REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Spūstys Vilniuje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniuje pirmadienio rytas pateikė nemalonią staigmeną vairuotojams – grįžo spūstys į gatves.

22

Vilniuje pirmadienio rytas pateikė nemalonią staigmeną vairuotojams – grįžo spūstys į gatves.

REKLAMA

Vairuotojai savo kantrybę turės patikrinti važiuodami sostinės centro link. Daugiausiai spūsčių – Ukmergės, Geležinio Vilko, Ozo, Kalvarijų, Kareivių gatvėse. Prie sulėtėjusio eismo prisidėjo ir nemalonios oro sąlygos - šlapia kelio danga.

Vairuotojus įspėja laikytis atidumo ir atsargumo. Pranešama apie kilusius eismo įvykius skirtingose gatvėse dėl kurių dar sulėtėjo eismas.

Dėl buvusio arba besitęsiančio lietaus didžiojoje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, tik vakarų Lietuvoje keliai sausi, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Rugsėjo mėnesio iššūkiams, kai į gatves išvažiuoja iki 30-60 proc. daugiau automobilių nei vasarą, Vilnius pradėjo ruoštis dar vasaros pradžioje. Kad gatvėse būtų kuo mažiau spūsčių, rugsėjo pirmosiomis savaitėmis dienomis ir piko metu laikinai sustabdomi visi pagrindinių gatvių remonto darbai dienos metu miesto centre ir intensyvaus eismo gatvėse, kad kelio darbai netrukdytų vilniečiams keliauti į darbus, ugdymo įstaigas, dar paskutinę rugpjūčio dieną informavo Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis trumpai palis, vietomis smarkiai. Vėjas rytų, pietryčių, 7-12 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 16 iki 21 laipsnio šilumos.

REKLAMA

Pastebimos įtakos srautų sumažėjimui turi ir Vakarinis aplinkkelis – atidarius jį sumažėjo transporto srautai pagrindinėse miesto gatvėse. Didžiausia Vakarinio aplinkkelio įtaka bus pastebima rytinio piko metu, kai vairuotojai iš miesto pakraščių savo kelionėms rinksis Vakarinį aplinkkelį.

Tranzitinis transportas – sunkiasvorės transporto priemonės ir kt. – renkasi Aplinkkelį, dėl to miesto centre susidaro mažiau spūsčių. Teigiamą Vakarinio aplinkkelio įtaką transporto srautams sustiprina ir pakeistas šviesoforų reguliavimas pagrindinėse miesto sankryžose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų