau, kad mama renkasi gelinį lakavimą, todėl būdama dvyliktoje klasėje pati nusprendžiau pabandyti šį lakavimą. Buvau nusiėmusi kelis kartus po kelis mėnesius, norėjau, kad nagai pailsėtų nuo viso to, tačiau nagų būklė tikrai buvo gera. Žinoma, šiek tiek buvo pažeistas nago viršutinis sluoksnis, bet po kelių mėnesių jis ataugo toks pats, koks buvo – sveikas“, - sako ji.

REKLAMA

Mergina pasakoja, jog šį lakavimo būdą renkasi dėl patogumo - nereikia sukti galvos beveik mėnesį, nagai visuomet būna gražūs ir tvarkingi.

Atsisako lakuoti geliu

Nors klientės šiaip laikais daugiausiai reikalauja ilgalaikių manikiūrų, šios srities meistrė Lina Vainauskienė atsisako tai daryti. ,,Kai atsirado gelinių lakavimų mada, tiesiog stebėjau moteris, jų atsiliepimus. Galiausiai pati nuėjau pas manikiūro meistrę ir nusilakavau taip. Keistas buvo jausmas, o kai atėjo laikas nuimti, mano vargšai nagai neatlaikė“, - pasakoja ji.

Stipriai susigadinus nagus teko maitinti, drėkinti ir dar visaip juos lepinti. Tada ji galutinai suvokė, jog tai - nėra grožio puoselėjimas, kada ant nagų tepama itin daug chemikalų turinčių priemonių - riebalų nuėmimo skysčių, ilgai laikančių lakų ir dar daugiau, kai nagai kaitinami po specialia ultravioletinių spindulių lempa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų