REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patyčios, patėvio smurtas, alkoholis ir nuolatiniai žeminimai – tai tik dalis kraupios vaikų kasdienybės. Aiškėja, jog socialiniams darbuotojams rizikos šeimų buitis ne darbo valandomis ar savaitgaliais – nerūpi. Portalas tv3.lt sulaukia vis daugiau laiškų, kuriuose neprisistatę žmonės, žeria šokiruojančias detales apie kaimuose augančius vaikus.

Patyčios, patėvio smurtas, alkoholis ir nuolatiniai žeminimai – tai tik dalis kraupios vaikų kasdienybės. Aiškėja, jog socialiniams darbuotojams rizikos šeimų buitis ne darbo valandomis ar savaitgaliais – nerūpi. Portalas tv3.lt sulaukia vis daugiau laiškų, kuriuose neprisistatę žmonės, žeria šokiruojančias detales apie kaimuose augančius vaikus.

REKLAMA

Anonimu panoręs išlikti asmuo, tv3.lt portalui laiške aprašė daugiavaikės šeimos gyvenančios Jurbarko rajone, Skirsnemunės seniūnijoje, Antkalniškių kaime kasdienybę.

Anot laiško autoriaus, šeimoje iš viso 7 vaikai. “2 iš jų jau suaugę, 5 dar mažamečiai – 2 mergaitės ir 3 berniukai. Viena iš mergaičių mokosi 5 klasėje, berniukas 3 klasėje, dar vienas – paruošiamoje.Vienam berniukui 2-3 metukai ir neseniai gimė mergaitė, jai dar tik 1 mėnuo su trupučiu,” - rašo laiško autorius, kuris įtaria, jog šeimą lankanti socialinė darbuotoja – netinkamai vykdo jai skirtas pareigas. „Šeimoje dažnai girtuokliaujama, kaimynai viską mato. Apie tai praneša, bet niekas nekreipia dėmesio. Skirsnemunės socialinė darbuotoja paskambina ir praneša, kad tada ir tada atvažiuos patikrinti,ir taip jau daug metų,” - rašoma laiške.

Vaikai augina vaikus

Šeimoje netrūksta alkoholio ir smurto. „Vaikai augina vaikus. Žinau, jog ši šeima, kai tik gauna už vaikus pinigus prasideda gėrimai ir niekas į tai nekreipia dėmesio. Vaikų tėtis smurtauja prieš vaikus, kai namie nebūna nikotino, tėvas ant jų išsilieja. Gyvena iš vaikų gaunamų pinigų, už juos perkami jam drabužiai, cigaretės, alkoholis ir t.t. Tuo tarpu vaikai nieko naujo neturi... Vaikšto su rūbais gautais iš žmonių... Vaikai psichologiškai prispausti tylėti ir nieko niekam nesakyti. Juos labai sunkuprakalbinti, nes jie bijo ką nors pasakyti,” - rašo laiško autorius.

REKLAMA
REKLAMA

“Labai prašau pagalbos, nes šitiems vaikams ten labai sunku, jie mušami tėčio, o ypač berniukas einantis į 3 klasę.Vyriausias sūnus gyveno visą gyvenimą pas savo prosenelę, o dukra einanti po jo buvo skriaudžiama iki kol sulaukusi 16 metų išėjo gyventi pas savo tėtį. Nes du vyriausi vaikai yra nuo kito tėčio. Vyriausiąja dukra patėvis mušdavo, keikdavo, žemindavo prieš draugus, iš jos mokykloje tyčiojosi. Jinai šeimoje patyrė pragarą. Galima drąsiai sakyti, kad užaugino savo sesę ir brolį. Tai vyksta labai daug metų ir niekas nieko nedaro. Labai prašau nenutylėkite šios istorijos. Kad neatsitiktų taip, kaip atsitiko Matukui...” - laišką užbaigia anonimu prisistatęs asmuo.

REKLAMA

Socialinės darbuotojos seniūnijoje – nėra

Tv3.lt žurnalistams susisiekus su Skirsnemunės seniūnijos darbuotojais paaiškėjo, jog šiuo metu socialinės darbuotojos seniūnijoje nėra. Esą pareigoms užimti paskelbtas konkursas, tačiau dauguma kandidatų neatitinka konkurse keliamų reikalavimų. „Darbuotojai, kuri dirba su pašalpomis, išmokomis yra pavesta seniūnijoje prižiūrėti socialinės rizikos šeimas. Šiandien irgi buvo ryte Antkalniškėse pasižiūrėti,“ - komentavo Skirsnemunės seniūno pavaduotoja Raminta Greičiuvienė.

Skirsnemunės seniūnas Aidas Mozūraitis tikisi, jog artimiausiu metu socialinė darbuotoja rizikos šeimoms bus surasta. „Rugsėjo 12 dieną baigsis konkursas, kiek žinau yra du kandidatai,“ - pasakojo A. Mozūraitis ir tikino, jog šiam postui užimti žmogaus ieško neilgai – nuo rugpjūčio 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Kas šeimoje vyksta ne darbo valandomis ar savaitgaliais – valdininkų nedomina

Tuo tarpu Skirsnemunės seniūnijoje socialinės darbuotojos pareigas laikinai atliekanti Kristina Butkienė nesunkiai atpažino anonimo laiške aprašytą šeimą. Tv3.lt portalui ji tikino, šįryt šeimą aplankiusi. „Seniūnijai šeima yra žinoma, ji lankoma, buvau ir šiandien, viskas ten tvarkoj, šiai dienai. Kas vyksta po darbo valandų ar savaitgaliais, aš nežinau. Bet duomenų iš policijos, kad kažkas įvyko vakarais ar savaitgaliais, seniūnija neturi,“ - komentavo K. Butkienė.

Anot moters, nė viena šeima prieš valdininkų apsilankymą nėra įspėjama. „Šiuo metu Skirsnemunės seniūnijoje yra 9 socialinėsrizikos šeimos ir 2 – stebimos. Nė vienos iš jų prieš apsilankant mes neįspėjame,“ - teigė K. Butkienė.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų