REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos uosto valdyboje nuo rugpjūčio pradžios dirba uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos uosto valdyboje nuo rugpjūčio pradžios dirba uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Registrų centro duomenimis, meras į uosto direkcijos valdybą išrinktas rugpjūčio 8 dieną. Jis pakeitė Susisiekimo ministerijos Vandens ir geležinkelių transporto politikos departamento direktorių Andrių Šniuolį.

REKLAMA

„Klaipėdos uostas yra neatskiriama Klaipėdos miesto dalis, uosto augimas ir plėtra - svarbus tiek Klaipėdos, tiek visai Lietuvos ekonomikai. Siekdama užtikrinti dialogą ir bendradarbiavimą, Susisiekimo ministerija kreipėsi į savivaldybę su prašymu deleguoti miesto atstovą į Klaipėdos uosto valdybą. Dėl kandidato miesto atstovai sprendimą priėmė patys“, - BNS atsiųstame komentare teigė susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos uostas ir miesto valdžia nesutaria dėl uosto plėtros. Liepą miesto taryba pritarė bendrojo plano keitimo variantui, pagal kurį artimiausią dešimtmetį nėra numatyta statyti išorinį uostą.

Vis dėlto miesto valdžios sprendimas neturės jokių teisinių pasekmių uosto plėtrai, jei Vyriausybė pritars bendrojo plano koncepcijai, numatančiai maksimalią uosto plėtrą tiek pietinėje, tiek šiaurinėje miesto dalyje, įskaitant išorinio uosto statybą Melnragėje. Šiai plėtrai jau pritarė Susisiekimo ministerija.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau teigė, jog svarstant uosto plėtrą, turi būti suderinti miesto, gyventojų ir uosto interesai. Nesugebėjimą suderinti skirtingus interesus kaip pagrindinę problemą uosto plėtrai tuomet minėjo ir susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Uosto valdyboje šiuo metu dirba du nepriklausomi nariai - investicijų bendrovės „Ad Ventum“ generalinis direktorius ir buvęs „Avestis“ vadovas Marius Dvareckas bei buvęs prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais Nerijus Udrėnas. Joje taip pat dirba susisiekimo viceministras Paulius Martinkus (valdybos pirmininkas) ir ministerijos Biudžeto ir valstybės turto valdymo departamento direktorius Saulius Kerza.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų