REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
„Lush“ papuošalai (nuotr. asm. archyvo)

„Būtent darbas ofise ir kasdienis gyvenimas pastūmėjo ieškoti saviraiškos, jaudulio. Tikiu, kad visoms moterims, vienokia ar kitokia forma, norisi kūrybos. Save galima išreikšti per vaikus, šeimą, o aš atradau papuošalus“, – sako 34-erių papuošalų kūrėja Viktorija Kac, kuri nepabijojo siekti savo svajonės.

27

„Būtent darbas ofise ir kasdienis gyvenimas pastūmėjo ieškoti saviraiškos, jaudulio. Tikiu, kad visoms moterims, vienokia ar kitokia forma, norisi kūrybos. Save galima išreikšti per vaikus, šeimą, o aš atradau papuošalus“, – sako 34-erių papuošalų kūrėja Viktorija Kac, kuri nepabijojo siekti savo svajonės.

REKLAMA

Nekilnojamo turto analitikė vos prieš metus pradėjo intensyviai kurti prabangiai atrodančius papuošalus, o šiandien jau gali pasigirti didžiuliu susidomėjimu. „Lush“ kūriniais puošiasi net ir garsiausios šalies pramogų pasaulio žvaigždės.

Visgi moteris pradėjo kurti ne tik bandydama save išreikšti, bet ir norėdama kardinaliai pakeisti gyvenimo būdą.

„Mano viltis, svajonė būtų gyventi darant tai, ką nori. Visą gyvenimą girdėjau frazę: „Kai veiki, tai, ką nori, niekada nedirbi“. Man tai iki šiol atrodė utopija, maniau, kad žmonės dirba nuobodų darbą, gauna pinigus ir viskas. Taip yra. Bet turėjau vidinį stūmoklį, kuris man suteikė tikėjimo pabandyti ir padaryti“, – sako Vilniuje gyvenanti moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Taip kadaise dailės mokyklą baigusi kūrėja nusprendė rasti būdą, kaip kurti tai, kas sukasi jos galvoje.

„Norėjau, kad rankų darbo papuošalai neatrodytų tarsi rankų darbas. Nenorėjau nieko megzta, pinta, klijuota... Netikėtai pakalbėjau su tėčiu ir jis man pasisiūlė padėti dirbant su metalu. Taip mes maždaug tris mėnesius ieškojome technikos. Žinoma, ne viskas iš karto gavosi, bet atidirbome sistemą ir tuomet beliko tik kūryba, idėjos, skirtingi modeliai. Svarbiausia, aš norėjau kurti tai, ką noriu, kas mane žavi“, – pasakoja Viktorija.

REKLAMA

Toliau dirbanti nekilnojamo turto analitike, besirūpindama šeima, moteris džiaugiasi, kad kūryba tik dar labiau padėjo optimizuoti savo laiką. 

„Visada gyvenime reikia prisitaikyti prie pokyčių. Taip ir čia. Visos moterys mane supras, nes mes esame „multitaskingo“ karalienės, daug darbų pasidarome vienu metu. Gal kartais tenka mažiau pamiegoti, mažiau pramogų, bet galima rasti būdų, kaip prisitaikyti. Pavyzdžiui, mano šešiametei dukrai labai patinka dėlioti kristalus“, - šypsosi moteris.

Vis dėlto Viktorija išduoda, kad susidūrė su aplinkinių nuostaba, kurios sulaukia tie, kurie nusprendžia ramų, nusistovėjusį gyvenimą supurtyti iš pagrindų.

REKLAMA
REKLAMA

„Man sakė: „Kam tau to reikia? Gi turi šeimą, turi užsiėmimus? Kam reikia tų papuošalų, gi jų pilna“. Bet aš norėjau pabandyti, jaučiau, kad man reikia“, – išduoda Viktorija, kuri tikina, kad dažnas, pradedantis kažką naujo, susiduria su panašiomis žmonių reakcijomis. Visgi savo kūnu patyrusi, koks džiaugsmas aplanko svajonėms pradėjus pildytis, pataria nepasiduoti ir siekti tikslų.

„Dvejonės ir nerimas yra visiškai žmogiškas jausmas. Bet man atrodo, kad kai viduje jauti, kai tai yra tikras kelias, nebelieka klausimų. Kas negali prisitaikyti, atkrenta. Nesvarbu, kiek tau metų. Man būtų labai malonu, jei mano pavyzdys kažką paskatintų. Yra daug komentarų, kad šiais laikais visos yra kūrėjos, bet tegul. Jei tik tai atneša laimę, prisideda prie visuomenės pozityvo, tegu žmonės daro tai, ką nori“, - sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir nors Viktorijai labai greitai pasisekė sulaukti didesnio susidomėjimo, ji, nesistengdama pasirodyti nedėkinga, tikina, kad viską vertina labai natūraliai.

„Tikėjau, kad viskas įvyks greitai. Nesakau, kad to trokštau, bet viduje buvo tikėjimas, kad viskas bus gerai. Nereikia net tikėtis, nes tu viduje žinai, kad darai gerai, – sako Viktorija, pridurdama, jog tiki, jog pavyks verslą praplėsti ir didesniu mastu. – Labai norėčiau išplėsti kūrybą iki užsienio, nes jau dabar matau, kad užsienyje moterys drąsesnės. Ten pardavimai vyksta lengviau, nes Lietuvoje moterys šiek tiek prisibijo.

Mes kuklūs, norime dėmesio, tačiau tuo pačiu jo prisibijome. Norėčiau, kad pas žmones gyvenime atsirastų daugiau spalvų drabužiuose, aksesuaruose. Noriu matyti spalvotus žmones gatvėje. Aš pati nenešioju juodos spalvos, o man tai teikia labai daug“.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų