REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Iš posto traukiasi energetikos grupės „Lietuvos energija“ antrinės įmonės Verslo aptarnavimo centras (VAC), kuris centralizuotai įgyvendina grupės viešuosius pirkimus, vadovė Eglė Šimė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tokį sprendimą E.Šimė priėmė, siekdama išvengti galimo interesų konflikto, pranešė „Lietuvos energija“. Ji taip pat pasitrauks ir iš kitos „Lietuvos energijos“ antrinės įmonės Technologijų ir inovacijų centras (TIC) valdybos.

REKLAMA

„Saistoma šeimyninių ryšių su vienos iš IT bendrovių vadovu, nusprendžiau trauktis iš pareigų. Esu tikra, kad toks sprendimas padės išvengti bet kokių interesų konfliktų, užtikrinti skaidrias procedūras, apsaugoti „Lietuvos energijos“ reputaciją ir savo šeimos vardą“, - pranešime spaudai teigia E.Šimė.

E.Šimės vyras Valdas Šimas nuo 2016 metų spalio vadovauja „Alnos“ grupės įmonei „Alna Software“. Anot „Lietuvos energijos“ pranešimo, šį faktą E.Šimė buvo nurodžiusi privačių interesų deklaracijoje, ji nusišalindavo nuo visų IT paslaugų pirkimų bei su jais susijusių sprendimų, nė viena grupės įmonė per šį laiką nesudarė sutarčių nei su „Alna Software“, nei su „Alna Group“ įmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Atsistatydinimo pareiškimą penktadienį parašęs „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas pirmadienį naujienų portalo „Delfi“ konferencijoje teigė žinojęs apie E.Šimės ryšius su „Alnos“ grupe ir suteikė jai laiko apsispręsti.

„Tai, jog viena iš mūsų vadovių, jai pradėjus dirbti mūsų įmonėje, po kiek laiko jos sutuoktinis tapo vienu „Alnos“ grupės įmonių vadovų, mums buvo žinoma, tai ji buvo deklaravusi, tos įmonės valdyba apie tai žinojo. Mes stebėjome situaciją, dabar jau galime konstatuoti, jog nuo to laiko iki dabar neįvyko nė vienas naujas sandoris su „Alnos“ grupe. Mes skyrėme šiek tiek laiko, kad žmonės galėtų apsispręsti, kaip jie nori daryti ir galų gale sutarėme, kad taip neturėtų būti“, - „Delfi“ konferencijoje kalbėjo D.Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pripažino, kad interesų konfliktas buvo galimas, jei „Alnos“ grupės įmonės būtų laimėjusios energetikos grupės ar jos valdomų įmonių konkursus.

„Visi konkursai vykdomi viešųjų pirkimų būdu ir tas žmogus, vadovas, ir aš, ir kitas įmonės vadovas tiesiogiai procese nedalyvauja, nes yra pirkimų komisija, kuri priima visus sprendimus“, - teigė D.Misiūnas.

Pasak jo, jo ir E.Šimės pasitraukimas tuo pat laiku tėra sutapimas.

„Lietuvos energijos“ atstovė Ernesta Dapkienė BNS teigė, kad E.Šimė dirbs iki nuo spalio pradžios, nes turi perduoti darbus. Naujo vadovo paieška bus paskelbta artimiausiu metu.

REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) atvirais duomenimis, „Alna Group“ įmonės 2012-2016 metais yra laimėjusios „Lietuvos energijos“ konkursus ir tiekė jai „Microsoft“ licencijas bei teikė kitas paslaugas, už kurias per šiuos metus jai sumokėta 3 mln. eurų.

Be to, „Alnos“ grupės įmonės nuo 2014-ųjų yra gavusios 7,6 mln. eurų vertės antrinės „Lietuvos energijos“ įmonės Technologijų ir inovacijų centras (TIC) užsakymų.

Ekonomikos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti E.Šimė centrui vadovavo trejus metus - nuo 2014-ųjų rugsėjo. Iki tol ji dirbo grupės įmonės Energetikų mokymo centro generaline direktore. Anksčiau ji yra dirbusi bendrovėse „New Vision Baltija“, „Blue Bridge“, „Lietuvos telekome“ (dabar - „Telia Lietuva“).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų