REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
„Magnum“ verslo centro statybų startas (nuotr. Organizatorių)

Antradienį Kaune oficialiai pradėtos po dvejų metų duris atversiančio vieno didžiausių ir moderniausių verslo centrų Lietuvoje statybos. Jis įsikurs vietoje 20 metų miesto centre stovėjusio apleisto viešbučio-vaiduoklio.

12

Antradienį Kaune oficialiai pradėtos po dvejų metų duris atversiančio vieno didžiausių ir moderniausių verslo centrų Lietuvoje statybos. Jis įsikurs vietoje 20 metų miesto centre stovėjusio apleisto viešbučio-vaiduoklio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A+ energinės klasės pastatas, verslo centras „Magnum“ pasižymės moderniais techniniais sprendimais bei inovacijomis, tad ir pagrindiniai renginio dalyviai į Nemuno salą atvyko ekologiškomis transporto priemonėmis. „Vičiūnų grupės“ vadovas atkeliavo savo dviračiu, o Kauno meras ir kompleksą statančios „Kamintos“ vadovas – elektromobiliu.

REKLAMA

„Kartais pakanka pakeisti vietą, ir horizonte atsiveria kur platesnės perspektyvos. „Magnum“ įsikurs Kauno širdyje ir bus iš visų pusių apraizgytas verslo, transporto, politikos, kultūros ir laisvalaikio arterijų. Pro didžiausio biurų komplekso Kaune langus ir terasas atsivers vaizdas į Nemuno salą ir visą miestą. Todėl startą statyboms duodame būtent čia – iš kur atsiveria perspektyva į būsimą „Magnum“ ir visą akyse besikeičiantį Kauną“, – saloje susirinkusiems svečiams sakė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

 

Renginio metu atidengtas simbolinis „Pokyčių“ Kaune suolelis, jį dovanoja „Vičiūnų grupė“. Nuo „Magnum“ formą imituojančio suoliuko Nemuno salos svečiai kviečiami stebėti kaip priešais jų akis dygsta naujasis verslo centras ir, kaip keičiasi Kauno Naujamiestis ir visas miestas. Vieta tam išties palanki – iš salos atsiveria kone 360 laipsnių miesto panorama.

Su statybų pradžią žyminčia kapsule renginyje taip pat atsisveikinta netipiškai – pabrėžiant „Magnum“ inovatyvumą ir čia dirbsiančių įmonių veržlumą, kapsulė ne betonuota į pamatus, o nešama drono pakilo simboliniam skrydžiui iš Nemuno salos į kitapus upės esančią statybvietę. Vaizdas iš paukščio skrydžio buvo tiesiogiai transliuojamas renginio svečiams ir internetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreipia dėmesį į ekologiškumą

Anot Šarūno Matijošaičio, bene aiškiausia garantija būsimiesiems „Magnum“ nuomininkams yra ta, jog čia įsikurs ir pačios „Vičiūnų grupės“ pagrindinė būstinė. 

Pamatus verslo centrui jau ruošiančios „Kamintos“ vadovas Ramūnas Kaminskas visų pirma akcentavo objekto mastą ir techninių sprendimų išskirtinumą bei įvairovę.

„Iškalbingas vien faktas, jog tai bus 21 000 m² A+ energinės klasės pastatas su daugybe techninių inovacijų. Čia taikysime naujausius fasado, vidaus, inžinerinius ir pastato valdymo sistemų sprendimus. Žinoma, didžiojoje dalyje „Magnum“ įsikurs biurai, tačiau daugiau nei 2000 m² pirmame aukšte bus skirti komercinėms patalpoms, veiks kavinės, modernios, pagal poreikį transformuojamos konferencijų salės. Deramai sujungti skirtingos paskirties patalpas į harmoningą visumą ir kokybiškai įgyvendinti ambicingus vystytojų ir architektų sumanymus yra tam tikras iššūkis, bet mes tam visiškai pasirengę“, – renginyje kalbėjo R. Kaminskas.

REKLAMA

Išmanųjį biurų pastatą valdys automatinė pastato valdymo sistema (PVS), kuri parinks tinkamiausią mikroklimatą darbuotojams, šildymui ir vėdinimui naudos atsinaujinančius energijos šaltinius, reguliuos taupųjį LED apšvietimą ir leis autonomiškai valdyti biuro kaštus. Alternatyviais būdais į darbą keliaujantiems žmonėms bus įrengta 80-ies vietų dviračių saugojimo aikštelė su dušais bei persirengimo kambariais, čia pat veiks ir elektromobilių įkrovimo stotelės.

Automobilius darbuotojai ir svečiai paliks antžeminėje bei požeminėje aikštelėse. Pastaroji bus didžiausia dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė Kaune.

REKLAMA

Bus užbaigtas architektūrinis ansamblis

„Šiuo projektu 2019 m. pagaliau bus baigtas Kauno centro architektūrinis ansamblis tarp Laisvės alėjos, „Akropolio“ ir „Žalgirio“ arenos. Verslo resursais bus respektuota istorinė pro sklypą kadaise besidriekusi Spaustuvininkų gatvelė, atsivers  Karmelitų gatvė. Autentiką derinant su modernumu, sovietinių statybų metu sunaikinta gatvė bus rekonstruota į pėsčiųjų bulvarą.

Tuo tarpu nebelikus dabartinių tvorų bei pastato griaučių, atsivers visapusė šios neeilinės centro vietos panorama“, – teigia statinį projektuojančios bendrovės „Archas“ architektai Gintaras Čepurna, Tomas Kuleša ir Mantas Navalinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Magnum“ verslo centrą sudarys du 12 ir 8 aukštų tarpusavyje sujungti bokštai, aukštesnysis sieks 42 metrus ir bus aukščiausias šios miesto dalies pastatas. Biurų darbuotojams, svečiams, konferencijų dalyviams tai garantuos įspūdingiausią Nemuno salos, senamiesčio bei Naujamiesčio panoramą.

Biurų pastatų Kaune randasi daug, bet trūkumas vis dar akivaizdus

Pasak renginyje dalyvavusių tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ atstovų, Kauno biurų rinkai perkaitimas artimiausiu metu negresia, nors šiuo metu ir kyla nemažai naujų biurų pastatų. Anot NT ekspertų, Kaune vis dar trūksta modernių, aukščiausios energinės klasės objektų, kuriuose nuomininkams viename aukšte būtų siūlomi didelio ploto biurai.

REKLAMA

O būtent šiuos kriterijus dažniausiai įvardija ne tik apie plėtrą Kaune svarstantys didieji užsienio investuotojai, bet ir per kelis aukštus įsikūrusios kompanijos, besiskundžiančios nepatogiu patalpų išplanavimu, kuris lemia neefektyvią vidinę komunikaciją.

Šiuo metu dėl patalpų nuomos verslo centre „Magnum“ deramasi su keletu didelių potencialių nuomininkų, realų susidomėjimą čia įsikurti po kelerių metų taip pat rodo kai kurios smulkesnės įmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų