REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Lazdijų rajone rastas kontrabandinių cigarečių lobis

Pareigūnams dažnai tenka susidurti su visokio plauko nusikaltėliais ir jų vežamais "lobiais", tačiau šis atvejis - kiek kitoks. 

9

Pareigūnams dažnai tenka susidurti su visokio plauko nusikaltėliais ir jų vežamais "lobiais", tačiau šis atvejis - kiek kitoks. 

REKLAMA

Kaip skelbiama išplatintame pranešime, rugsėjo 4 d. apie 18 val. 30 min. Alytaus rajono kelyje Alytus–Seirijai–Lazdijai, ties Mankūnų kaimu, policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Audi A6“.

Audinės vairuotojas, padidinęs greitį nuskriejo pirmyn. Persekiojant minėtą automobilį ir panaudojus priverstinio stabdymo priemonę, vadinamąjį ežį, automobilis sustabdytas Lazdijų rajono Gudelių kaime. Automobilyje rasta 12 496 pakeliai cigarečių „Minsk Superslims“, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Transporto priemonę vairavęs 49-erių metų vyriškis, panaudojus specialiąsias policijos priemones, sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Per kratas Lazdijų rajono gyventojo namuose kriminalistai aptiko ne ką mažesnį „lobį“– savo eilės laukė dar viena kontrabandinių cigarečių partija, kruopščiai sudėta į lengvąjį automobilį. Iš viso rasta daugiau kaip 10 000 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“, „NZ“, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Bendra rūkalų vertė – apie 70 000 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Lazdijų rajono gyventojas, kaip ir dažnas tokia veikla besiverčiantis asmuo, pareigūnams porino, kad nelegalia veikla vertėsi, nes norėjo prisidurti pragyvenimui. Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai šis „apsukrus“ vyriškis patenka į teisėsaugos rankas. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl šio asmens neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

REKLAMA

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vyriškiui pareikšti įtarimai. Paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Didžiausia jam gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų