REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Benediktas Vanagas (nuotr. Jurgos Anusauskienės)

Benediktas Vanagas grįžta į Dakarą. Tai – pagrindinis atsakymas į svarbiausią iš daugybė klausimų dėl 2018 metų „General Financing team Pitlane“ planų 2018-iems metams.

6

Benediktas Vanagas grįžta į Dakarą. Tai – pagrindinis atsakymas į svarbiausią iš daugybė klausimų dėl 2018 metų „General Financing team Pitlane“ planų 2018-iems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po praėjusio Dakaro jaučiuosi turintis su sunkiausiomis pasaulio lenktynėmis nesuvestų sąskaitų. Be to, žmonės yra įsitraukę, domisi ir serga Dakaru. Tai – svarbus Lietuvai projektas“, – sake B. Vanagas, trečiadienį buvusiame Vilniaus taksi parke pristatydamas savo 2018 metų planus.

REKLAMA

Komanda iš tiesų labai ilgai neturėjo aiškių atsakymų į visas įmanomas klausimų „kas toliau?“ versijas. Šiandien padėtis pasikeitė, todėl „General Financing team Pitlane“ gali atskleisti kokie iššūkiai laukia artimiausiu metu. Svarbiausi faktai yra šie:

Formulė – 2+1

B. Vanagas pradeda naują trejų metų (pagal formulę 2+1) programą, kurios metu bus startuojama įvairiose ralio reido lenktynėse.

Artimiausias ir svarbiausias iššūkis – „Dakaras 2018“, kitų metų sausio mėnesį vyksiantis Peru, Bolivijoje ir Argentinoje. Subūrusi naujus profesionalus „General Financing team Pitlane“ Dakare sieks aukščiausių įmanomų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas svarbus pokytis – „General Financing team Pitlane“ mechanikų komandai vadovaus vienas labiausiai patyrusių Dakaro inžinierių Darius Biesevičius. Drauge su juo darbuosis Artūras Šerkšnas ir Mantas Rimkus.

Šturmanas

Nors praėjusio Dakaro metu Fortūna buvo atsukusi nugarą B. Vanago ir šturmano pareigas ėjusio Sebastiano Rozwadowskio duetui, likęs lenktynių sezonas abiems sportininkams susiklostė puikiai: Benediktas klasikinio ralio trasose iškovojo prestižinį „FIA Baltic Rally Trophy“ trofėjų, o Sebastiano ekipažas (su pilotu Wojciech Chuchała) tapo geriausiai pasirodžiusiu WRC etapo „Orlen Rally Poland 2017“ Lenkijos lenktynininku – užimta šeštoji vieta RC2 klasėje. Be to, likus dviem startams iki Lenkijos „Žvyro ralio“ pirmenybių pabaigos, Sebastianas yra realiausias pretendentas iškovoti nugalėtojų taurę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas tęsis dar bent trejetą metų. Sebastianas yra nepaprastai aukštos prabos ralio šturmanas, kiekvienoms varžyboms besiruošiantis itin kruopščiai ir sukuriantis papildomą pridėtinę ekipažo vertę“, – teigia B. Vanagas.

Šiąnakt į Lietuvą automobiliu atvažiavusio S. Rozwadowskio rytas prasidėjo 8 ryto susitikimu Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje su ministru Linu Linkevičium ir naująja Lenkijos ambasadore Lietuvoje Urszula Doroszewska.

Automobilis

TOYOTA Hilux Gazoo Racing

Variklis – 8 Cylinder Toyota ISF 2UR-GSE 5L V8

Tūris 4969 cc

Galia – 380HP, 600Nm

Transmisija – AWD

Pavarų dėžė Sadev 6 pavarų sekvencinė

Sankaba AP Racing Sinter metalic

Diferencialai Overdrive / Hallspeed

Kėbulas Tubular Chassis Overdrive / Hallspeed 16

Fibre Body Overdrive / Hallspeed

Stabdžiai

Priekiniai Powerbrake 6 Piston with AP Discs

Galiniai Powerbrake 6 Piston with AP Discs

Masė – 190 kg

Max greitis – 190 km/h

Tank – 500 litres

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų