REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Domantė Orai

Rudeniui vis labiau užgožiant vasaros prisiminimus jis turi dar vieną naujieną. Artimiausiomis dienomis reikėtų pasisaugoti vieno reiškinio – vėjų. Bus vėjuota, o tai lems ir vėsesnį orą, ir sunkesnes vairavimo sąlygas.

31

Rudeniui vis labiau užgožiant vasaros prisiminimus jis turi dar vieną naujieną. Artimiausiomis dienomis reikėtų pasisaugoti vieno reiškinio – vėjų. Bus vėjuota, o tai lems ir vėsesnį orą, ir sunkesnes vairavimo sąlygas.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Daug kur palis. Vietomis galima perkūnija. Pūs pietvakarių, pietų, 7–12 m/s vėjas, pajūryje antroje dienos pusėje gūsiai sieks 15 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną 16–19 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį daug kur prognozuojamas lietus, kai kur smarkus. Vėjas vietomis pakils iki 15–20 m/s. Naktį vyraus +12 - 13 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį dar labiau stiprės pietvakarių vėjas: dieną jau daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s. Lietūs bus trumpi. Temperatūra išliks panaši.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje šils iki +16 laipsnių, Kaune iki +16, Panevėžyje iki +17 laipsnių, Klaipėdoje iki +16 laipsnių, Šiauliuose taip pat iki +17 laipsnių.

Ar šie vėjai susiję su „Irmos” uraganu?

Sinoptikas Naglis Šulija teigia, kad artimiausiomis dienomis pūsiantys vėjai tėra pirmas, normalus, vėjuotas rudeninis ciklonas. Šis vėjas nėra kuo nors ypatingas, nėra uraganinis ir nesusijęs su Irma.

REKLAMA

„Ne ne, kai kada taip būna, kad tropiniai uraganai pasiekia Europą. Keliaudami Atlanto vandenynu, jeigu jie neužsuka į sausumą, tuomet tie silpstantys cikloniniai sūkuriai pasiekia Labradorą, tada pašyla ir patenka į vakarų pernašą ir su vakarų vėjais patenka į Europos krantus ir netgi, kai kada į Lietuvos krantus. Tada mes pajuntame paprastą vėjuotą cikloną, kuris niekuo nesiskiria iš įprastų rudeniškų orų, bet šis vėjas niekuo nesusijęs su tuo, su jokiomis Irmomis, Barboromis, ar Marytėmis”, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį lietus jau ims įgrysti

Penktadienio naktį situacija toliau nesikeis, toliau lis, bus vėjuota, bet gūsiai bus šiek tiek aprimę. Temperatūra kris iki +11- 12 laipsnių.

Dieną taip pat lis ir bus apsiniaukę. Šils iki +15 - 16 laipsnių.

Savaitgalį bus mažiau lietaus

Savaitgalį orai menkai keisis, bet bus mažiau lietaus. Vilniuje ir Kaune šeštadienis turėtų būti normalus, apniukęs, bet be lietus neprognozuojama. Kitiems rajonams pasiseks mažiau, nes lietus ten ir toliau pliaups, na o jei nepliaups, tai purkš, o kai nepurkš, bus apsiniaukę. Dienomis šils iki 15 -16 laipsnių, naktimis iki +9 -10 laipsnių.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 15–17 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +17 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +17 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 16 laipsnių, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +16 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +16 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +16 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +15 laipsnių, Kuršių mariose +17 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų