REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Majamyje įsikūręs JAV nacionalinis uraganų centras skelbia, kad uragano šiaurinis „akies“ kraštas sekmadienio rytą pasiekė žemutines Floridos salas. Išplatintas oficialus pareiškimas, kuriuo žmonės raginami slėptis, o ne šaudyti į uraganą. 

Majamyje įsikūręs JAV nacionalinis uraganų centras skelbia, kad uragano šiaurinis „akies“ kraštas sekmadienio rytą pasiekė žemutines Floridos salas. Išplatintas oficialus pareiškimas, kuriuo žmonės raginami slėptis, o ne šaudyti į uraganą. 

REKLAMA

„Akies“ kraštu vadinama uragano „akį“ juosiantys debesys, ten stiprus vėjas ir pila lietus.

Uraganų centras skelbia, kad Ki Vesto tarptautiniame oro uoste užfiksuoti 80 km per valandą vėjo gūsiai.

Taip pat pranešama, kad Floridoje be elektros yra šimtai tūkstančių žmonių. Sekmadienio rytą „Irmos“ centras buvo virš vandenų atokiau Ki Vesto, tačiau Majamyje jau pūtė stiprus vėjas ir smarkiai lijo. JAV kariuomenė mobilizuoja tūkstančius karių ir kelis didelius laivus, kad padėtų žmonėms evakuotis ir suteikti humanitarinės pagalbos.

Nepaprastoji padėtis jau paskelbta Floridoje, Džordžijoje, Pietų Karolinoje, Virdžinijoje, Puerto Rike ir JAV Mergelių salose. Džordžijoje nurodyta evakuotis Savanos miesto ir kelių pakrančių rajonų gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Vėlų penktadienio vakarą pasiekęs Kubą uraganas „Irma“ dabar juda link Floridos, kur valdžia nurodė 6,3 mln. gyventojų evakuotis. Anksčiau penktos – aukščiausio – kategorijos uraganu buvusi „Irma“ šeštadienį susilpnėjo iki ketvirtos kategorijos, o dabar vėliau – iki trečiosios. Jo nešamo vėjo gūsiai siekia 205 kilometrus per valandą.

REKLAMA

Kaip prognozuoja Majamyje veikiančio Nacionalinio uraganų centro specialistai, sustiprės prieš pasiekdama žemyninę Floridą.

Floridos šerifas: nešaudykite į uraganą

Floridos valdžia griežtai perspėjo vietos gyventojus, kad uragano „Irma“ nesustabdys ... šaudymas į uraganą.

Pasko apygardos šerifo biuras vėlų šeštadienio vakare tviteryje gyventojus perspėjo: „Nešaudykite į „Irmą“. Tai jos nesustabdys, tačiau galimas labai rimtas šalutinis poveikis“.

Toks perspėjimas buvo išplatintas reaguojant į feisbuke sukurtą renginio puslapį, kuriame du Floridos vyrai kviečiai šaudyti į uraganą.

REKLAMA
REKLAMA

Nors, kaip manoma, toks kvietimas tebuvo pokštas, maždaug 80 tūkst. žmonių nurodė, kad „dalyvaus“ arba „yra susidomėję“ šiuo renginiu.

Be to, šerifo tarnyba paprašė tūkstančių žmonių, kurie feisbuke pasidalino kvietimu, taip pat pasidalinti perspėjimu nešaudyti į uraganą.

Uragano „Irma“ aukų skaičius

Iš viso žuvo mažiausiai 15 žmonės: 12 Prancūzijai priklausančioje Šv. Bartolomėjaus ir bendrai Olandijai ir Prancūzijai priklausančio Šv. Martyno salose, šeši britų Karibų salose, mažiausiai keturi JAV Mergelių salose, mažiausiai du Puerto Rike ir vienas Barbudoje.

Tarptautinis Raudonasis Kryžius skelbia, kad nuo „Irmos“ nukentėjo 1,2 mln. žmonių. Teigiama, kad šis skaičius gali išaugti net iki 26 mln. Jungtinėse Valstijose ir Karibuose stichija pridarė žalos už 120 mlrd. JAV dolerių, skaičiuoja duomenų modeliavimo firma „Enki Research“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų