REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Eurobasket 2017. Lietuva - Graikija (nuotr. Fotodiena/Mato Baranausko)

Net 20 taškų pelnęs ir 5 kamuolius atkovojęs Mindaugas Kuzminskas buvo tas žaidėjas, kuris traukė Lietuvos rinktinę į priekį. Bet šįkart pritrūko kitų komandos draugų indėlio ir rinktinė buvo priversta pripažinti Graikijos pranašumą rezultatu 64:77.

32

Net 20 taškų pelnęs ir 5 kamuolius atkovojęs Mindaugas Kuzminskas buvo tas žaidėjas, kuris traukė Lietuvos rinktinę į priekį. Bet šįkart pritrūko kitų komandos draugų indėlio ir rinktinė buvo priversta pripažinti Graikijos pranašumą rezultatu 64:77.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šios dvikovos M. Kuzminskas užstojo atsakomybę bandantį prisiimti Dainių Adomaitį ir tikino, jog tik žaidėjai kalti, kad nepasiėmė to, kas buvo padėta ant lėkštutės.

REKLAMA

- Suprantama, kad sunku dabar kalbėti. Bet kokios mintys sukasi galvoje?

- Jei pasakyčiau, ką galvoju, tai neturėtumėte ką rašyti. Blogai. Bandai ieškoti kaltų. Bet esame tik mes žaidėjai. Buvo pakartojimas pirmų rungtynių su gruzinais. Buvo aišku kaip dengtis prieš varžovus, bet visiškai nevykdėme plano. Čia galima rasti n priežasčių. Bet kalti tik mes – žaidėjai. Buvo viskas padėta ant lėkštutės, bet nesugebėjome to įvykdyti.

REKLAMA
REKLAMA

- Įtampa padarė savo?

- Nežinau. Pakankamai tos patirties turime tokio rango varžybose. Sako kažkas, kad esame jauna komanda, bet nė velnio mes nesame tokie jauni. Tikrai turėjome patirties. Branduolys žaidė dviejuose Europos čempionato finaluose, olimpinėse žaidynėse ir kitose aukšto rango varžybose. Galime kaltinti sistemą, kad užėmėme pirmą vietą ir gavome graikus. Bet čia bergždžias reikalas, nes turime nugalėti visus, jei norime medalių.

- Treneris minėjo, kad įtakos galėjo turėti tai, jog lietuviams iš anksto buvo kabinami medaliai. Ką apie tai manai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Čia kiekvieno individualus reikalas. Čempionato metu stengiuosi mažiau skaityti naujienas. Nežinau, apie kokius medalius kalbėti, kai pirmas varžovas – Graikija.

Čia žaidėjai kalti, ne treneris. Buvo visiškai varžovas išnagrinėtas. Trenerio kaltės jokios nėra.

- Kas nutiko puolime, kad tiek mažai taškų pelnėte?

- Susitikome su aukšto lygio komanda. Jie taip pat buvo išnagrinėję mūsų žaidimą. Jie gerai apsigynė, o mes strigome. Dar ir kvailų klaidų privėlėme. Jie žino, kaip tokius mačus žaisti ir kaip tą persvarą išlaikyti.

REKLAMA

- Ką galvoji apie šios rinktinės potencialą?

- Mes visiškai savo potencialo neišnaudojome. Labai gaila šios vasaros. Tiek dirbome, o rytoj važiuojame namo. Net sunku kažką pasakyti. Ateitis šviesi, bet ne taip žaidžiant, kaip šiandien.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad prieš tai B grupės kovose Lietuvos rinktinė nugalėjo Vokietijos (89:72), Izraelio (88:75), Italijos (78:73) ir Ukrainos (94:62) krepšininkus. Lietuviai atidarymo rungtynėse 77:79 nusileido gruzinams.

Rezultatyviausias komandos krepšininkas – Jonas Valančiūnas (16,4 taško), antras – Mindaugas Kuzminskas (14,4 taško), trečias – Mantas Kalnietis (10,2 taško). Jonas Valančiūnas atkovoja daugiausiai kamuolių – 11,4 per rungtynes. Mantas Kalnietis savo ruožtu atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų – 7,2 per rungtynes.

REKLAMA

Graikijos krepšininkai savo ruožtu nugalėjo Lenkiją (95:77) ir Islandiją (90:61), tačiau suklupo prieš Suomiją (77:89), Slovėniją (72:78) ir Prancūziją (87:95).

Iš pastarųjų penkių tarpusavio dvikovų Europos vyrų krepšinio čempionatuose Lietuva laimėjo keturias. 2011 m. graikai įveikti 73:69, 2007-siais kovoje dėl trečiosios vietos – 78:69, 1999 m. – 82:64 ir 1995 m. – 89:73. Paskutinį sykį pralaimėta šiems varžovams 1997 m. – 66:73.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų