REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
152
Lietuvos ir Ukrainos dvikova (nuotr. SCANPIX)

Jau šio antradienio popietę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė kovos su Ukraina. Iki šiol lietuviai yra iškovoję dvi pergales (prieš Italiją ir Izraelį) bei patyrę vieną pralaimėjimą prieš gruzinus.

152

Jau šio antradienio popietę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė kovos su Ukraina. Iki šiol lietuviai yra iškovoję dvi pergales (prieš Italiją ir Izraelį) bei patyrę vieną pralaimėjimą prieš gruzinus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B grupės autsaidere iš anksto laikyta Ukraina pralaimėjimo pirmąsias dvi kovas Vokietijai ir Italijai, tačiau sugebėjo įveikti Lietuvą pirmajame ture nukovusius gruzinus.

REKLAMA

Tad greičiausia ne veltui Dainius Adomaitis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos rinktinės žaidimo kreivė, kaip, beje, ir Lietuvos, šiuo metu kyla į viršų, tad nederėtų nuvertinti varžovų. O ką apie Lietuvos ir Ukrainos rinktines sako statistika po jau sužaistų trijų turų?

Taiklumo niuansai

Lietuvos rinktinė dvitaškius ir tritaškius meta geriau nei Ukraina. Dvitaškius mūsiškiai pataiko 60,2 proc. taiklumus, kai varžovai – 50,9 proc. Atitinkamai tritaškius lietuviai meta 34,3 proc., o varžovai 29,7 proc. Jeigu pagal dvitaškių taiklumą lietuviai čempionate nusileidžia tik prancūzams, tai tolimų metimų kategorijoje mūsiškiai neblizga (11 vieta tarp visų rinktinių).

REKLAMA
REKLAMA

Dar labiau Dainiaus Adomaičio kariaunai reikėtų susirūpinti dėl baudų metimų. Šioje kategorijoje Ukraina yra žymiai pranašesnė. Varžovai pataiko net 80,8 proc., o lietuviai vos 64,1 proc. baudų metimų. Pagal šį rodiklį lietuviai užima vos 21 vietą tarp visų 24 čempionato komandų. Taikliausi čempionate nuo baudų metimo linijos – latviai (84,2 proc.).

Kieta kova po krepšiu

Pagal gynyboje atkovotus kamuolius Lietuva ir Ukraina yra panašioje situacijoje. Mūsiškiai per rungtynes po savo krepšiu atkovoja 25,3, o varžovai – 24 kamuolius. Šioje kategorijoje išsiskiria puolime atkovoti kamuoliai. Šioje srityje lietuviai lenkia Ukrainą beveik dvigubai – 14,3 prieš 8,7 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arši kova po varžovų krepšiu suteikia lietuviams antruosius šansus, kurie mūsiškiai gana dažnai paverčia taškais. Mūsiškiai per rungtynes vidutiniškai pelno net 19 taškų, kai susikuria sau antruosius šansus. Ukrainiečiai atitinkamai pelno tik 7 taškus po antrųjų šansų.

Pagal rezultatyvius perdavimus tarp šių rinktinių vyrauja visiškai lygybė. Abi jos atlieka po 18,7 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, pagal klaidų skaičių jau „pirmauja“ mūsiškiai. Lietuvos krepšininkai per rungtynes vidutiniškai suklysta po 15 kartų, kai tuo tarpu varžovai po 12,3.

REKLAMA

Abi rinktinės panašiai skriaudžia varžovus perimdamos kamuolius (Lietuva – po 5 per rungtynes, Ukraina – po 5,3). Varžovai blokuoja priešininkų metimus dažniau. Ukrainos rinktinės krepšininkai „išrašo“ po 3,7 bloko, o lietuviai po 2,7 bloko per rungtynes.

Išnaudoja varžovų klaidas

Ukrainos rinktinė mėgsta žaisti greitesnį krepšinį nei lietuviai. Visų pirma tai išduoda greitose atakose pelnyti taškai. Ukraina greitajame puolime pelno po 8,7 taško, o lietuviai tik 4,3 taško.

Kitas dalykas, kuris turėtų versti sunerimti dažnai klystančius lietuvius – taškai, kurie pelnomi po priešininko klaidų. Ukrainiečiai varžovų klaidas išnaudoja meistriškai pelnydami 19,7 taško, kai tuo tarpu lietuviai – vos 8 taškus.

Ir pabaigai – atsarginių suoliuko indėlis. Lietuvos rinktinėje nuo suoliuko kylantys krepšininkai pelno net 37,3 taško, o Ukrainos – 29,7 taško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų